Έρευνα Franchise 2018

Κατηγορία: Ενημέρωση & Άρθρα
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρτίου 2018
Έρευνα Franchise 2018

Πώς κινήθηκε το franchising στην ελληνική αγορά το έτος που μας πέρασε; Ποιος κλάδος βγήκε νικητής; Τι αναμένεται να συμβεί το 2018;

Το FRANCHISE SUCCESS, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους συμβούλους της ΤΗΕ FRANCHISE CO.

πραγματοποίησε έρευνα για την πορεία του franchising στην Ελλάδα, απαντώντας στα παραπάνω ερωτήματα.

Η έρευνα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους υποψήφιους franchisees, όσο και για τους franchisors και είναι δημοσιευμένη στον ετήσιο οδηγό Πανόραμα Franchise 2018 που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο στα περίπτερα.

Σταδιακή ανάπτυξη, αναδιάταξη και εισαγωγή νέων ισχυρών δικτύων σηματοδοτούν το νέο τοπίο στην αγορά του franchising, επανακαθορίζοντας το σκηνικό και το ανταγωνιστικό πλαίσιο στον χώρο.

Το δείγμα της έρευνας αποτελείται από 473 αλυσίδες που διαθέτουν 17.891 καταστήματα franchise. Όσον αφορά τον κλάδο της Εκπαίδευσης και της Προσωπικής Φροντίδας, παρουσιάζεται μείωση στο δείγμα του συνολικού αριθμού των αλυσίδων, ενώ αύξηση συνεχίζει να παρουσιάζει η Εστίαση και η κατηγορία των Τροφίμων-Ποτών.

Ο κλάδος των Υπηρεσιών αν εξαιρέσουμε τη μεγάλη ώθηση που έδωσε η είσοδος του ΟΠΑΠ, με τα 300 σημεία Play Opap, παρουσιάζει σταθεροποιητικές τάσεις, γεγονός που παρατηρείται και στη Λιανική.

Tέλος, μικρή αύξηση παρατηρείται και στον κλάδο του Οικιακού Εξοπλισμού που οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη των shop in shop και των corners.

Διαβάστε λεπτομερώς τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.