Τα everest αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστίασης στην Ελλάδα, με περισσότερα από 200 σημεία πώλησης που εξυπηρετούν περισσότερο από 100.000 πελάτες ημερησίως καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Από το πρώτο κατάστημα που άνοιξε το 1965 στο Κολωνάκι μέχρι σήμερα, αποτελούν την πρώτη επιλογή των καταναλωτών, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία προϊοντικών επιλογών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας, καλύπτοντας τις ανάγκες τους όλο το 24ωρο.
Τα everest διαθέτουν ισχυρή παρουσία στην αγορά της εστίασης, με κεντρικές τοποθεσίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχει επίσης αναπτυχθεί εκτενώς στον ταξιδιωτικό κλάδο.
Παρόλο που τα everest είναι κυρίως γνωστά για το θρυλικό zesto sandwich, έχουν παράλληλα καταφέρει να κυριαρχήσουν και στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά του καφέ. Αποτελούν την πρώτη αλυσίδα στην Ελλάδα που προσέφερε στους πελάτες της τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 2 χαρμάνια καφέ με διαφορετικά γευστικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές τιμές, επενδύοντας ακόμα περισσότερο στην εξατομίκευση που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της μάρκας. Ο head barista trainer Σταύρος Λαμπρινίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής barista, είναι πίσω από την εκπαίδευση του προσωπικού, για την τελειοποίηση της τέχνης του καλού καφέ.
Στα καταστήματα everest o καταναλωτής μπορεί να απολαύσει μέσα από μια ευρεία γκάμα προϊοντικών επιλογών καλύπτοντας τις ανάγκες του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Απολαυστικοί καφέδες και ροφήματα, φρεσκοφουρνιστές πίτες, λαχταριστά σάντουιτς και τορτίγες, δροσερές σαλάτες αλλά και γλυκά snacks φτιάχνονται καθημερινά στα καταστήματα για να καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση.
Η σύγχρονη αισθητική των καταστημάτων, η άρτια εξυπηρέτηση, η ευρεία γκάμα προϊοντικών επιλογών σε συνδυασμό με τη λειτουργική ευελιξία της μάρκας, έχουν καθιερώσει τα everest ως το διαχρονικό σημείο συνάντησης των κατοίκων της πόλης ως το ιδανικό σήμα για την κάλυψη των αναγκών σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Τα everest συνεργάζονται σήμερα με το chef Βασίλη Καλλίδη, γνωστός και ως «Βασιλιάς του Urban». Είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους chef της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, ο οποίος βάζει την υπογραφή του στην πλήρως ανανεωμένη πρόταση φαγητού των everest, με ποιοτικές Α’ ύλες και καινοτόμες συνταγές καθιερώνοντάς τα ως το απόλυτο food destination.
Το πρώτο κατάστημα everest άνοιξε τις πόρτες του το 1965 στο Κολωνάκι. Έγινε γνωστό ως το αγαπημένο «after» στέκι των Αθηναίων που το επισκέπτονταν κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες για να απολαύσουν το θρυλικό, αγαπημένο σάντουιτς «παντόφλα». Από το 1990 και με τη δημιουργία της εταιρίας everest ΑΕ, εξελίχθηκε σε μια σημαντική αλυσίδα καθιερώνοντας στην Ελλάδα τη συνήθεια του “snacking”.
Η αλυσίδα everest είναι μέλος του ομίλου εστίασης της Vivartia, του μεγαλύτερου ομίλου στον τομέα Τροφίμων & Ποτών στην Ελλάδα και μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG).
Μέσο μέγεθος καταστήματος:
80 τ.μ.
