Σε μία σύγχρονη πόλη όπου ο καθημερινός άνθρωπος αναζητά σημεία αναφοράς και στιγμές απόλαυσης, η ποιότητα, η διαφοροποίηση η καινοτομία είναι βασικά ζητούμενα στον χώρο της εστίασης. Το Spit Jack έχει καταφέρει να γίνει κάτι πολύ περισσότερο ένα εστιατόριο, καθώς αποτελεί μια εμπειρία που (ξανα)συστήνει τη rotisserie στην πιο γκουρμέ εκδοχή της. Μία περιπέτεια συναισθημάτων που φέρνει επανάσταση στις παραδοσιακές θεωρίες περί σούβλας προσφέροντας εκλεπτυσμένο speciality casual food.
Με κορυφαίες πρώτες ύλες, ειδικές τεχνικές ψησίματος και έναν μοναδικό συνδυασμό αισθητικής και γεύσης, το Spit Jack δημιουργεί μια νέα κατηγορία rotisserie που αλλάζει τα δεδομένα στην εστίαση. Αν είσαι λάτρης της ποιότητας, της αυθεντικής γεύσης και μιας επένδυσης που συνδυάζει σταθερή κερδοφορία με σύγχρονο χαρακτήρα, το Spit Jack είναι η ιδανική επιλογή franchise.
Το Spit Jack φέρνει τη φιλοσοφία του αργού ψησίματος στη σούβλα σε μια σύγχρονη, premium εκδοχή. Κρέατα εξαιρετικής ποιότητας, όπως Ιταλική πορκέτα, πικάνια Black Angus, κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής και πάπια, ψήνονται με υπομονή και φροντίδα ώστε να αναδειχθούν οι φυσικοί χυμοί και η τέλεια υφή τους. Συνοδεύονται από homemade σάλτσες, φρέσκες σαλάτες, λαχταριστά γλυκά και ποτά που συμπληρώνουν ιδανικά το γεύμα. Λουκούλια πιάτα που παντρεύουν διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις, απογειώνοντας την απόλαυση.
Η εμπειρία ολοκληρώνεται σε έναν χώρο που παραπέμπει σε νεοϋορκέζικη αισθητική, δημιουργώντας ένα σημείο συνάντησης για όλες τις ώρες της ημέρας. Όμορφα ξύλινα τραπέζια για δύο, ένα μπαρ και κεριά, περιτριγυρισμένα από κόκκινο μάρμαρο και διάσπαρτες πινακίδες νέον σε έντονο κόκκινο. Ένα εκκεντρικό σαλόνι με πολυελαίους και μοτίβο άγριας Δύσης.
Η open space κουζίνα προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες, ενώ το μενού, εξελίσσεται διαρκώς, προσφέροντας νέες limited edition προτάσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των πελατών.
Το εξαιρετικό μενού συνοδεύουν μία επιλεκτικά διαλεγμένη λίστα κρασιών, κοκτέιλ, μπίρες και ποτά.
Το δε όνομα του, το Spit Jack, το πήρε από την ομώνυμη μηχανή περιστροφής για σουβλιστό κρέας.
Όλα αυτά συνθέτουν μία εμπειρία φαγητού, σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό, που αλλάζει την αντίληψη για τον κόσμο.
Το όλο concept έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο που, πέρα από την κερδοφορία, προσδίδει στον franchisee και υψηλό επαγγελματικό status. Η πρόσβαση σε ένα διαφοροποιημένο μοντέλο, η αναγνωρισιμότητα και το prestige είναι σημαντικά για τον μοντέρνο επενδυτή. Η δε, γρήγορη απόσβεση, δίνει ευκαιρία για περεταίρω επέκταση.
