Ζητήστε πληροφορίες
COFFEE BERRY

Με ολοκληρωμένο Street-Cafe franchise concept η Coffee Berry προσφέρει ένα επιχειρηματικό μοντέλο διαρκών αποδόσεων. Η τεχνογνωσία, η συστηματική έρευνα και η μακροχρόνια εμπειρία πάνω στον καφέ, συνθέτουν τη συνταγή επιτυχίας της Coffee Berry.

Ξεκινώντας από την Ελλάδα, έχει ήδη παρουσία σε 5 χώρες & 3 Ηπείρους με συνολικά περισσότερα από 230 καταστήματα. Όραμα της εταιρείας είναι να καθιερωθεί ως η κορυφαία αλυσίδα καφέ όπου ο κόσμος να μπορεί να απολαμβάνει μια αναβαθμισμένη εμπειρία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Με επίκεντρο το όραμα αυτό, η Coffee Berry καινοτομεί και αναπτύσσεται συνεχώς.

Για την αποτελεσματική διείσδυση σε διεθνείς αγορές, το δίκτυο Coffee Berry τιμήθηκε στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2023 με το βραβείο GOLD WINNER  INTERNATIONAL ADAPTIVE STRATEGY.

Η φιλοσοφία της Coffee Berry είναι να αποτελεί ένα premium street-café όπου οι καταναλωτές απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Η τεχνογνωσία, η συστηματική έρευνα και η μακροχρόνια εμπειρία πάνω στον καφέ, συνθέτουν τη συνταγή επιτυχίας της Coffee Berry, η οποία προσφέρει καθημερινά στους καταναλωτές αναβαθμισμένη εμπειρία η οποία συνδυάζεται με την υψηλής ποιότητας καφέ.

Η ιδιαίτερη αισθητική των καταστημάτων σε συνδυασμό με την αξιοποίηση μιας σειράς εργαλείων πώλησης και merchandising, οδηγούν όχι μόνο σε αυθόρμητες αλλά και συμπληρωματικές πωλήσεις, πολλαπλές ροές εσόδων διασφαλίζοντας την πιστότητα του πελάτη.

Η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της Coffee Berry είναι το σήμα κατατεθέν σε όλα τα στάδια της παραγωγικής της διαδικασίας. Από την προσεκτική επιλογή των κόκκων καφέ – έχοντας αποκλειστικές συνεργασίες απευθείας με φάρμες καφέ -, τις άριστες συνθήκες μεταφοράς και αποθήκευσης, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, το ιδανικό καβούρδισμα μέχρι τη συσκευασία του προϊόντος και φυσικά τη διανομή στα καταστήματά της. Η ομάδα της Coffee Berry δουλεύει με συνέπεια πάνω στον καφέ και γνωρίζει εις βάθος την παρασκευή του σε όλα τα επίπεδα.

Απόδειξη της υψηλής ποιότητας των προϊόντων της και της ολοκληρωμένης εμπειρίας που προσφέρει στους καταναλωτές αποτελούν τα 27 βραβεία που έχει αποκτήσει από θεσμούς κύρους που ασχολούνται με την συγκεκριμένη αγορά, καθώς και με την αγορά του franchise. Το μέγεθος του δικτύου, η ανάπτυξη και η δυναμική του σήματός της, και η ευρεία γεωγραφική κάλυψη, αποτελούν κάποια επιπλέον κριτήρια που οδήγησαν στις βραβεύσεις της.

Για τις νέες τάσεις στον χώρο της καφεστίασης ο κύριος Χάρης Γρυπάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coffee Berry εξηγεί:

«Με τη ραγδαία εξέλιξη των τελευταίων ετών, αναπόφευκτα αλλάζουν και οι ανάγκες των καταναλωτών. Θέλοντας να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία street café στους καταναλωτές, προσαρμοζόμαστε και εξελισσόμαστε ανάλογα. Παράλληλα, ο κόσμος του καφέ έχει εξελιχθεί επίσης σε μεγάλο βαθμό. Διανύουμε ήδη, το τέταρτο κύμα στην αγορά του καφέ (και οδηγούμαστε προς το 5ο) που προσπαθεί να βρει νέες τάσεις ούτως ώστε να μπορεί να ακολουθήσει την γενικότερη εικόνα και άλλων κλάδων. Προσπαθεί στην ουσία να κάνει μια σύνδεση μεταξύ του καταναλωτή και της φάρμας αλλά κι όλης της πληροφορίας της οποίας μπορεί να υπάρχει εκεί μέσω του barista και των καταστημάτων, αφού υπάρχει αμέτρητη πληροφορία σε αυτό το κομμάτι. Το ελληνικό κοινό είναι πολύ εκπαιδευμένο. Θεωρώ ότι είμαστε από τις χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό μπορούν να το αντιληφθούν όλοι όταν πηγαίνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Και δεν μιλάω μόνο για τα καταστήματα καφέ αλλά γενικότερα για την εστίαση, αφού στην Ελλάδα δεν είναι μόνο το προϊόν σε υψηλό επίπεδο αλλά και στην υπηρεσία που προσφέρουμε».

