Entry Fee: 3.000€
Ζητήστε πληροφορίες
AB SHOP & GO ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Η πρόταση AB Shop & Go που αναπτύσσει η ΑΒ, βασίζεται στη λειτουργία ευέλικτων καταστημάτων, που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών και φέρουν το χαρακτηριστικό και αναγνωρίσιμο σήμα της ΑΒ.

H AB υποστηρίζει έμπρακτα, την προσπάθεια των συνεργατών της για την αρχική επένδυση συμμετέχοντας ενεργά σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής τους πορείας.

Με το πρόγραμμα «Το δικό μας & δικό σου» προσφέρει τη δυνατότητα υποστήριξης του υποψηφίου συνεργάτη (franchisee) στο στήσιμο ενός νέου καταστήματος AB Shop & Go.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, από το 2004, έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchising). Με στόχο τη μεταφορά της ΑΒητικης εμπειρίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, η αλυσίδα εμπλουτίζεται μέσα από  επιλεγμένες συνεργασίες.

ab-shop-and-go-zoom-franchise

Η εταιρεία υποστηρίζει την αρχική επένδυση για τον εξοπλισμό του καταστήματος μέχρι του ποσού των 100.000€ πλέον ΦΠΑ. Ο συνεργάτης διαθέτει το υπόλοιπο αρχικό κεφάλαιο, ευχάριστη προσωπικότητα και πολλή όρεξη για δουλειά.

Εταιρικά Καταστήματα:
[326] Πανελλαδικά
Καταστήματα Franchise:
[95] Αττική
Shop in Shops:
[79]
Σύνολο Καταστημάτων:
[500]
Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising:
1969 / 2002
Προέλευση:
Ελλάδα
Eμπειρία franchisee:
Δεν κρίνεται απαραίτητη
Αυτοαπασχόληση franchisee:
Κρίνεται απαραίτητη
Σύμβαση franchise:
10ετής με δυνατότητα ανανέωσης
Aναπτυξιακοί στόχοι:
Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Επωνυμία εταιρίας:
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Έδρα:
Λεωφόρος Σπάτων 81, Γέρακας 153 44
Τηλ:
210-6608000
Fax:
210-6608519
Website:
Υπεύθυνος Ανάπτυξης:
Νικόλαος Χατζηγεωργίου
Πακέτο Franchise:

H AB υποστηρίζει έμπρακτα, την προσπάθεια των συνεργατών της για την αρχική επένδυση συμμετέχοντας ενεργά σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής τους πορείας. Η εταιρεία υποστηρίζει την αρχική επένδυση για τον εξοπλισμό του καταστήματος μέχρι του ποσού των 100.000€ πλέον ΦΠΑ. Ταυτόχρονα, εξειδικευμένη ομάδα της αλυσίδας στέκεται στο πλευρό κάθε νέου συνεργάτη, από την αρχή της λειτουργίας και σε κάθε στάδιο εξέλιξης του καταστήματος. Ο συνεργάτης διαθέτει το υπόλοιπο αρχικό κεφάλαιο, ευχάριστη προσωπικότητα και πολλή όρεξη για δουλειά.

Συνολικά η ΑΒ προσφέρει::

