Ετήσιος Οδηγός ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2014

Κατηγορία: Για το νέο Επιχειρηματία
Συντάκτης: FRANCHISE SUCCESS
Δημοσιεύτηκε: 06 Μαρτίου 2014
Ετήσιος Οδηγός ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2014

Με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία για 456 συστήματα franchise στην ελληνική αγορά κυκλοφορεί η ετήσια έκδοση του FRANCHISE SUCCESS, το “ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2014”.

Η νέα ετήσια έκδοση περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για 456 αλυσίδες, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, συμβουλευτική αρθρογραφία για franchisees, franchisors, προτάσεις συνεργασίας από καταξιωμένα καθώς και νέα συστήματα franchise, έρευνα για την πορεία του franchising τα τελευταία δεκαέξι χρόνια
(http://www.franchise-success.gr/emagazine/ereuna_franchise_2014/index.html). Παράλληλα εκπρόσωποι της ελληνικής αγοράς παραθέτουν τις απόψεις τους σχετικά με την παρούσα οικονομική συγκυρία και εστιάζουν στα βασικά σημεία τα οποία ο υποψήφιος συνεργάτης θα πρέπει να λάβει υπόψη του.
Επιπλέον, οι λεπτομερείς εταιρικές παρουσιάσεις και τα ολοκληρωμένα οικονομικά στοιχεία όλων των αλυσίδων, αποτυπώνουν ξεκάθαρα την εικόνα και δυναμική του κλάδου, βοηθώντας τους υποψήφιους επενδυτές να αξιολογήσουν τις εναλλακτικές προτάσεις και ευκαιρίες που προσφέρονται στην αγορά.

ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2014 ΕΔΩ 

panorama.2014.periex

Ο ετήσιος οδηγός ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2014 σε ένα σύνολο 164 σελίδων περιλαμβάνει:

 • Πλήρη οικονομικά στοιχεία για περισσότερες από 456 ελληνικές και διεθνείς επενδυτικές προτάσεις.
 • Εξειδικευμένη αρθρογραφία για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, αλλά και όσους θέλουν να μετατρέψουν την επιχείρησή τους σε επιτυχημένη αλυσίδα franchise.
 • Προτάσεις συνεργασίας από καταξιωμένα καθώς και νέα συστήματα franchise
 • Συνεντεύξεις εκπροσώπων της αγοράς του franchising
 • Ετήσια έρευνα για την πορεία του franchising στην ελληνική αγορά

Πιο αναλυτικά η 16η έκδοση του Ετήσιου Οδηγού ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2014 περιλαμβάνει:

Εξειδικευμένη Αρθρογραφία

 • Αποτελεσματική διαχείριση μιας ταχείας ανάπτυξης
  Μια συστηματική ανάλυση της πορείας των αλυσίδων franchise καταδεικνύει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργηθεί μια βάση από επιτυχημένους franchisees και να υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα, πριν αρχίζει το σύστημα franchise να αναπτύσσεται προσθέτοντας δεκάδες νέους franchisees κάθε χρόνο.
 • Πώς λειτουργεί το franchising: Οι δυο όψεις της ιστορίας
  Το franchising είναι πλέον παρόν σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, όχι μόνο στους τομείς της εστίασης, του retail και των υπηρεσιών, όπως όταν ξεκίνησε. Καλύπτει σχεδόν το σύνολο της αγοράς. Tι πρέπει λοιπόν να γνωρίζουν και οι δύο πλευρές πριν εμπλακούν σε αυτού του είδους τη συνεργασία;
 • Είναι η μεταπώληση μιας επιχείρησης franchise ταμπού για το δικαιοπάροχο;
  Όσο ο θεσμός του Franchise ωριμάζει και όσο ο αριθμός των δικαιοπάροχων που πλησιάζουν την ωριμότητα σε ένα δίκτυο αυξάνει, τόσο είναι πλέον αναμενόμενο να υπάρχει ένας αριθμός δικαιοδόχων που επιθυμούν να μεταπωλήσουν τις υπάρχουσες επιχειρήσεις τους σε άλλους. >>>>
 • Έρευνα: Franchising 1999-2013
  Franchising: Η δυναμική της αγοράς – Οι κινητήριες δυνάμεις – Οι κρίσιμοι παράγοντες

Συνεντεύξεις

 • Δημήτρης Στεφ. Κωστάκης, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Νομικός Σύμβουλος Franchise, Συγγραφέας του βιβλίου: Franchising, Νομική και Επιχειρηματική Διάσταση

«Η τεχνογνωσία του franchisor, τα προβλεπόμενα σε μια μεταπώληση franchise και η αναγκαιότητα ενός νομοθετικού πλαισίου για το franchising».

 • Γιάννος Γραμματίδης, Συντονιστής Δικηγόρος των Δικηγορικών Γραφείων Μπάχας, Γραμματίδης & Συνέταιροι, Επισκέπτης Καθηγητής του Κέντρου Διεθνών Νομικών Σπουδών, Σαλτσμπουργκ, Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

«Το franchising έχει περάσει σε στάδιο ωρίμανσης στη χώρα μας και μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη γεγονός που πρέπει να αντιληφθούν και οι κρατικοί λειτουργοί αλλά και η ίδια η κοινότητά του».

Ετήσιος Οδηγός 2014

 • Όλα τα δίκτυα της Ελληνικής Αγοράς, ταξινομημένα ανά κατηγορία με αναλυτικά στοιχεία, παρέχουν στους ενδιαφερόμενους επενδυτές όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τους χρηματοοικονομικούς και βασικούς όρους συνεργασίας.

Επιχειρηματικές παρουσιάσεις

 • Οι σημαντικότερες καθώς και οι νέες επενδυτικές προτάσεις που παρουσιάζονται δίνουν στον υποψήφιο επενδυτή τη δυνατότητα να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της ελληνικής αγοράς και των ευκαιριών για μια αποδοτική επένδυση.

Πρόσωπα 2014: Aπολογισμός, Προκλήσεις, Υπέρβαση, Νέες τάσεις, Νέοι Επιχειρηματίες

 • Έτος προκλήσεων και το 2013 δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την αγορά του franchising. Είναι χρήσιμο επομένως να δούμε ποιες ενέργειες και στρατηγικές αποδείχθηκαν σωτήριες για τις αλυσίδες που τις ακολούθησαν, τη χρονιά που πέρασε αλλά και πώς σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Franchising 2014: Ερευνα και συγκριτική ανάλυση για τη πορεία του Franchising από το 1999 έως και το 2013.

 • Για 16η χρονιά παρουσιάζεται η ετήσια έρευνα του FRANCHISE SUCCESS αναδεικνύοντας τις μοναδικές προκλήσεις που κυριάρχησαν το 2013 και τα χαρακτηριστικά που θα καθορίσουν την πορεία του 2014.

ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2014