Ζητήστε πληροφορίες
MAMACITA

Το Mamacita έρχεται να δημιουργήσει μία ξεχωριστή κατηγορία που συνδυάζει fast casual αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό, ποτό και διασκέδαση στον ίδιο χώρο! Από το Ακαπούλκο, την Τιχουάνα και τη Γουαδαλαχάρα μέχρι την Αθήνα, το Mamacita ταξιδεύει τα πλήθη μέσα από μια “fun & sharing” εμπειρία που περιλαμβάνει, tacos, margaritas και  διασκέδαση όπως οι Μεξικανοί γνωρίζουν καλύτερα. Το Mamacita προσφέρει ένα ισορροπημένο και ελεγχόμενο λειτουργικό μοντέλο, το οποίο συνδυάζει την έννοια του fast casual & του entertainment, ενώ διεισδύει παράλληλα στο lunch break, στην ενδιάμεση στάση και στην έξοδο του κοινού, αξιοποιώντας ισόρροπα το sit-in, το take away και το delivery.

Το Mamacita διαθέτει ένα υβριδικό μοντέλο λειτουργίας που συνδυάζει τρία στοιχεία στον ίδιο χώρο, ethnic φαγητό, ποτό και διασκέδαση. Πραγματοποιεί τομή στην αγορά mexican, ethic, καθώς προσφέρει την δυνατότητα διείσδυσης σε πολλαπλές αγορές και καλλιέργειας πολλαπλών πηγών εσόδων στα πλαίσια επιχειρηματικής πρότασης που χαρακτηρίζεται από: προσιτή επένδυση, ευκολία διαχείρισης, λειτουργία από μία μικρή ομάδα χαμηλής εξειδίκευσης και “assembly” χαρακτήρα, ιδιαίτερα ελκυστική δομή κερδοφορίας

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της πρότασης franchise του Mamacita είναι:

 • Δημοφιλές και διαχρονικό concept με βάση το ethnic Mexican food.
 • Πολλαπλές πηγές εσόδων, μέσω sit-in, take away και delivery.
 • Αποτελεί τομή στο ethnic & mexican food.
 • Value for money.
 • Διαθέτει διευρυμένο προϊοντικό μίγμα που απευθύνεται σε ευρεία πελατειακή βάση και καλύπτει brunch – lunch-dinner – drinks.
 • Iσχυρά διαφοροποιημένο menu σε φαγητό και ποτό, signature προτάσεις, έμφαση στην ποιότητα, διαρκής ανανέωση.
 • Ελεγχόμενο λειτουργικό μοντέλο.
 • Προσιτή επένδυση με ελκυστική σχέση επένδυσης-απόδοσης
 • Ιδιαίτερα ελκυστική δομή κερδοφορίας χαμηλού food cost και χαμηλής βάσης λειτουργικών εξόδων.

Το Mamacita είναι ένα casual μέρος για συναντήσεις με φίλους για να απολαύσουν αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό και να διασκεδάσουν με μουσική, χορό και events που σε ταξιδεύουν στις γειτονιές του Μεξικό. Μοναδικές, αυθεντικές μεξικάνικες συνταγές, άριστης ποιότητας διαλεκτές πρώτες ύλες, μεγάλη ποικιλία επιλογών, ευφάνταστοι συνδυασμοί και τιμές που ενθουσιάζουν, συνθέτουν το διαχρονικό και ελκυστικό concept του Mamacita. Από brunch και μεξικάνικα burger, μέχρι margaritas και signature cocktails, το Mamacita διαθέτει διευρυμένο προϊοντικό μείγμα που απευθύνεται σε πολλαπλά κοινά και καλύπτει σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας. Το Mamacita οικειοποιείται τη διαχρονική κατηγορία του ethnic – Mexican food, που κινείται με σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης και έχει ευρεία αποδοχή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Mamacita στοχεύει σε πολλαπλά κοινά που θέλουν να βιώσουν την πιο αυθεντική εμπειρία της μεξικάνικης κουλτούρας μέσα από το φαγητό, τα κοκτέιλ, τη διασκέδαση. Είτε επιλέξουν ένα μέρος του concept είτε όλα συνδυαστικά (φαγητό-ποτό-διασκέδαση), το concept του Mamacita καλύπτει όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η επέκταση της αλυσίδας και σε άλλα μέρη της Αθήνας και της χώρας, είτε με Flagship είτε με Regional franchises, προσεγγίζει μεγάλα πλήθη διερχομένων, ενώ τα Mamacita Regional franchises σε νησιά εντυπωσιάζουν τους τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα και θέλουν να δοκιμάσουν την μεξικάνικη κουζίνα μέσα από ένα εντυπωσιακό concept μαγαζιού, όπως το Mamacita.

