ab basilopoulos the franchise success awards 2024
Ζητήστε πληροφορίες
AB SHOP & GO ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Η πρόταση AB Shop & Go που αναπτύσσει η ΑΒ, βασίζεται στη λειτουργία ευέλικτων καταστημάτων, που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών και φέρουν το χαρακτηριστικό και αναγνωρίσιμο σήμα της ΑΒ.

H AB υποστηρίζει έμπρακτα, την προσπάθεια των συνεργατών της για την αρχική επένδυση συμμετέχοντας ενεργά σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής τους πορείας.

Με το πρόγραμμα «Επιχείρησέ το κι εσύ» προσφέρει τη δυνατότητα υποστήριξης του υποψηφίου συνεργάτη (franchisee) στο στήσιμο ενός νέου καταστήματος AB Shop & Go.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, από το 2004, έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchising). Με στόχο τη μεταφορά της ΑΒητικης εμπειρίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, η αλυσίδα εμπλουτίζεται μέσα από  επιλεγμένες συνεργασίες.

ab-shop-and-go-zoom-franchise

Η εταιρεία υποστηρίζει την αρχική επένδυση για τον εξοπλισμό του καταστήματος μέχρι του ποσού των 100.000€ πλέον ΦΠΑ. Ο συνεργάτης διαθέτει το υπόλοιπο αρχικό κεφάλαιο, ευχάριστη προσωπικότητα και πολλή όρεξη για δουλειά.

Το AB SHOP & GO, αποτελεί την ΑΒητική πρόταση καταστήματος ευκολίας για την πόλη. Αναφέρεται σε μικρά καταστήματα που έχουν ως στόχο να καλύψουν ανάγκες της καθημερινότητας όσο και έκτακτες αγορές σε ώρες εκτός του καθιερωμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Χωροθετείται σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές ή σε σημεία μεγάλης συγκέντρωσης, όπως σταθμοί Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, χώροι εργασίας, δημόσιες υπηρεσίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Διαθέτει χώρο πώλησης 120-200 τ.μ.και διαθέτει μια πλήρη γκάμα σε τυποποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, ροφήματα και σνακς, καλλυντικά και είδη νοικοκυριού. Το ΑΒ Shop & Go, προσφέρει λύσεις για όλες τις αγορές σας, κοντά σας, κάθε στιγμή, χωρίς επιβαρύνσεις μετακινήσεων και αναμονής. Και πάνω από όλα, με προσφορές και τιμές ΑΒ.

Η ΑΒ με το «ΑΒητάρι της αγάπης», τη νέα πλατφόρμα Εταιρικής Υπευθυνότητας,  αναλαμβάνει συστηματικές δράσεις για τους ανθρώπους της, για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, για την προστασία του περιβάλλοντος και για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που διαθέτει στο καταναλωτικό κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2016, η ΑΒ διέθεσε συνολικά το ποσό των 2,4 εκ € βοηθώντας χιλιάδες ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τόσο προβλήματα σίτισης όσο και δυσκολίες σε λειτουργικά ζητήματα καθημερινότητας.

Η πρόταση συνεργασίας της ΑB Βασιλόπουλος απευθύνεται σε υφιστάμενους επιχειρηματίες που θέλουν να διατηρήσουν και να αυξήσουν το μερίδιο τους στην γειτονιά του αστικού ιστού στον οποίο επιχειρούν,  συνεργαζόμενοι με ένα μεγάλο όμιλο. Από την άλλη, η πρόταση απευθύνεται και σε νέους επιχειρηματίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην οργανωμένη Λιανική τροφίμων, εξασφαλίζοντας μια αποδοτική εργασία  για τους ιδίους αλλά και την οικογένειά τους. Προϋπόθεση είναι ο υποψήφιος Franchisee να απασχολείται πλήρως με την επιχείρηση.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι εταιρία τροφίμων με 80 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Με προσήλωση στην ποιότητα, τη διάθεση ποικιλίας προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές και στην άριστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, η AB έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των προμηθευτών, των συνεργατών και των πελατών της ως αξιόπιστη επιλογή.