Ελάχιστο Ύψος Επένδυσης:
100.000 €
Entry Fee:
10.000 €
Royalties:
1o έτος 2%, 2ο έτος 4%, 3ο έτος+ ανάλογα με την περιφέρεια
Εταιρικά Καταστήματα:
[116]
Καταστήματα Franchise:
[89] (Το ένα στο εξωτερικό)
Σύνολο Καταστημάτων:
[205]
Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising:
1965 / 1990
Προέλευση:
Eλλάδα
Eμπειρία franchisee:
Δεν κρίνεται απαραίτητη
Αυτοαπασχόληση franchisee:
Δεν κρίνεται απαραίτητη
Σύμβαση franchise:
10ετής με δυνατότητα ανανέωσης
Aναπτυξιακοί στόχοι:
Αθήνα, περιφερειακές και τουριστικές αγορές, Κύπρος, εξωτερικό
Τα everest έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της αγοράς του street food στην Ελλάδα, αποτελώντας την πρώτη αλυσίδα που αναπτύχθηκε ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις στον τομέα αυτό. Το επιχειρηματικό μοντέλο του everest χαρακτηρίζεται από:
Συνεχή προσαρμογή στον τρόπο ζωής των κατοίκων της πόλης, καθώς και τις τάσεις της αγοράς
Συνεχείς πειραματισμούς και αναζήτηση νέων γεύσεων και καινοτομιών
Εύκολη πρόσβαση/διαθεσιμότητα μέσα από το ευρύ δίκτυο καταστημάτων και 24ωρη λειτουργία
Αποκλειστικότητα περιοχής
Δυνατότητα παράλληλης εκμετάλλευσης 2 ή περισσότερων σημάτων (π.χ. Goody’s – Everest)
Ύπαρξη εξωτερικού χώρου επιθυμητή
Ανάπτυξη shop-in-shop: υπό προϋποθέσεις.
Σε ενδιαφέρει αυτή η κατηγορία franchise; Έλα να δημιουργήσουμε μαζί το δικό σου επιχειρηματικό σχέδιο.
Τα everest ανανέωσαν τα καταστήματά τους στους Αμπελόκηπους και στη Γλυφάδα, συνεχίζοντας την αναβάθμιση της εικόνας τους. Το μεγάλο glow up των καταστημάτων everest δεν έχει σταματημό, καθώς στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξής τους έχουν προχωρήσει στην πλήρη αναβάθμισή τους και της συνολικής εικόνας τους σε όλα τα επίπεδα.
Το ανταγωνιστικό μοντέλο των everest αποτελεί μια σίγουρη επένδυση με μέλλον, που αποδίδει και ανταμείβει τους franchisees. Η αλυσίδα που αριθμεί περισσότερα από 190 σημεία πώλησης και εξυπηρετεί πάνω από 100.000 πελάτες καθημερινά έχει αναδειχθεί ως το απόλυτο food destination.
Συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η αναβάθμιση της εικόνας των καταστημάτων everest, με την ανακαίνιση του καταστήματος στον Ταύρο. Το κατάστημα βρίσκεται στη Μαραθώνος 2 & Π. Τσαλδάρη 11 και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, προσκαλώντας το να απολαύσει τα αγαπημένα του προϊόντα που θα του δώσουν την ενέργεια που χρειάζεται.
Ο νέος χρόνος έφερε έναν αέρα ανανέωσης και στο κατάστημα everest της Βούλας! Το ανακαινισμένο κατάστημα Everest βρίσκεται στη Λ. Βασιλέως Παύλου 4 στη Βούλα και προσκαλεί το πιστό κοινό του να απολαύσει τα αγαπημένα snacks και ροφήματα.
Ο όμιλος εστίασης Goody’s-Everest αποκτά «Silver Medal» από τον κορυφαίο διεθνή οργανισμό αξιολόγησης εταιρικής βιωσιμότητας EcoVadis. O φορέας αξιολόγησης EcoVadis επιβεβαίωσε τις επιχειρηματικές δεσμεύσεις και τις επιδόσεις του ομίλου στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.
Τα everest ανακαίνισαν το κατάστημα στον Ερυθρό Σταυρό και παρουσιάζουν την ανανεωμένη αισθητική τους, στο πλαίσιο της νέας εικόνας τους. Το κατάστημα βρίσκεται στην Ερυθρού Σταυρού 9 & Σεβαστουπόλεως στην Αθήνα και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, προσκαλώντας το να απολαύσει τα αγαπημένα του προϊόντα που θα του δώσουν την ενέργεια που χρειάζεται.