Η ομάδα της Coffee Berry αναζητά ανθρώπους με πάθος για τον καλό καφέ, ώστε να προσφέρουν μαζί την εμπειρία Coffee Berry σε ακόμη περισσότερες γειτονιές.

Από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας με τον Franchisee η ομάδα της Coffee Berry παρέχει πλήρη υποστήριξη σε όλα τα στάδια και επίπεδα. Από την εύρεση του κατάλληλου καταστήματος μέχρι και την αρχιτεκτονική μελέτη, από την περίοδο κατασκευής μέχρι και την εκπαίδευση του προσωπικού η ομάδα Coffee Berry θα δουλέψει μαζί με τους franchisees ώστε να υποδεχθούν άψογα τους νέους καταναλωτές.

Το ταξίδι της εταιρίας ξεκινά σχεδόν 20 χρόνια πριν. Η αρχή έγινε το 2003 µε τη δημιουργία εταιρίας χονδρικής πώλησης στην Ελλάδα.  Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ο καταλυτικός παράγοντας που οδήγησε στη γέννηση της ιδέας για τη δημιουργία της Coffee Berry, ενός premium street-café για να απολαμβάνουν οι καταναλωτές μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Το πρώτο κατάστημα Franchise «Coffee Berry» δημιουργήθηκε πριν από επτά χρόνια, το 2016 στη Γλυφάδα κι από τότε η εταιρεία επεκτείνεται συνεχώς. Με δυναμική, οργανική ανάπτυξη, κάθε χρόνο κατακτά νέες αγορές, με αποτέλεσμα σε διεθνές επίπεδο να έχει ήδη παρουσία σε 5 χώρες & 3 Ηπείρους με συνολικά περισσότερα από 230 καταστήματα (129 καταστήματα στην Ελλάδα, 80 στην Κύπρο, 7 στην Αίγυπτο ενώ ετοιμάζονται 22 στη Σαουδική Αραβία, 10 στη Γερμανία και 20 στο Μαρόκο).

Σήμερα, αποτελεί το πλέον ολοκληρωμένο Street-Cafe franchise concept, ένα επιχειρηματικό μοντέλο διαρκών αποδόσεων. Η τεχνογνωσία, η συστηματική έρευνα και η μακροχρόνια εμπειρία πάνω στον καφέ, συνθέτουν τη συνταγή επιτυχίας της Coffee Berry, η οποία προσφέρει καθημερινά στους καταναλωτές αναβαθμισμένη εμπειρία η οποία συνδυάζεται με τoν υψηλής ποιότητας καφέ.

Μέσο μέγεθος καταστήματος:
Από 35 τ.μ.
Ελάχιστο Ύψος Επένδυσης:
80.000 €
Entry Fee:
13.000 €
Royalties:
Δεν υπάρχουν
Διαφημιστική Συμμετοχή:
Δεν υπάρχει
Καταστήματα Franchise:
[130]
Σύνολο Καταστημάτων:
[130] + [80] στην Κύπρο + [7] στην Αίγυπτο + [1] στη Σαουδική Αραβία με [21] που έπονται βάσει συμφωνίας + [1] στη Γερμανία με [9] που έπονται βάσει συμφωνίας + [1] υπό κατασκευή στο Μαρόκο με [19] που έπονται βάσει συμφωνίας
Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising:
2015 / 2016
Προέλευση:
Ελλάδα
Eμπειρία franchisee:
Δεν κρίνεται απαραίτητη
Αυτοαπασχόληση franchisee:
Δεν κρίνεται απαραίτητη
Πακέτο Franchise:

Το μοντέλο franchise της Coffee Berry προσφέρει μια πληθώρα εργαλείων για να εξασφαλίσει την επιτυχή λειτουργία των καταστημάτων και περιλαμβάνει τα εξής:

 • Ευέλικτο επιχειρηματικό μοντέλο με τρεις τύπους καταστημάτων:
 1. XP model – μικρά καταστήματα έως 45 τ.μ. χωρίς παρασκευαστήριο
 2. Street model με παρασκευαστήριο και πλήρες προϊoντικό μίγμα
 3. Flagship κατάστημα με εκτεταμένο καθιστικό χώρο ή και drive- thru
 • Το κάθε κατάστημα, παραδίδεται στον συνεργάτη πλήρως λειτουργικό.
 • Αποκλειστικότητα περιοχής, η οποία δεσμεύεται για τον συνεργάτη της Coffee Berry μετά από μελέτη για τις δυνατότητες και τις προοπτικές προκειμένου η επιχείρηση να καταστεί κερδοφόρα.
 • Ο καφές εισάγεται και καβουρδίζεται από την ίδια την Coffee Berry στο ιδιόκτητο εργοστάσιό της στο Κορωπί, έκτασης 2.500 τ.μ. ενώ η εταιρία φροντίζει για την προμήθεια των προϊόντων σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων Coffee Berry σε Ελλάδα και εξωτερικό. To γεγονός αυτό προσφέρει τη δυνατότητα του πλήρους ελέγχου της παραγωγικής διαδικασίας σε όλα τα στάδια, αλλά και της απρόσκοπτης διανομής των προϊόντων.
 • Ολοκληρωμένη και συνεχής εκπαίδευση του franchisee και του προσωπικού των καταστημάτων σε όλα τα επίπεδα.
 • Καλαίσθητο και προσεγμένο design καταστημάτων, με minimal επιλογές.
 • Πλήρης και δυναμική 360ο επικοινωνία σε όλα τα μέσα. Ενδεικτικά social media, digital καμπάνιες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές, έντυπα μέσα, καθώς και διαφημιστικά υλικά στο εσωτερικό και εξωτερικό των καταστημάτων.
 • Συνεχής υποστήριξη από την ομάδα Marketing της εταιρείας από την πρώτη μέρα λειτουργίας στην τοπική αγορά.

Franchisees Success Stories

Coffee Berry: «Η εταιρεία μας στήριξε από την αρχή και με όλα τα μέσα»
22 Ιουνίου 2018

Γιατί να συνεργαστεί κανείς με την Coffee Berry, ποια υποστήριξη παρέχει η εταιρεία στους…

«Η Coffee Berry προσφέρει εγγύηση και ποιότητα σε όλες τις αγορές»
21 Μαρτίου 2018

Τι ήταν αυτό που έκανε τον Αριστοτέλη Λεάκο και τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο να επενδύσουν…

COFFEE BERRY: «Μια ολοκληρωμένη πρόταση που οδηγεί στην επιτυχία»
04 Αυγούστου 2017

«Η Coffee Berry προέκυψε κατόπιν έρευνας γενικά στην αγορά του franchising, αλλά και ειδικά…

Franchisees από ένστικτο, Coffee Berry από επιλογή
03 Ιανουαρίου 2019

Επέλεξαν την Coffee Berry από ένστικτο και δύο χρόνια μετά συζητούν το άνοιγμα και…

«Η συνεργασία με την Coffee Berry είναι μια εξαιρετική επιλογή»
09 Απριλίου 2019

Επέλεξαν να συνεργαστούν με την Coffee Berry από… ένστικτο, ανοίγοντας το 2016 το 5ο…

Εστίαση & Franchising: Τι θα πρέπει να προσέξω πριν την επιλογή μου;
Κάλεσέ μας και λάβε όλες τις χρήσιμες συμβουλές για το νέο σου επιχειρηματικό βήμα.
Μπορείτε να μας καλέσετε στο: 210 6756 200

Franchisor News

Άνοιξε το πρώτο κατάστημα Coffee Berry στη Γερμανία
05 Μαρτίου 2024

H Coffee Berry συνεχίζει την ανάπτυξή της στο εξωτερικό με το πρώτο κατάστημα franchise στη Γερμανία και ειδικότερα στην πόλη της Στουτγάρδης.

Coffee Berry: Συνταγή επιτυχίας που βασίζεται στην καινοτομία και την υψηλή ποιότητα
26 Φεβρουαρίου 2024

Έχοντας επεκτείνει το δίκτυό της σε περισσότερες από 230 τοποθεσίες και με μεγάλη επέκταση στο εξωτερικό, η Coffee Berry αποτελεί μια επιλογή που προσδίδει ασφάλεια στον συνεργάτη-franchisee μέσω της σιγουριάς ενός δοκιμασμένου δικτύου.