 • Ένα εδραιωμένο και αναγνωρισμένο όνομα, συνώνυμο με την ποιότητα, την ποικιλία και την αξιοπιστία.
 • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποχρεωτικής βασικής εκπαίδευσης που έχει σαν στόχο την προετοιμασία του συνεργάτη ώστε να λειτουργήσει το δικό του ΑΒ κατάστημα.
 • Επιλογή και σχεδιασμός καταστήματος, ολοκληρωμένη μελέτη αξιολόγησης σημείου, εμπορικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός.
 • Εμπορική πολιτική, ποικιλία ανταγωνιστικού μίγματος προϊόντων με την σωστή τοποθέτησή του μέσα στον χώρο πώλησης (merchandising)
 • Tροφοδοσία-εφοδιασμός από τις υπερσύγχρονες κεντρικές αποθήκες με τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής.
 • Μηχανογραφική υποστήριξη με διαχείριση εμπορευμάτων – διαχείριση ταμειακών μηχανών και συστήματος scanning – στατιστικά στοιχεία πωλήσεων και παραγωγικότητας
 • Υποστήριξη λειτουργίας. Καταρτισμένα στελέχη της εταιρίας μας επισκέπτονται σε τακτά διαστήματα όλα τα καταστήματα του δικτύου και προσφέρουν λύσεις σε κάθε είδους δυσκολία που τυχόν απασχολεί το συνεργάτη.
 • Διαφήμιση και επικοινωνία. Το τμήμα marketing & Επικοινωνίας της ΑΒ, είναι υπεύθυνο για τον καταρτισμό και υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων προώθησης πωλήσεων.  Το δίκτυο franchise εντάσσεται πλήρως στην επικοινωνιακή στρατηγική του Ομίλου.
Μέσο μέγεθος καταστήματος:
150 τ.μ.
Έξοδα κατασκευής καταστήματος:
διαρρύθμισης - διαμόρφωσης ακινήτου: από 250€ / τ.μ.
Έξοδα εξοπλισμού καταστήματος:
από 600 € / τ.μ.
Αρχικό εμπόρευμα:
Ανάλογα με το μέγεθος του καταστήματος
Entry Fee:
3.000 €
Royalties:
0,2% επί πωλήσεων
Διαφημιστική Συμμετοχή:
Χρέωση ανά δραστηριότητα
Δυνατότητα Χρηματοδότησης:
Διευκόλυνση στην αρχική επένδυση μέσω μακροπρόθεσμου διακανονισμού.

Η πρόταση συνεργασίας της ΑB Βασιλόπουλος απευθύνεται σε υφιστάμενους επιχειρηματίες που θέλουν να διατηρήσουν και να αυξήσουν το μερίδιο τους στην γειτονιά του αστικού ιστού στον οποίο επιχειρούν,  συνεργαζόμενοι με ένα μεγάλο όμιλο. Από την άλλη, η πρόταση απευθύνεται και σε νέους επιχειρηματίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην οργανωμένη Λιανική τροφίμων, εξασφαλίζοντας μια αποδοτική εργασία  για τους ιδίους αλλά και την οικογένειά τους. Προϋπόθεση είναι ο υποψήφιος Franchisee να απασχολείται πλήρως με την επιχείρηση.

Το AB SHOP & GO, αποτελεί την ΑΒητική πρόταση καταστήματος ευκολίας για την πόλη. Αναφέρεται σε μικρά καταστήματα που έχουν ως στόχο να καλύψουν ανάγκες της καθημερινότητας όσο και έκτακτες αγορές σε ώρες εκτός του καθιερωμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Χωροθετείται σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές ή σε σημεία μεγάλης συγκέντρωσης, όπως σταθμοί Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, χώροι εργασίας, δημόσιες υπηρεσίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Διαθέτει χώρο πώλησης 120-200 τ.μ.και διαθέτει μια πλήρη γκάμα σε τυποποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, ροφήματα και σνακς, καλλυντικά και είδη νοικοκυριού. Το ΑΒ Shop & Go, προσφέρει λύσεις για όλες τις αγορές σας, κοντά σας, κάθε στιγμή, χωρίς επιβαρύνσεις μετακινήσεων και αναμονής. Και πάνω από όλα, με προσφορές και τιμές ΑΒ.

Η ΑΒ με το «ΑΒητάρι της αγάπης», τη νέα πλατφόρμα Εταιρικής Υπευθυνότητας,  αναλαμβάνει συστηματικές δράσεις για τους ανθρώπους της, για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, για την προστασία του περιβάλλοντος και για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που διαθέτει στο καταναλωτικό κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2016, η ΑΒ διέθεσε συνολικά το ποσό των 2,4 εκ € βοηθώντας χιλιάδες ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τόσο προβλήματα σίτισης όσο και δυσκολίες σε λειτουργικά ζητήματα καθημερινότητας.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι εταιρία τροφίμων με 80 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Με προσήλωση στην ποιότητα, τη διάθεση ποικιλίας προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές και στην άριστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, η AB έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των προμηθευτών, των συνεργατών και των πελατών της ως αξιόπιστη επιλογή.