2001:  H ΑΒ προχωρά στην εξαγορά των εταιρειών ΤΡΟΦΟ και ΕΝΑ Cash-and-Carry, δημιουργώντας έτσι τη δεύτερη σε μέγεθος αλυσίδα του ελληνικού λιανεμπορίου.

2002: Αποτελεί έτος έναρξης, ενός μοντέλου συνεργασίας που ενδυναμώνει την παρουσία της εταιρείας εκτός Αττικής προσφέροντας σε υφιστάμενους επιχειρηματίες και νέους επενδυτές συνεργασία,

με ένα όνομα ισχυρό και συνυφασμένο στη συνείδηση των καταναλωτών με την ποιότητα και την αξιοπιστία.

2008: H ΑΒ προχωρά στην εξαγορά της Plus Hellas, αναπτύσσοντας ακόμα περισσότερο το δίκτυό της. Η ΑΒ  απέκτησε με αυτόν τον τρόπο ένα σύγχρονο κέντρο διανομής και ενίσχυσε

την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα.

2010: H ΑΒ ανοίγει το πρώτο οικολογικό κατάστημα στη Σταμάτα Αττικής, με δυνατότητα εξοικονόμησης έως και 40% λιγότερης ενέργειας σε σχέση με τα συμβατικά καταστήματα,

σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής ενεργειακής βελτίωσης των καταστημάτων του Ομίλου.

2013: Ο Όμιλος DELHAIZE πραγματοποιεί μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία του Κέντρου Αριστείας (CoE), το οποίο αναπτύσσει εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού,

σε επίπεδο λιανεμπορίου (SAP Retail, ηλεκτρονικό εμπόριο, intranet, κτλ), καθορίζει στρατηγικές τεχνολογίας και διαχειρίζεται τις περιφερειακές εφαρμογές και την περιφερειακή υποδομή, για τη δημιουργία βέλτιστων πρακτικών και την εξέλιξη της οργάνωσης του Ομίλου.

2014: Ανακαινίζεται το ιστορικό ΑΒ Ελληνικού και τον Οκτώβριο του 2015 ακολουθεί το ΑΒ Εθνικής σηματοδοτώντας τη νέα εποχή καταστημάτων ΑΒ βάσει διεθνών προτύπων και προσφέροντας μια προηγμένη εμπειρία αγορών για τους πελάτες μας.

Επιπλέον, το 2015, εστίασε στην ανάπτυξη των καταστημάτων του δικτύου της εγκαινιάζοντας 37 νέα καταστήματα και ανακαινίζοντας 17.

2016: Τον Ιούλιο η ΑΒ Βασιλόπουλος γίνεται μέλος του Ομίλου Ahold Delhaize.

Μέσο μέγεθος καταστήματος:
120 τ.μ.
Έξοδα κατασκευής καταστήματος:
διαρρύθμισης - διαμόρφωσης ακινήτου: από 250€ / τ.μ.
Έξοδα εξοπλισμού καταστήματος:
από 600 € / τ.μ.
Αρχικό εμπόρευμα:
Ανάλογα με το μέγεθος του καταστήματος
Entry Fee:
3.000 €
Royalties:
0,2% επί πωλήσεων
Διαφημιστική Συμμετοχή:
Χρέωση ανά δραστηριότητα
Δυνατότητα Χρηματοδότησης:
Διευκόλυνση στην αρχική επένδυση μέσω μακροπρόθεσμου διακανονισμού.
Εταιρικά Καταστήματα:
[329] Πανελλαδικά
Καταστήματα Franchise:
[169]
Σύνολο Καταστημάτων:
[496]
Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising:
1969 / 2002
Προέλευση:
Ελλάδα
Eμπειρία franchisee:
Δεν κρίνεται απαραίτητη
Αυτοαπασχόληση franchisee:
Κρίνεται απαραίτητη
Σύμβαση franchise:
10ετής με δυνατότητα ανανέωσης
Aναπτυξιακοί στόχοι:
Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Επωνυμία εταιρίας:
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Έδρα:
Λεωφόρος Σπάτων 81, Γέρακας 153 44
Τηλ:
210-6608000
Fax:
210-6608519
Website:
Υπεύθυνος Ανάπτυξης:
Ευάγγελος Τσομάκης
Πακέτο Franchise:

H AB υποστηρίζει έμπρακτα, την προσπάθεια των συνεργατών της για την αρχική επένδυση συμμετέχοντας ενεργά σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής τους πορείας. Η εταιρεία υποστηρίζει την αρχική επένδυση για τον εξοπλισμό του καταστήματος μέχρι του ποσού των 100.000€ πλέον ΦΠΑ. Ταυτόχρονα, εξειδικευμένη ομάδα της αλυσίδας στέκεται στο πλευρό κάθε νέου συνεργάτη, από την αρχή της λειτουργίας και σε κάθε στάδιο εξέλιξης του καταστήματος. Ο συνεργάτης διαθέτει το υπόλοιπο αρχικό κεφάλαιο, ευχάριστη προσωπικότητα και πολλή όρεξη για δουλειά.

Συνολικά η ΑΒ προσφέρει::

  • Ένα εδραιωμένο και αναγνωρισμένο όνομα, συνώνυμο με την ποιότητα, την ποικιλία και την αξιοπιστία.
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποχρεωτικής βασικής εκπαίδευσης που έχει σαν στόχο την προετοιμασία του συνεργάτη ώστε να λειτουργήσει το δικό του ΑΒ κατάστημα.
  • Επιλογή και σχεδιασμός καταστήματος, ολοκληρωμένη μελέτη αξιολόγησης σημείου, εμπορικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός.
  • Εμπορική πολιτική, ποικιλία ανταγωνιστικού μίγματος προϊόντων με την σωστή τοποθέτησή του μέσα στον χώρο πώλησης (merchandising)
  • Tροφοδοσία-εφοδιασμός από τις υπερσύγχρονες κεντρικές αποθήκες με τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής.
  • Μηχανογραφική υποστήριξη με διαχείριση εμπορευμάτων – διαχείριση ταμειακών μηχανών και συστήματος scanning – στατιστικά στοιχεία πωλήσεων και παραγωγικότητας
  • Υποστήριξη λειτουργίας. Καταρτισμένα στελέχη της εταιρίας μας επισκέπτονται σε τακτά διαστήματα όλα τα καταστήματα του δικτύου και προσφέρουν λύσεις σε κάθε είδους δυσκολία που τυχόν απασχολεί το συνεργάτη.
  • Διαφήμιση και επικοινωνία. Το τμήμα marketing & Επικοινωνίας της ΑΒ, είναι υπεύθυνο για τον καταρτισμό και υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων προώθησης πωλήσεων.  Το δίκτυο franchise εντάσσεται πλήρως στην επικοινωνιακή στρατηγική του Ομίλου.

Franchisees Success Stories

AB Shop & Go: Συνεργασία με την πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη αλυσίδα
20 Αυγούστου 2020

«Από την αρχή της συνεργασίας έτυχα μεγάλης υποστήριξης, εκπαίδευσης και συμβουλών από τους υπεύθυνους…

«ΑΒ SHOP & GO, μια σίγουρη και ασφαλής επένδυση»
09 Ιουλίου 2018

«Η ΑΒ μας αντιμετώπισε ως συνεργάτες και όχι σαν επενδυτές. Τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε…

“Η ΑΒ είναι ένα  ισχυρό brand name με υψηλό βαθμό πιστότητας από το καταναλωτικό κοινό”
06 Νοεμβρίου 2019

Η προσωπική έρευνα πάντα βοηθάει να σχηματίσεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, και ο κ….