Νέο Coffee Berry στον Άλιμο
08 Νοεμβρίου 2023

Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η οικογένεια του Coffee Berry, με τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος…

Νέο Coffee Berry στη Ρόδο
23 Οκτωβρίου 2023

Το Coffee Berry συνεχίζει την ανοδική του πορεία, ανοίγοντας νέο κατάστημα στη Ρόδο (Ηρακλειδών…

Coffee Berry: Είσοδος στην αραβική χερσόνησο με νέο κατάστημα στο Riyadh της Σαουδικής Αραβίας
29 Ιουλίου 2023

Η αλυσίδα καταστημάτων Coffee Berry ανοίγει το δρόμο για την αγορά της Σαουδικής Αραβίας,…

Τα Coffee Berry αναδείχθηκαν GOLD WINNER INTERNATIONAL ADAPTIVE STRATEGY 2023 στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS
11 Ιουλίου 2023

Η επιτροπή αξιολόγησης και επιλογής των THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS απονέμει το βραβείο GOLD…

Coffee Berry: Συνεχίζει τη δυναμική ανάπτυξη με νέο κατάστημα στην Άνοιξη
21 Απριλίου 2023

Συνεχίζει το Coffee Berry την αναπτυξιακή του πορεία, με το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος…

Νέο Coffee Berry στη Θεσσαλονίκη
28 Φεβρουαρίου 2023

Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η οικογένεια του Coffee Berry, με τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος…

Νέο Coffee Berry στην Κυψέλη
10 Ιανουαρίου 2023

Το Coffee Berry συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου, με τη δημιουργία ακόμη ενός…

Νέο Coffee Berry στην Καλαμαριά
15 Δεκεμβρίου 2022

Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η οικογένεια του Coffee Berry, με τη δημιουργία ακόμα ενός καταστήματος…

Μεγαλώνει η οικογένεια του Coffee Berry
21 Νοεμβρίου 2022

To Coffee Berry συνεχίζει να αναπτύσσεται, με τη δημιουργία ακόμα ενός καταστήματος στην Άνω…

Το Coffee Berry αναδείχθηκε GOLD WINNER Coffee & Snack Franchise στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2022
11 Αυγούστου 2022

Για τις καλές πρακτικές στο franchising στον κλάδο της καφεστίασης καθώς και στην επιχειρηματική…

To βραβείο 2021 GOLD WINNER Comprehensive Foreign Market Strategy απονέμεται στο δίκτυο franchise Coffee Berry
10 Ιουλίου 2021

To δίκτυο franchise Coffee Berry επιβραβεύεται με το βραβείο GOLD WINNER Comprehensive Foreign Market…

Νέο κατάστημα Coffee Berry στη Θεσσαλονίκη
10 Ιουνίου 2019

Η Coffee Berry συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία και μας συστήνει το νέο…

25 Coffee Berry στην Αίγυπτο, με τη συμβολή της THE FRANCHISE CO.
10 Μαΐου 2019

Η Coffee Berry είναι η αλυσίδα καφέ, με πολλές λύσεις σε snacks, σοκολάτες…

Τα Coffee Berry ανακοίνωσαν νέο τύπο καταστήματος στη HORECA
15 Φεβρουαρίου 2019

Εξαιρετικά δυναμική αναδείχτηκε η παρουσία της Coffee Berry στην έκθεση της HORECA, που…

Η Coffee Berry με 25 νέα σημεία στην Αίγυπτο
11 Φεβρουαρίου 2019

Η Coffee Berry συνεχίζει να αναπτύσσεται με εξαιρετικά έντονους ρυθμούς, τόσο στην Ελλάδα,…

Tα Coffee Berry τα εκατόστησαν!
01 Φεβρουαρίου 2019

Όποια κι αν είναι η συνταγή της επιτυχίας, τα Coffee Berry την έχουν…

3 χρόνια Coffee Berry με άρωμα από showbiz
15 Ιανουαρίου 2019

«Συνάντηση επωνύμων» πραγματοποιήθηκε στα Coffee Berry της Γλυφάδας, στα οποία λίγες ημέρες γιορτάστηκε…

Στις 29-12 τα Coffee Berry παρτάρουν για καλό σκοπό!
28 Δεκεμβρίου 2018

Τα Coffee Berry γιορτάζουν 3 χρόνια λειτουργίας τους και διοργανώνουν πάρτυ γενεθλίων το…

Ανάπτυξη με 2 νέα καταστήματα για την Coffee Berry
11 Δεκεμβρίου 2018

Η Coffee Berry, το concept που κυριαρχεί στο street cafe, συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξή…

Ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής με την Coffee Berry
13 Νοεμβρίου 2018

Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι ένας από τους καλύτερους λόγους…

Τα Coffee Berry συνδυάζουν την ποιότητα με την επιχειρηματικότητα
29 Οκτωβρίου 2018

Εξαιρετικός καφές από αποκλειστικές ποικιλίες, ολόφρεσκα θρεπτικά snacks και επιλογές για όλες τις…

Μέσο Ύψος Επένδυσης:80.000€
Entry Fee: 13.000€
Ζητήστε πληροφορίες

Κατηγορίες Franchise

Μέσο Ύψος Επένδυσης:80.000€
Entry Fee: 13.000€
Ζητήστε πληροφορίες
Ζητήστε πληροφορίες