2001:  H ΑΒ προχωρά στην εξαγορά των εταιρειών ΤΡΟΦΟ και ΕΝΑ Cash-and-Carry, δημιουργώντας έτσι τη δεύτερη σε μέγεθος αλυσίδα του ελληνικού λιανεμπορίου.

2002: Αποτελεί έτος έναρξης, ενός μοντέλου συνεργασίας που ενδυναμώνει την παρουσία της εταιρείας εκτός Αττικής προσφέροντας σε υφιστάμενους επιχειρηματίες και νέους επενδυτές συνεργασία,

με ένα όνομα ισχυρό και συνυφασμένο στη συνείδηση των κατανωλωτών με την ποιότητα και την αξιοπιστία.

2008: H ΑΒ προχωρά στην εξαγορά της Plus Hellas, αναπτύσσοντας ακόμα περισσότερο το δίκτυό της. Η ΑΒ  απέκτησε με αυτόν τον τρόπο ένα σύγχρονο κέντρο διανομής και ενίσχυσε

την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα.

2010: H ΑΒ ανοίγει το πρώτο οικολογικό κατάστημα στη Σταμάτα Αττικής, με δυνατότητα εξοικονόμησης έως και 40% λιγότερης ενέργειας σε σχέση με τα συμβατικά καταστήματα,

σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής ενεργειακής βελτίωσης των καταστημάτων του Ομίλου.

2013: Ο Όμιλος DELHAIZE πραγματοποιεί μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία του Κέντρου Αριστείας (CoE), το οποίο αναπτύσσει εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού,

σε επίπεδο λιανεμπορίου (SAP Retail, ηλεκτρονικό εμπόριο, intranet, κτλ), καθορίζει στρατηγικές τεχνολογίας και διαχειρίζεται τις περιφερειακές εφαρμογές και την περιφερειακή υποδομή, για τη δημιουργία βέλτιστων πρακτικών και την εξέλιξη της οργάνωσης του Ομίλου.

2014: Ανακαινίζεται το ιστορικό ΑΒ Ελληνικού και τον Οκτώβριο του 2015 ακολουθεί το ΑΒ Εθνικής σηματοδοτώντας τη νέα εποχή καταστημάτων ΑΒ βάσει διεθνών προτύπων και προσφέροντας μια προηγμένη εμπειρία αγορών για τους πελάτες μας.

Επιπλέον, το 2015, εστίασε στην ανάπτυξη των καταστημάτων του δικτύου της εγκαινιάζοντας 37 νέα καταστήματα και ανακαινίζοντας 17.

2016: Τον Ιούλιο η ΑΒ Βασιλόπουλος γίνεται μέλος του Ομίλου Ahold Delhaize.

Franchisees Success Stories

«Το ΑΒ Shop & Go με κέρδισε πρώτα ως πελάτη και έπειτα ως συνεργάτη»
07 Σεπτεμβρίου 2020

Η Μαρία Σκουτάρη, αν και διέθετε διευθυντική θέση στον κλάδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,…

AB Shop & Go: Συνεργασία με την πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη αλυσίδα
20 Αυγούστου 2020

«Από την αρχή της συνεργασίας έτυχα μεγάλης υποστήριξης, εκπαίδευσης και συμβουλών από τους υπεύθυνους…

“Η ΑΒ είναι ένα ισχυρό brand name με υψηλό βαθμό πιστότητας από το καταναλωτικό κοινό”
06 Νοεμβρίου 2019

Η προσωπική έρευνα πάντα βοηθάει να σχηματίσεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, και ο κ….