«Το ΑΒ Shop & Go με κέρδισε πρώτα ως πελάτη και έπειτα ως συνεργάτη»
07 Σεπτεμβρίου 2020

Η Μαρία Σκουτάρη, αν και διέθετε διευθυντική θέση στον κλάδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,…

Σε ενδιαφέρει αυτή η κατηγορία franchise;
Έλα να δημιουργήσουμε μαζί το δικό σου επιχειρηματικό σχέδιο.
Μπορείτε να μας καλέσετε στο: 210 6756 200

Franchisor News

Franchise καταστήματα AB Shop & Go για δυναμικούς νέους επιχειρηματίες
11 Ιουνίου 2024

Με σύνθημα «Επιχείρησέ το κι εσύ!» η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος προσελκύει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον μέσω του ομώνυμου προγράμματός της που αφορά franchise καταστήματα. Σήμερα, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 230 καταστήματα ΑΒ Franchise από τα οποία 80 είναι ΑΒ Συνεργάτης και 154 AB Shop & Go. Η ΑΒ Βασιλόπουλος, από το 2004, έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchising).

Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ για 14η συνεχή χρονιά
05 Ιουνίου 2024

Η ΑΒ Βασιλόπουλος τίμησε για 14η συνεχή χρονιά την Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, πραγματοποιώντας πολλαπλές ενέργειες σε διάφορα σημεία της χώρας. .500 εθελοντές από τα καταστήματα ΑΒ, τις αποθήκες και τα κεντρικά γραφεία, συναντήθηκαν για καλό σκοπό την Κυριακή, 26 Μαΐου, συμμετέχοντας στην «αλυσίδα καλού» της ΑΒ Βασιλόπουλος και συγκεκριμένα σε 200 ξεχωριστές, τοπικές εθελοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Νέα συνεργασία μεταξύ της ΑΒ Βασιλόπουλος και του efood
29 Μαΐου 2024

Η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινίασε πρόσφατα τη συνεργασία της με το efood, την #1 υπηρεσία…

Η ΑΒ Βασιλόπουλος δίπλα στις γυναίκες και τους εργαζόμενους
22 Μαΐου 2024

Η συμπερίληψη, η ισότητα, η διαφορετικότητα στο περιβάλλον εργασίας και η απασχόληση όλων χωρίς…

Με 9 νέα καταστήματα επεκτείνεται το δίκτυο ΑΒ Shop & Go
20 Μαΐου 2024

Με 9 νέα καταστήματα συνεχίζει την επέκταση του δικτύου της η ΑΒ Shop &…

Η AB Βασιλόπουλος συμμετέχει στην πρωτοβουλία #SupportForWomen
30 Απριλίου 2024

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συμμετέχει στην πρωτοβουλία #SupportForWomen της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και στηρίζει…

ΑΒ Βασιλόπουλος: Νέο κατάστημα στη Χερσόνησο Κρήτης
26 Απριλίου 2024

H ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινίασε το νέο διώροφο κατάστημα στη Χερσόνησο Ηρακλείου στην  Κρήτη την…

Η ΑΒ Βασιλόπουλος γίνεται «Εξαγωγικό Hub» μέσω της αποθήκης στη Θεσσαλονίκη
16 Απριλίου 2024

Αξιοποιώντας τη στρατηγική θέση των αποθηκών της στη Σίνδο, η ΑΒ Βασιλόπουλος γίνεται «Εξαγωγικό Hub», καθιστώντας την Ελλάδα κόμβο εμπορίου για χώρες της Ευρώπης και στηρίζοντας παράλληλα τους εγχώριους παραγωγούς.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Χρυσό Βραβείο για το νέο κατάστημα ΑΒ στο Μαρούσι
09 Απριλίου 2024

Με τη χρυσή διάκριση στα φετινά Marketing Achievement Awards, επιβραβεύεται το πλάνο επικοινωνίας και η στρατηγική marketing της εταιρείας για το νέο MEGA ΑΒ κατάστημα στο Μαρούσι.

