Το Cinque αναδεικνύει την κατηγορία των εξειδικευμένων wine bar, μέσα από ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο στον χώρο του franchising. Το Cinque, ήρθε να καλύψει με δυναμισμό και μεθοδικότητα μια μεγάλη ανάγκη, στην ευρύτερη αγορά “Ψυχαγωγία – Εστίαση”, για concept πρωτότυπα που ανοίγουν νέους δρόμους, δημιουργώντας νέες κατηγορίες και νέες ευκαιρίες επιχειρηματικής ανέλιξης.
Το Cinque, αποτελεί ένα δοκιμασμένο project με εμπειρία δεκαετίας, το οποίο απευθύνεται σε ένα πιστό κοινό το οποίο διαρκώς ανανεώνεται, φέρνοντάς το τα τελευταία έξι χρόνια στις πρώτες θέσεις στο Tripadvisor, ανάμεσα σε χιλιάδες εστιατόρια. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας και ανακάλυψης της κουλτούρας του κρασιού για τους επισκέπτες, μια ευέλικτη ιδέα και μια πολιτιστική εμπειρία, υπερβαίνοντας τις κατηγορίες των wine bar / deli stores.
Το Cinque, αναδεικνύεται σε ένα απόλυτα σύγχρονο και ταυτόχρονα οικείο concept, συνδυάζοντας την κουλτούρα του κρασιού με τη φιλοξενία και τις γνώσεις πάνω στην ελληνική παράδοση. Πρόκειται για ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο στον χώρο του franchising, που συνδυάζει μοναδικά κερδοφορία και ποιότητα ζωής μιας και ο τρόπος λειτουργίας κρατάει σε ισορροπία την επαγγελματική και προσωπική ζωή του franchisee.
Η πρόταση franchise του Cinque, προκύπτει μέσα απ’ την έρευνα, την εμπειρία και την κατανόηση της εποχής. Μια οικογενειακή επιχείρηση, που όπως όλες οι οικογένειες μπορεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες των μελών-συνεργατών της, προσφέροντας την επιλογή τριών format. Πολλαπλοί τύποι καταστημάτων που οδηγούν σε ικανοποίηση πολλαπλών αγοραστικών κοινών καθώς και σε αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας, σε κανένα απ’ τα οποία δεν συμπεριλαμάνονται εξαντλητικά ωράρια, μιας και ζητούμενο αποτελεί η ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.
Ο αυστηρός επαγγελματισμός σε συνδυασμό με την αδιαπραγμάτευτη ευγένεια, δεν περιορίζεται στην εξ’ επαφής επικοινωνία αλλά και στη δυνατότητα να παραγγείλεις online τις εκλεκτές λιχουδιές σε προσιτές τιμές.
Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη και άρτια μελετημένη πρόταση που πρέπει να διαθέτει ένα εξειδικευμένο wine bar, ώστε να ανταπεξέλθει με διάρκεια στις απαιτήσεις της αγοράς, καλύπτοντας χωρίς εκπτώσεις τις ανάγκες πολλαπλών κοινών, διατηρώντας στο επίκεντρο την κερδοφορία του συνεργάτη.
H φιλοξενία στο Cinque, έχει σαν αφετηρία το πάθος για το καλό κρασί χωρίς συμβιβασμούς, σε μια γευστική εμπειρία που ήρθε η ώρα να διαδωθεί τόσο στην ύπαιθρο όσο και στα νησιά της Ελλάδως, θέτοντας νέα δεδομένα στην αγορά, καλύπτοντας μέχρι τώρα κενά, με φρεσκάδα και ποιότητα.
Το Cinque, είναι ένα μοναδικό κέντρο γευσιγνωσίας κρασιών όπου η δοκιμή κρασιών, αποκτά άλλο νόημα.
To Cinque, απευθύνεται σε όσους αγαπούν το καλό κρασί, προσφέροντας γεύση και αισθητική στην απαιτητική καθημερινότητα τους. Στο Cinque, θα βρεις από το μεσημέρι και μετά, πολλούς ανυπόμονους επισκέπτες απ’ το εξωτερικό που θέλουν να γευτούν μέσα από ένα ποτήρι κρασί και εκλεκτά εδέσματα την Ελλάδα, αλλά και ντόπιους οι οποίοι θέλουν να χαλαρώσουν σε ένα απ’ τα πιο όμορφα στέκια της Αθήνας, μετά τις υποχρεώσεις τους.
O ιδανικός franchisee και η ομάδα του, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να γνωρίσουν μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος κατάρτισης, που οφείλεται σε μια εμπειρία δέκα ετών, τις βέλτιστες πρακτικές για τη σωστή λειτουργία του υψηλής αισθητικής καταστήματος. Θα πρέπει να αγαπούν τη φιλοσοφία του καλού κρασιού και να γνωρίζουν τα εδέσματα με τα οποία αναδεικνύεται καλύτερα και που και αυτά με τη σειρά τους, δεν στερούνται ποιότητας.
Με άλλα λόγια, ο ιδανικός franchisee, θα πρέπει να ακολουθήσει το ταξίδι αυτό και να το συναισθανθεί ώστε να το επικοινωνήσει μετέπειτα στους πελάτες. Οφείλει να έχει στο μυαλό του, ότι κάθε επαφή στο μαγαζί του, είναι ένας σπόρος Ελλάδας που φυτεύει στον καταναλωτή και που θα τον πάρει μαζί του, φεύγοντας.
Άλλωστε, όπως επιβεβαιώνει και ο κύριος Γρηγόρης Πρασσάς, sommelier και εμπνευστής του Cinque “Κάνε αυτό που αγαπάς και δεν θα δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου!”.