«ΑΒ SHOP & GO, μια σίγουρη και ασφαλής επένδυση»
09 Ιουλίου 2018

«Η ΑΒ μας αντιμετώπισε ως συνεργάτες και όχι σαν επενδυτές. Τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε…

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει τις επιτυχημένες συνεργασίες
13 Ιανουαρίου 2017

Οι ευκαιρίες που δίνει το λιανικό εμπόριο στον χώρο των σούπερ μάρκετ αποτελούν πόλο…

ΑΒ Βασιλόπουλος: «Να πιστέψει ο καθένας στην επιχειρηματικότητά του»
15 Ιουνίου 2014

Με αφετηρία την οικογενειακή επιχείρηση ο κ. Αναστάσιος Κάπος αποφάσισε να κάνει ένα νέο…

Τρόφιμα Ποτά & Franchising: Τι θα πρέπει να προσέξω πριν την επιλογή μου;
Κάλεσέ μας και λάβε όλες τις χρήσιμες συμβουλές για το νέο σου επιχειρηματικό βήμα.

  Σχεδιάζετε το νέο σας επιχειρηματικό ξεκίνημα;
  Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο!

  (*) Υποχρεωτικά πεδία

  Μπορείτε να μας καλέσετε στο: 210 6756 200

  Franchisor News

  Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει τον νέο επιχειρηματία σε όλα τα επίπεδα
  07 Σεπτεμβρίου 2021

  Η ΑΒ προσφέρει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με όνειρα, θέληση και διάθεση για επιτυχία,…

  ΑΒ Βασιλόπουλος: 2 ασημένια βραβεία στα Vegan Awards και Green Awards 2020
  15 Φεβρουαρίου 2021

  H ΑΒ Βασιλόπουλος απέσπασε 2 ασημένια βραβεία για την πιο «πράσινη» σειρά απορρυπαντικών και…

  To δικό σου ΑΒ Shop & Go με τη στήριξη της AB Bασιλόπουλος
  18 Ιανουαρίου 2021

  Oι γρήγορες και εύκολες αγορές αποτελούν μια καθημερινή ανάγκη ειδικά σε μια εποχή που…

  Νέα επιχειρηματική αρχή με το franchise του AB Βασιλόπουλος
  18 Σεπτεμβρίου 2020

  Η ΑΒ Βασιλόπουλος, με εγγύηση το ισχυρό όνομα, την υψηλή τεχνογνωσία, την άρτια οργάνωση,…

  ΑΒ Βασιλόπουλος: Αποκλειστική συνεργασία φέρνει κορυφαία κρασιά από μικρά ελληνικά οινοποιεία
  03 Ιουλίου 2020

  Η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα από τη διετή – σε πρώτη φάση- αποκλειστική συνεργασία της…

  Το δίκτυο franchise της ΑΒ Βασιλόπουλος έφτασε τα 200 καταστήματα
  24 Ιουνίου 2020

  Το δυναμικό δίκτυο franchise της ΑΒ Βασιλόπουλος, αναπτύσσεται διαρκώς και φτάνει σε κάθε…

  ΑΒ Βασιλόπουλος: Επεκτείνεται σε περισσότερες πόλεις το e-shop
  12 Μαΐου 2020

  Οι καταναλωτές σε Πάτρα, Λάρισα,Ηράκλειο, Καλαμάτα και Ιωάννινα θα μπορούν πλέον να κάνουν online…

  Πέντε βραβεία για την ΑΒ Βασιλόπουλος στα Loyalty Awards 2020
  07 Μαΐου 2020

  Πέντε βραβεία απέσπασε η ΑΒ Βασιλόπουλος στα Loyalty Awards 2020, σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό…

  ΑΒ Βασιλόπουλος: «Πράξη φροντίδας» στους συνεργάτες που λειτουργούν shop in shop
  30 Απριλίου 2020

  Σε μια περίοδο με σημαντικές προκλήσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ΑΒ Βασιλόπουλος δημιουργεί τις…

  Η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει 200.000 μάσκες στην ΕΛΛ.ΑΣ.
  21 Απριλίου 2020

  Η ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζει έμπρακτα όσους μας φροντίζουν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για…

  Άνοδος των super market-mini market-convenience stores εν μέσω COVID-19
  31 Μαρτίου 2020

  Η εξάπλωση του κορωναϊού έχει φέρει αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία. Πλέον αναφερόμαστε σε ένα…