ΑΒ Climate Hub: Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος προετοιμάζει την εφοδιαστική αλυσίδα κατά της κλιματικής κρίσης
29 Φεβρουαρίου 2024

Με γνώμονα τον περιορισμό των παγκόσμιων αερίων του θερμοκηπίου και την προστασία του περιβάλλοντος, η ΑΒ Βασιλόπουλος δημιούργησε το ΑΒ Climate Hub, έναν ιστότοπο της εταιρείας, με στόχο να αφυπνίσει, να ενημερώσει και να προετοιμάσει την εφοδιαστική αλυσίδα για τη διαδικασία παρακολούθησης, στοχοθέτησης και δημιουργίας αναφοράς σχετικά με τη μέτρηση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινίασε το ανανεωμένο Mega ΑΒ κατάστημα στη Νέα Ερυθραία!
23 Φεβρουαρίου 2024

Η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινίασε το ανανεωμένο Mega ΑΒ κατάστημα στη Νέα Ερυθραία, στο 20ό χλμ. ΝΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης, στις 22 Φεβρουαρίου, επεκτείνοντας τον πρώτο όροφο, προσθέτοντας 800 τ.μ., αλλά και προσφέροντας στους πελάτες της 10% όφελος αγορών έως τις 28/2.

Τέσσερα νέα καταστήματα ΑΒ Shop & Go σε Θεσσαλονίκη, Θησείο, Πατήσια και Νίκαια
22 Φεβρουαρίου 2024

Τέσσερα νέα καταστήματα ΑΒ Shop & Go έχουν ανοίξει τις πόρτες τους από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι σήμερα σε Θεσσαλονίκη, Θησείο, Πατήσια και Νίκαια. Το δίκτυο franchise της ΑΒ Βασιλόπουλος μετρά αυτή τη στιγμή 169 καταστήματα ΑΒ Shop & Go και συνεχίζει!

To Mega κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στην Εθνική έρχεται ανανεωμένο και με πολλές εκπλήξεις!
20 Φεβρουαρίου 2024

Η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινιάζει το ανανεωμένο Mega ΑΒ κατάστημα στη Νέα Ερυθραία, στο 20ό χλμ της ΝΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης, επεκτείνοντας τον πρώτο όροφο και προσκαλώντας τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα 4.340 τ.μ. με ολοκαίνουργια τμήματα και υπηρεσίες, σε μία ημέρα γεμάτη γεύσεις, αρώματα, μουσική και εκπλήξεις.

Σημαντικές βραβεύσεις για την ΑΒ Βασιλόπουλος στα Retail Business Awards 2023
25 Ιανουαρίου 2024

Σημαντικές βραβεύσεις κατέκτησε η ΑΒ Βασιλόπουλος στον θεσμό Retail Business Awards 2023, για τις πρωτοποριακές ενέργειές της όσον αφορά στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, την ανακύκλωση και το δίκτυο Franchising.

ΑΒ Shop & Go: Το μοντέλο franchise της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι κατάλληλο για κάθε νέο επιχειρηματία
24 Ιανουαρίου 2024

Το μοντέλο franchise της ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με όνειρα, θέληση και διάθεση για επιτυχία, να κάνουν το δικό τους ξεκίνημα στην επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας το δικό τους κατάστημα ΑΒ.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και CityCrop ενώνουν τις δυνάμεις τους για φρέσκα λαχανικά στο κατάστημα
03 Ιανουαρίου 2024

Η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και η CityCrop ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν το «αγρόκτημα στο τραπέζι» σε νέο επίπεδο αξιοποιώντας το μοντέλο Farm as Service.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός
08 Δεκεμβρίου 2023

Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός, καθώς φροντίζει και τις φετινές γιορτές να μη λείψει τίποτα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με μοναδικές προσφορές και δώρα για όλους!

Η ΑΒ Βασιλόπουλος παρουσιάζει τη νέα γενιά καταστημάτων
30 Νοεμβρίου 2023

Η ΑΒ Βασιλόπουλος φέρνει τη νέα γενιά καταστημάτων, με το άνοιγμα του καινούριου καταστήματος…

Entry Fee: 3.000€
Ζητήστε πληροφορίες

Κατηγορίες Franchise

ab basilopoulos the franchise success awards 2024
Entry Fee: 3.000€
Ζητήστε πληροφορίες

Franchisors Interviews

Ζητήστε πληροφορίες