Το Cinque, γεννήθηκε σαν αίσθηση το 2004 στη βόρεια Ιταλία, εκεί που ο Γρηγόρης Πρασσάς και η σύζυγος του Ευαγγελία Τσέλιου, ερωτεύτηκαν το κρασί. Το 2012 άνοιξαν το πρώτο Cinque στη Λαμία. Τον Σεπτέμβριο του 2015 άνοιξε το κατάστημα στου Ψυρρή, τον Νοέμβριο του 2017 στο Μοναστηράκι και τον Δεκέμβριο του 2021 στο Μαρούσι, καταστήματα στα οποία δυναμικό στίγμα αφήνει σήμερα ο γιος του ζευγαριού και οινολόγος, Νικήτας Πρασσάς.
Και οι τρεις, παρακολουθούν ανελλιπώς όλες τις εξελίξεις στον τομέα του κρασιού, ενώ πατέρας και γιος, υπογράφουν τις λίστες των κρασιών και σχεδιάζουν τις οινογευσίες.
Πέντε γεύσεις είναι η ιδέα.
Ο αριθμός 5 στα ιταλικά είναι cinque, εξού και το brand Cinque.
Το Cinque περιλαμβάνει πολλαπλές πηγές εσόδων και πολλαπλές χρήσεις για διαφορετικά κοινά. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει υψηλή παραγωγικότητα και ελεγχόμενα λειτουργικά έξοδα.
Χρειάζονται μόνο λίγοι μήνες προετοιμασίας για να ανοίξουν οι πόρτες του δικού σου Cinque.
Η υποστήριξη της ομάδας της εταιρείας περιλαμβάνει το κομμάτι της εκπαίδευσης, την καθοδήγηση στην εύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας, την επίβλεψη στον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση του νέου καταστήματος, τη συνεχή υποστήριξη στην καθημερινή λειτουργία και διαχείριση, απλουστευμένα εγχειρίδια λειτουργίας που προ-τυποποιούν όλες τις διαδικασίες λειτουργίας και την υποστήριξη στο κομμάτι της προβολής της νέας επιχείρησης.
Με ισχυρό brand name, το Cinque διαθέτει ένα ευέλικτο επιχειρηματικό μοντέλο:
Είναι το πρώτο και πιο ολοκληρωμένο experience wine bar στην κατηγορία της εστίασης.
Ανταποκρίνεται στην ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή για διαφοροποιημένη και ποιοτική αποφόρτηση της δύσκολης καθημερινότητας.
Είναι ένα concept που συνεχώς εξελίσσεται διατηρώντας πάντα τη διαχρονικότητά του.
Αποτελεί σημείο αναφοράς για το τουριστικό και τοπικό κοινό, χτίζοντας ένα πιστό πελατολόγιο.
Έχει σχεδιαστεί ένα ευέλικτο και κερδοφόρο επιχειρηματικό μοντέλο.
Περιλαμβάνει πολλαπλές πηγές εσόδων και τις πολλαπλές χρήσεις για διαφορετικά κοινά.
Ποιοι είναι οι 10 παράγοντες επιτυχίας σε αυτή την κατηγορία franchise; Ενημερώσου και σχεδίασε μαζί μας τη δική σου επιτυχημένη επιχείρηση.
Αυτό το φθινόπωρο το Cinque ετοίμασε για τους wine lovers μια ξεχωριστή συλλογή με έξη ετικέτες κρασιών, από επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας, ξακουστές για την οινοποιητική τους παράδοση.
Στις 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Cinque Acropolis, του πρώτου franchise του Cinque, στο Κουκάκι! Οι νέοι franchisees του Cinque Acropolis, Σταύρος και Αλέξανδρος, ήταν εκεί να καλωσορίσουν τους επισκέπτες και να εξασφαλίσουν την ζεστή φιλοξενία για τον καθένα ξεχωριστά. Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό, με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν την εμπειρία και τις παροχές του νέου αυτού ανοίγματος στο κέντρο της Αθήνας.
Το Cinque Acropolis ανοίγει τις πόρτες του την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2024, και καλεί όσους αγαπάνε το καλό κρασί ή απλώς θέλουν να ανακαλύψουν νέες γεύσεις, να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία γεμάτη κρασί, φαγητό και αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Το νέο κατάστημα βρίσκεται στην καρδία του Κουκακίου, λίγα λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό Συγγρού-Φιξ.
Το Cinque Wine & Deli καλωσορίζει το νέο του μέλος, το Cinque Acropolis, που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην καρδιά της Αθήνας. Αποτελεί το τέταρτο πλέον σε σειρά Cinque στην Αθήνα και βρίσκεται στον γραφικό πεζόδρομο της Δράκου, προσφέροντας στους λάτρεις του κρασιού μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης και φιλοξενίας.
Το Cinque Wine & Deli Bar, το ηγετικό concept στην κατηγορία των εξειδικευμένων wine bar, προχώρησε στο λανσάρισμα της νέας ιστοσελίδας του, Cinque2Go, στην οποία οι πελάτες του μπορούν να βρουν πολλές προσφορές.
Tο Cinque Wine Deli Bar μετατρέπεται σε έναν ζωντανό κόμβο που προσφέρει ένα παράθυρο στον συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής κουλτούρας του κρασιού και της τέχνης της οινοποιίας, καλώντας τους καταναλωτές να πάρουν μέρος σε αυτό το ταξίδι που στόχο έχει να αναδείξει τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ελληνικής οινοποιίας.
To Cinque Wine Deli Bar, με την εμπειρία των 10 ετών και τις διθυραμβικές κριτικές, έχει αποδείξει πως αποτελεί έναν must προορισμό, καταφέρνοντας να έχει μια σταθερή ροή πελατών, αποτελεί μια διαχρονική παρουσία στην αγορά της εστίασης.