Σημεία υπεροχής Spit Jack ως concept και ως επιχειρηματική πρόταση
Δημιουργεί μία νέα κατηγορία gourmet rotisserie που αναβαθμίζει την παραδοσιακή τεχνική ψησίματος στη σούβλα
Αποτελεί την σύγχρονη εκδοχή του παραδοσιακού οβελιστηρίου, με στόχο να καλύπτει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του σύγχρονου πελάτη
Έχει πολυδιάστατο χαρακτήρα και απευθύνεται σε πολλαπλά κοινά
Διαφοροποιείται σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού λόγω ποιότητας και ποικιλίας μενού, με την υπογραφή διάσημου chef
Διαθέτει ξεχωριστή αισθητική εστιατορίων που γίνεται εύκολα αναγνωρίσιμη
Γιατί να γίνεις franchisee του Spit Jack:
Θέλεις ένα project με άμεση κερδοφορία και γρήγορη απόσβεση.
Αναζητάς περιοχές και ευκαιρίες επένδυσης σε περιοχές υψηλής εμπορικότητας.
Επιθυμείς οι επιχειρηματικές δραστηριότητες να προσδίδουν prestige και κοινωνικό status.
Είσαι κοινωνικός και είναι σημαντικό η απασχόληση σου να σε φέρνει σε επαφή με κόσμο με θετική ενέργεια.
Αναζητάς μία επιχείρηση που μπορεί και συνδυάζει το μοντέρνο με το κλασικό αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει να είναι διαφοροποιημένη και μπροστά από την εποχή της.
Είναι ένα project δημιουργικό, από το interior design του μέχρι το design του μενού.
Αναζητάς επιχειρηματικές προτάσεις που παρέχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.
Το Spit Jack απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό που εκτιμά τις ανταγωνιστικές τιμές που συνάδουν με την υψηλή ποιότητα και την ιδιαίτερη και healthy γαστρονομική εμπειρία, ανεξάρτητα με τις ώρες της ημέρας. Οικογένειες, ζευγάρια, παρέες φίλων και επαγγελματίες βρίσκουν στο Spit Jack την ιδανική επιλογή για lunch, dinner, χαλαρό ποτό ή για μία ολοκληρωμένη έξοδο συνδυάζοντας φαγητό και ποτό. Με τον premium χαρακτήρα του, το Spit Jack προσελκύει τους σύγχρονους καταναλωτές που επιθυμούν να απολαύσουν ποιοτικό φαγητό σε έναν χώρο με ισχυρή αισθητική ταυτότητα. Έχει πετύχει να προσελκύει πολλαπλά κοινά που γνωρίζουν τι ζητάνε, εκτιμούν την γαστρονομική ποιότητα και την ατμόσφαιρα, συνεπώς βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο χώρο με ανεβασμένη διάθεση.
Επιπλέον, η δυνατότητα delivery καλύπτει τις ανάγκες των πελατών που επιλέγουν να απολαύσουν τις γεύσεις του Spit Jack στον χώρο τους, ενώ η ατμόσφαιρα του εστιατορίου λειτουργεί ως σημείο καθημερινής συνάντησης και χαλαρές εξόδους αλλά για εκδηλώσεις.
Το Spit Jack αναζητά συνεργάτες με ισχυρό όραμα για επιχειρηματική ανάπτυξη. Ο ιδανικός franchisee είναι ένας άνθρωπος με ανεπτυγμένο επιχειρηματικό πνεύμα, ικανότητα διαχείρισης προσωπικού και εστίαση στην παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης πελατών. Προηγούμενη εμπειρία στον κλάδο της εστίασης είναι επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη, καθώς το Spit Jack και οι άνθρωποι του παρέχουν πλήρη εκπαίδευση και συνεχή υποστήριξη.
Η επιτυχία στο Spit Jack βασίζεται στην ευθυγράμμιση με τις αξίες του brand: ποιότητα, αυθεντικότητα και καινοτομία. Ο συνεργάτης καλείται να διατηρήσει τα υψηλά standards του concept και να προσφέρει μια εμπειρία που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή.