mamacita

Ο ιδανικός franchisee χρειάζεται να έχει πάθος για τη μεξικάνικη κουλτούρα, να είναι αληθινός λάτρης του ethnic φαγητού και γνωρίζει πώς να προσελκύει τα πλήθη σε μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, να αγαπάει τα εξωτικά κοκτέιλ και να απολαμβάνει μια fun ατμόσφαιρα στο μαγαζί όλες τις ώρες της ημέρας. Με άλλα λόγια, είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεται την δυναμική του concept του Mamacita που συνδυάζει αυτά τα τρία στοιχεία (Mexican food, exotic cocktails, sensational vibes).

Το Mamacita προσφέρει υποστήριξη στο δίκτυο των συνεργατών του, πολυετή γνώση και εμπειρία στον χώρο της εστίασης, παροχή χρηστικών και απλουστευμένων εγχειριδίων λειτουργίας, ενέργειες ανοίγματος καταστήματος, digital marketing και τοπικές δράσεις.

Λόγω και του ύψους της επένδυσης, η πρόταση συνεργασίας του Mamacita απευθύνεται σε δυναμικούς επιχειρηματίες, με πρότερη εμπειρία στο χώρο της εστίασης, οι οποίοι θα επενδύσουν σε περισσότερα από ένα καταστήματα του concept Mamacita, συντελώντας στη γρήγορη ανάπτυξη του δικτύου. Σημαντική, επίσης,  θεωρείται η εξ’ αρχής ευθυγράμμιση και πειθαρχία των franchisees με τους κανόνες και το πλαίσιο λειτουργίας που θέτει το Mamacita.

Το Mamacita ιδρύθηκε το 2017, με σεβασμό, αγάπη και προσήλωση στην μεξικάνικη κουλτούρα και κουζίνα. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα. Το 2023 άνοιξε το δεύτερο εταιρικό κατάστημα στο Χαλάνδρι, το οποίο ο κόσμος αγκάλιασε από την πρώτη κιόλας ημέρα. Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην οργανωμένη εστίαση, το Mamacita δραστηριοποιείται πλέον, από το 2024, και στο franchising, με προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης του δικτύου του σε πολλαπλά σημεία της Αθήνας, άλλες πόλεις και την περιφέρεια της Ελλάδας, καθώς και σε νησιά.

mamacita

Μέσο μέγεθος καταστήματος:
120 τ.μ.
Ελάχιστο Ύψος Επένδυσης:
130.000 €
Entry Fee:
20.000 €
Royalties:
5%
Διαφημιστική Συμμετοχή:
2%
Εταιρικά Καταστήματα:
[2]
Σύνολο Καταστημάτων:
[2]
Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising:
2017 / 2024
Προέλευση:
Ελλάδα
Eμπειρία franchisee:
Κρίνεται απαραίτητη
Αυτοαπασχόληση franchisee:
Δεν κρίνεται απαραίτητη
Aναπτυξιακοί στόχοι:
Αττική (Πειραιάς, Περιστέρι, Γλυφάδα), Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, πανεπιστημιουπόλεις, νησιά και ζώνες με έντονη τουριστική δραστηριότητα
Επωνυμία εταιρίας:
MAMACITA MEX ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ
Έδρα:
Αθήνα
Τηλ:
2106756200
Υπεύθυνος Ανάπτυξης:
THE FRANCHISE CO.
Πακέτο Franchise:

 

mamacita logo

Το Mamacita υλοποιεί πλάνο επιλεκτικής ανάπτυξης σε περιοχής υψηλής και διαχρονικής δυναμικής σε Αθήνα, περιφέρεια, τουριστικές αγορές και εξωτερικό. Επιλέγοντας το Mamacita, ο franchisee γίνεται μέρος ενός οργανωμένου δικτύου που του προσφέρει ένα δοκιμασμένο και επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο με μια σειρά από ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα:

 • Δυνατό και αναγνωρίσιμο brand name στην ελληνική αγορά.
 • Δημοφιλές και διαχρονικό concept με βάση το ethnic Mexican food.
 • Υβριδικό μοντέλο λειτουργίας που συνδυάζει φαγητό, ποτό και διασκέδαση στον ίδιο χώρο.
 • Διαθέτει διευρυμένο προϊοντικό μίγμα που απευθύνεται σε ευρεία πελατειακή βάση και καλύπτει brunch – lunch -dinner – drink.
 • Iσχυρά διαφοροποιημένο menu σε φαγητό και ποτό, signature προτάσεις, έμφαση στην ποιότητα, διαρκής ανανέωση.
 • Ξεχωριστή αισθητική εστιατορίων που αναβαθμίζει την συνολική εμπειρία του πελάτη.
 • Πολλαπλές πηγές εσόδων, μέσω sit-in, take away και delivery.
 • Πολυετής γνώση και εμπειρία στον χώρο της εστίασης.
 • Οργανωμένο δίκτυο συνεργατών και προμηθευτών.
 • Δοκιμασμένο και αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο με υψηλά περιθώρια κέρδους, ευέλικτο στις διακυμάνσεις της ζήτησης, σε μια αγορά με θετικές προοπτικές ανάπτυξης.
 • Παροχή υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης, εκπαιδευμένο προσωπικό και ενιαία εταιρική εικόνα.
 • Παροχή εγχειριδίων λειτουργίας και διαρκή υποστήριξη.
 • Value for money.
 • Events και διάδραση που ενισχύουν τον fun & sharing χαρακτήρα του concept και αυξάνουν το μερίδιο αγοράς.
 • Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του franchisee και του κοινωνικού και επιχειρηματικού του ρόλου, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει τη δυνατότητα επανεπένδυσης και περαιτέρω ανάπτυξης, πάντα με την ενεργή υποστήριξη του δικτύου.
Εστίαση & Franchising: Τι θα πρέπει να προσέξω πριν την επιλογή μου;
Κάλεσέ μας και λάβε όλες τις χρήσιμες συμβουλές για το νέο σου επιχειρηματικό βήμα.
Μπορείτε να μας καλέσετε στο: 210 6756 200

Franchisor News

MAMACITA: Αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό, ποτό και διασκέδαση στον ίδιο χώρο
22 Ιουνίου 2024

Το MAMACITA είναι ένα concept που συνδυάζει τη fun & sharing ατμόσφαιρα με την αγάπη για το μεξικάνικο φαγητό και τις margaritas, σε μία ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση στη δημοφιλή κατηγορία του fast casual. Εμπνευσμένο από μία λατινοαμερικάνικη συνοικία στο Σαν Φρανσίσκο, το MAMACITA πάλλεται από τα vibes της μεξικάνικης ψυχής και κουλτούρας, εισάγοντας ένα νέο υβριδικό concept fast casual φαγητού και διασκέδασης.

Στο MAMACITA το ethnic food γίνεται πιο casual από ποτέ
21 Ιουνίου 2024

Το MAMACITA είναι το μέρος όπου το ethnic food γίνεται fast casual dining εμπειρία, ένα νοερό ταξίδι μέχρι το Ακαπούλκο, την Τιχουάνα και τη Γουαδαλαχάρα. Αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό, tacos και margaritas μπλέκονται σε έναν πολύχρωμο σουρεαλιστικό κόσμο που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις μεξικάνικες φιέστες της Dia de los Muertos.

Μέσο Ύψος Επένδυσης:130.000€
Entry Fee: 20.000€
Ζητήστε πληροφορίες

Κατηγορίες Franchise

Ελάχιστη Επένδυση:130.000€
Entry Fee: 20.000€
Ζητήστε πληροφορίες
Ζητήστε πληροφορίες