Το Cinque, αναδεικνύεται σε ένα απόλυτα σύγχρονο και ταυτόχρονα οικείο concept, συνδυάζοντας την κουλτούρα του κρασιού με τη φιλοξενία και τις γνώσεις πάνω στην ελληνική παράδοση. Πρόκειται για ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο στον χώρο του franchising, που συνδυάζει μοναδικά κερδοφορία και ποιότητα ζωής μιας και ο τρόπος λειτουργίας κρατάει σε ισορροπία την επαγγελματική και προσωπική ζωή του franchisee.
Η πρόταση franchise του Cinque, προκύπτει μέσα απ’ την έρευνα, την εμπειρία και την κατανόηση της εποχής. Μια οικογενειακή επιχείρηση, που όπως όλες οι οικογένειες μπορεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες των μελών-συνεργατών της, προσφέροντας την επιλογή τριών format. Πολλαπλοί τύποι καταστημάτων που οδηγούν σε ικανοποίηση πολλαπλών αγοραστικών κοινών καθώς και σε αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας, σε κανένα απ’ τα οποία δεν συμπεριλαμάνονται εξαντλητικά ωράρια, μιας και ζητούμενο αποτελεί η ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.
Ο αυστηρός επαγγελματισμός σε συνδυασμό με την αδιαπραγμάτευτη ευγένεια, δεν περιορίζεται στην εξ’ επαφής επικοινωνία αλλά και στη δυνατότητα να παραγγείλεις online τις εκλεκτές λιχουδιές σε προσιτές τιμές.
Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη και άρτια μελετημένη πρόταση που πρέπει να διαθέτει ένα εξειδικευμένο wine bar, ώστε να ανταπεξέλθει με διάρκεια στις απαιτήσεις της αγοράς, καλύπτοντας χωρίς εκπτώσεις τις ανάγκες πολλαπλών κοινών, διατηρώντας στο επίκεντρο την κερδοφορία του συνεργάτη.
H φιλοξενία στο Cinque, έχει σαν αφετηρία το πάθος για το καλό κρασί χωρίς συμβιβασμούς, σε μια γευστική εμπειρία που ήρθε η ώρα να διαδωθεί τόσο στην ύπαιθρο όσο και στα νησιά της Ελλάδως, θέτοντας νέα δεδομένα στην αγορά, καλύπτοντας μέχρι τώρα κενά, με φρεσκάδα και ποιότητα.
Το Cinque, είναι ένα μοναδικό κέντρο γευσιγνωσίας κρασιών όπου η δοκιμή κρασιών, αποκτά άλλο νόημα.
To Cinque, απευθύνεται σε όσους αγαπούν το καλό κρασί, προσφέροντας γεύση και αισθητική στην απαιτητική καθημερινότητα τους. Στο Cinque, θα βρεις από το μεσημέρι και μετά, πολλούς ανυπόμονους επισκέπτες απ’ το εξωτερικό που θέλουν να γευτούν μέσα από ένα ποτήρι κρασί και εκλεκτά εδέσματα την Ελλάδα, αλλά και ντόπιους οι οποίοι θέλουν να χαλαρώσουν σε ένα απ’ τα πιο όμορφα στέκια της Αθήνας, μετά τις υποχρεώσεις τους.

O ιδανικός franchisee και η ομάδα του, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να γνωρίσουν μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος κατάρτισης, που οφείλεται σε μια εμπειρία δέκα ετών, τις βέλτιστες πρακτικές για τη σωστή λειτουργία του υψηλής αισθητικής καταστήματος. Θα πρέπει να αγαπούν τη φιλοσοφία του καλού κρασιού και να γνωρίζουν τα εδέσματα με τα οποία αναδεικνύεται καλύτερα και που και αυτά με τη σειρά τους, δεν στερούνται ποιότητας.

Με άλλα λόγια, ο ιδανικός franchisee, θα πρέπει να ακολουθήσει το ταξίδι αυτό και να το συναισθανθεί ώστε να το επικοινωνήσει μετέπειτα στους πελάτες. Οφείλει να έχει στο μυαλό του, ότι κάθε επαφή στο μαγαζί του, είναι ένας σπόρος Ελλάδας που φυτεύει στον καταναλωτή και που θα τον πάρει μαζί του, φεύγοντας.
Άλλωστε, όπως επιβεβαιώνει και ο κύριος Γρηγόρης Πρασσάς, sommelier και εμπνευστής του Cinque “Κάνε αυτό που αγαπάς και δεν θα δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου!”.
Το Cinque, γεννήθηκε σαν αίσθηση το 2004 στη βόρεια Ιταλία, εκεί που ο Γρηγόρης Πρασσάς και η σύζυγος του Ευαγγελία Τσέλιου, ερωτεύτηκαν το κρασί. Το 2012 άνοιξαν το πρώτο Cinque στη Λαμία. Τον Σεπτέμβριο του 2015 άνοιξε το κατάστημα στου Ψυρρή, τον Νοέμβριο του 2017 στο Μοναστηράκι και τον Δεκέμβριο του 2021 στο Μαρούσι, καταστήματα στα οποία δυναμικό στίγμα αφήνει σήμερα ο γιος του ζευγαριού και οινολόγος, Νικήτας Πρασσάς.

Και οι τρεις, παρακολουθούν ανελλιπώς όλες τις εξελίξεις στον τομέα του κρασιού, ενώ πατέρας και γιος, υπογράφουν τις λίστες των κρασιών και σχεδιάζουν τις οινογευσίες.
Πέντε γεύσεις είναι η ιδέα.
Ο αριθμός 5 στα ιταλικά είναι cinque, εξού και το brand Cinque.
Μέσο μέγεθος καταστήματος:
Από 40 τ.μ.
Ελάχιστο Ύψος Επένδυσης:
34.000 €
Διαφημιστική Συμμετοχή:
2%