Πώς πρέπει να επιλέξω franchise σε περιόδους κρίσης;

Κατηγορία: Για το νέο Επιχειρηματία
Δημοσιεύτηκε: 01 Απριλίου 2020
Πώς πρέπει να επιλέξω franchise σε περιόδους κρίσης;

Οι πρώτοι μήνες του 2020 ξεκίνησαν με μια πρωτοφανή κρίση πέρα από ό,τι είχαμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Οι επιπτώσεις του Covid 19 είναι βέβαιο πως θα είναι μακροχρόνιες και θα έχουν επιπτώσεις σε όλες τις πλευρές της ζωής μας, ακόμα και στο franchising.

Ο Covid-19 διεισδύει σε κάθε χώρα του κόσμου και επηρεάζει τη ζωή, όπως τη γνωρίζαμε. Παρ ’όλα αυτά, το αύριο είναι βέβαιο πως υπάρχει και μας περιμένει. Θα είναι κάτι διαφορετικό, θα σημαδεύεται από συνεχείς αλλαγές τόσο στις στάσεις, όσο και στις συμπεριφορές, θα δημιουργούνται νέες ανάγκες και προτεραιότητες και κυρίως νέες ανταγωνιστικές ευκαιρίες για τα δίκτυα franchise.

change

Πλέον, θα αναφερόμαστε σε μία νέα αγορά, ένα νέο τοπίο, ένα νέο ανταγωνιστικό πεδίο, σε νέα καταναλωτικά πρότυπα και επιχειρηματικά μοντέλα. Αν και η κρίση αυτή είναι απόλυτα διαφορετική από οτιδήποτε άλλο έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα, εντούτοις η εμπειρία μας από άλλες κρίσεις υπογραμμίζει την ανάγκη και να δράσουμε άμεσα αλλά και να σχεδιάσουμε ταυτόχρονα τις επόμενες κινήσεις μας.

Θες να μάθεις ποιοι είναι οι αναδυόμενοι κλάδοι στο franchising; Επικοινώνησε μαζί μας στο 210 6756200

To franchising προσφέρει ενναλακτικές με σημαντικά πλεονεκτήματα

Είναι πολύ σημαντικό να διερευνήσουμε και να δώσουμε απαντήσεις για το ποια είναι τα κριτήρια επιλογής σε μια εποχή κρίσης και συνεχών αλλαγών, όπως αυτή που διανύουμε. Με ποιους όρους και με ποια φίλτρα θα επιλέξουμε το franchising ως μοντέλο επιχειρηματικότητας, καθώς και ποια από τα συστήματα franchise θα αποτελέσουν τις βασικές εναλλακτικές προς διερεύνηση.Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πράξει o επενδυτής, είναι να κατανοήσει απόλυτα το franchising ως επιλογή, ως σύστημα και ως εργαλείο ανάπτυξης.

Πρέπει δηλαδή, να κατανοήσει το σύστημα λειτουργίας του, έτσι ώστε να μπορεί να αποφασίσει αν του ταιριάζει και αν αποτελεί ένα επιχειρηματικό περιβάλλον όπου μπορεί να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τα ταλέντα του.

Το franchising ως επιχειρηματικό μοντέλο έχει σημαντικά πλεονεκτήματα. Προσφέρει δομές, δοκιμασμένα συστήματα, μερίδιο αγοράς, συνεχή εξέλιξη κ.λπ. Όμως, ταυτόχρονα, έχει και πολύ συγκεκριμένους κανόνες. Λειτουργεί μέσα από συγκεκριμένους ρόλους και καταμερισμό εργασιών, απαιτεί συμπόρευση και κυρίως συνεργασία.

Τι να προσέξουμε όταν επιλέγουμε franchise

Πριν λοιπόν επιλέξει κάποιος υποψήφιος franchisee -ιδιαίτερα σε αυτή την ιδιαιτέρων προκλήσεων εποχή- την όποια εναλλακτική, θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάλυση τριών βασικών παραγόντων.

  1. Ποια είναι η αγορά, ποιo είναι το οικονομικό περιβάλλον όχι μόνο σήμερα, αλλά ποιο θα είναι την επόμενη μέρα. Και πώς αυτές οι αλλαγές επιδρούν στην αγορά – στόχο, ως μέγεθος, δομή κ.λπ.
  2. Το δεύτερο στοιχείο που πρέπει να διερευνήσει είναι τα προσωπικά ταλέντα, οι εμπειρίες, οι δεξιότητες που μπορεί να συνεισφέρει ως επιχειρηματίας σε κάθε εναλλακτική επιλογή που τείνει να καταλήξει. Σε ποιους δηλαδή τομείς η δική του συνεισφορά μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί και να αποτελέσει ουσιαστική προστιθέμενη αξία, να αποδειχθεί μετρήσιμο όφελος και για τη δική του επιχείρηση αλλά και προς το δίκτυο συνολικά.
  3. Ποιες είναι οι οικονομικές ανάγκες και προτεραιότητές του ως άτομο και ως οικογένεια.

Η επιλογή ενός franchise απαιτεί συσσωρεμένη εμπειρία, γνώση από διαφορετικές ειδικότητες που συνεργάζονται και έχουν κοινή οπτική γωνία. Για αυτό, αναζητήστε εξειδικευμένες εταιρείες συμβούλων με εμπειρία στο franchising. Εταιρείες που έχουν την υποδομή, την τεχνογνωσία και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

Η συστηματική ανάλυση των τριών παραπάνω παραμέτρων θα βοηθήσει τον υποψήφιο franchisee να ξεκαθαρίσει πού, με ποιους όρους και κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να πραγματώσει με ασφάλεια την επόμενη κίνησή του.

Και αυτό μπορεί να συμβεί όταν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τη νέα πραγματικότητα και να κάνουμε τις βασικές επιλογές μας, πάντα όμως με συστηματική έρευνα και με υψηλό επίπεδο αυτογνωσίας.

Σε προβληματίζει η επόμενη ημέρα; Κάλεσέ μας στο 210 6756200, ώστε να βρούμε από κοινού τις λύσεις που σου ταιριάζουν.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

THE FRANCHISE CO.