Επιπροσθέτως, ένας δυνητικός franchisee του Spit Jack είναι, συνήθως, ένας εξωστρεφής και μοντέρνος άνθρωπος που του αρέσει να ξεχωρίζει σε ότι κάνει στη ζωή του. Που θέλει κάθε του δραστηριότητα να συνδυάζει το τερπνό και το ωφέλιμο, δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση το prestige με την κερδοφορία.
Το Spit Jack είναι η πρώτη αυθεντική rotisserie στην Αθήνα που ξανασυστήνει την παραδοσιακή τεχνική ψησίματος στη σούβλα σε γκουρμέ εκδοχή. Ξεκίνησε το 2018 όταν ο Γιώργος Κανελλόπουλος και ο Γιώργος Μελισάρης, μετά από χρόνια φιλίας και συνεργασίας σε άλλους τομείς της εστίασης αποφάσισαν να συνεργαστούν για την δημιουργία δικής τους επιχείρησης. Η ιδέα ήταν να γίνει ένα μαγαζί εμπνευσμένο μεν από το εξωτερικό αλλά με παραδοσιακά ελληνικά στοιχεία, στο κέντρο της Αθήνας. Το σκεπτικό ήταν μια προσιτή πολυτέλεια, να τη βιώνεις σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον, με αισθητική.
Σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της επιτυχίας του είναι η συνεχής αναζήτηση για καινοτομία. Το Spit Jack έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία στην αγορά της εστίασης: το gourmet rotisserie. Η προσεκτικά επιλεγμένη εφοδιαστική αλυσίδα, οι υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και η αφοσίωση στην άριστη εξυπηρέτηση διασφαλίζουν τη διαχρονικότητα του brand και την ηγετική του θέση στην αγορά.
Το Spit Jack προσφέρει στους συνεργάτες του ένα πλήρως δομημένο και αποδεδειγμένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο με υψηλά περιθώρια κέρδους και άμεση κερδοφορία με διαχρονική αύξηση. Παράλληλα προσδίδει το επαγγελματικό status και κοινωνικό prestige που αναζητά ο επιχειρηματίας της νέα εποχής, χάρη στον gourmet χαρακτήρα και την glamour και ταυτόχρονα μοντέρνα αισθητική. Επιπλέον, προσφέρει μεγάλη real life κοινωνική δικτύωση και δυνατότητα επέκτασης μιας και η αρχική απόσβεση εκτιμάται στα τρία χρόνια.
Το μοντέλο λειτουργίας του Spit Jack διαθέτει διαφορετικά revenue streams (sit in και delivery), ξεχωρίζει αισθητά από τον ανταγωνισμό, ενώ η απόσβεση της επένδυσης εκτιμάται σε 38 μήνες. Η υποστήριξη προς τους συνεργάτες είναι διαρκής και περιλαμβάνει εκπαίδευση, marketing, επιλογή σημείου, κατασκευή του χώρου, μηχανογραφική υποστήριξη και πρόσβαση σε ένα εγγυημένο δίκτυο αξιόπιστων προμηθευτών.
Η συνεργασία με το Spit Jack εξασφαλίζει τη συμμετοχή σε ένα brand με ισχυρή ταυτότητα, πολυετή παρουσία στην αγορά και συνεχώς αυξανόμενη δυναμική και δομημένο δίκτυο συνεργατών-προμηθευτών. Είτε για lunch, dinner, ποτό ή delivery, το Spit Jack προσφέρει μια premium γευστική εμπειρία που ξεχωρίζει.
Σε ενδιαφέρει αυτή η κατηγορία franchise; Έλα να δημιουργήσουμε μαζί το δικό σου επιχειρηματικό σχέδιο.
Η λέξη “spit jack” φέρει μαζί της τη γοητεία μιας άλλης εποχής, όπου η μαγειρική δεν ήταν απλώς μια πρακτική ανάγκη, αλλά μια τελετουργία γεμάτη φαντασία και δεξιοτεχνία. Προέρχεται από την αγγλική γλώσσα και αναφέρεται σε μια μηχανική συσκευή που χρησιμοποιούνταν για να περιστρέφει το σούβλισμα σε ανοιχτή φωτιά.