  Σύμπραξη Φυσικό Αέριο EEE – ΑΒ Βασιλόπουλος: Διπλό κέρδος, διπλά οφέλη
  04 Μαρτίου 2020

  Σε μια καινοτόμα συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τους καταναλωτές προχωρά το Φυσικό Αέριο…

  Grab & Go: Μοναδικές γεύσεις για κάθε ώρα της ημέρας από την ΑΒ Βασιλόπουλος
  18 Δεκεμβρίου 2019

  Η ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζει καθημερινά να δημιουργεί μια μοναδική αγοραστική εμπειρία για τους πελάτες…

  Η ΑΒ Βασιλόπουλος έφτασε τα 500 καταστήματα
  05 Δεκεμβρίου 2019

  H ΑΒ Βασιλόπουλος «μεγαλώνει» και «γιορτάζει» το άνοιγμα του 500ου καταστήματός της, του ολοκαίνουργιου…

  Ξεκίνησαν τα ΑΒ Food Tours με γλυκιές κι αλμυρές επιλογές για snacking
  04 Δεκεμβρίου 2019

  Τα ΑΒ Food Tours ξεκινούν από την Ελλάδα για να φτάσουν σε κάθε γωνιά…

  «Γεύσεις με παράδοση» από κάθε γωνιά της Ελλάδας στα ΑΒ Βασιλόπουλος
  20 Νοεμβρίου 2019

  Εδώ και 80 χρόνια, η ΑΒ Βασιλόπουλος, μας συστήνει τα πιο εκλεκτά ελληνικά προϊόντα που παράγονται…

  80 χρόνια ΑΒ – 80 μέρες γιορτής
  10 Μαΐου 2019

  «80 μέρες γιορτής» στην ΑΒ Βασιλόπουλος που γιορτάζει τα 80 της χρόνια και επιβραβεύει…

  4 Διεθνείς Διακρίσεις Ποιότητας για την ΑΒ Βασιλόπουλος
  24 Απριλίου 2019

  Η ΑΒ Βασιλόπουλος τιμήθηκε με 4 Αργυρά Βραβεία Ποιότητας για τη σειρά οσπρίων «Η…

  Τετραπλή διάκριση της AB Βασιλόπουλος στα Loyalty Awards 2019
  10 Απριλίου 2019

  Στο πλαίσιο των Loyalty Awards 2019, η Αβ Βασιλόπουλος διακρίθηκε με τέσσερα συνολικά βραβεία,…

  ΑΒ Shop & Go: η πρόταση ευκολίας για το αστικό περιβάλλον!
  25 Φεβρουαρίου 2019

  Τα ΑΒ Shop & Go ξεκίνησαν το 2014 ως η πρόταση της ΑΒ Βασιλόπουλος…

  80 χρόνια ΑΒ Βασιλόπουλος
  23 Ιανουαρίου 2019

  Η ΑΒ Βασιλόπουλος κλείνει φέτος τα 80 και αφιερώνει τα γενέθλιά της στους κοινωνικούς…

  Εγκαίνια για το νέο ΑΒ Βασιλόπουλος στη Δάφνη
  25 Απριλίου 2018

  Ακόμη ένα κατάστημα προστέθηκε στο ισχυρό δίκτυο ΑΒ Βασιλόπουλος! Στη Δάφνη άνοιξε τις πόρτες…

  «Το δικό σου» AB Shop & Go αλλάζει τα δεδομένα στο εγχώριο franchising!
  08 Μαρτίου 2018

  Η AB Βασιλόπουλος, που εδώ και 79 χρόνια δραστηριοποιείται δυναμικά στον χώρο των Τροφίμων-Ποτών,…

  Η πρόταση ΑΒ SHOP & GO ενισχύει την επιχειρηματικότητα
  26 Ιανουαρίου 2018

  Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει την επιχειρηματικότητα! Γι’ αυτό το 2004 δημιούργησε μια νέα πρόταση…

  Κατηγορίες Franchise

  Entry Fee: 3.000€
  Ζητήστε πληροφορίες
  Ζητήστε πληροφορίες