VENETIS-the-franchise-success-awards-2021
Ζητήστε πληροφορίες
ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΕΝΕΤΗ

Όλα ξεκίνησαν το 1948 στην Νέα Ερυθραία στον πρώτο φούρνο ΒΕΝΕΤΗ. Από τότε  μέχρι και σήμερα, η εταιρεία παράγει και διαθέτει προϊόντα αρτοποιίας, διατροφής και ζαχαροπλαστικής, με απόλυτη προσήλωση στην παράδοση, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση του καταναλωτή και δικαίως είναι στην 1η θέση, ως η κορυφαία αλυσίδα αρτοποιείων στην Ελλάδα.

Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ έχει 75 χρόνια ισχυρής παρουσίας στην αγορά, με 120 σημεία που προσφέρουν καθημερινά ψωμί, αρτοσκευάσματα, snacks, γεύματα, γλυκά και καφέ σε όλη την Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της ΒΕΝΕΤΗ βρίσκεται το ψωμί που συντηρεί την καρδιά του ανθρώπου κι αυτό είναι η βάση της πνευματικής της προσέγγισης για την ποιότητα, την προετοιμασία και το ψήσιμό του.

Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ έχει δημιουργήσει τα μοντέλα των καταστημάτων της με γνώμονα την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση, ώστε οι πελάτες να βρίσκουν αυτό που θέλουν, όλες τις ώρες της ημέρας.

Ο Φούρνος ΒΕΝΕΤΗ είναι ένας πολυχώρος εστίασης, που διαθέτει τεράστια ποικιλία άρτου, αρτοσκευασμάτων, ελαφρών γευμάτων, μαγειρεμένου φαγητού, γλυκών, καφέ και χυμών καθώς και μια ευρεία γκάμα καταναλωτικών αγαθών, ποτών και συσκευασμένων τροφίμων, με σκοπό να εξυπηρετούν 365 μέρες τον χρόνο. Η φιλοσοφία του one-stop shop είναι αυτή που χαρακτηρίζει τα καταστήματα, ικανοποιώντας απόλυτα τους καταναλωτές που τα επισκέπτονται καθημερινά από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Το ΒΕΝΕΤΗ Food Hall είναι το κατάστημα ορόσημο, που καθιερώθηκε ως το μοντέρνο ελληνικό αρτοποιείο, ανοιχτής διαρρύθμισης, το οποίο προσφέρει πληθώρα επιλογών για ψωμί, αρτοσκευάσματα, πίτες, sandwiches, γεύματα, κέικ, γλυκά, παγωτό και καφέ.

Το ΒΕΝΕΤΗ 1948 διαθέτει ένα κομψό σαλόνι καφέ, αντιπροσωπευτικό της ελληνικής φιλοξενίας. Το φιλικό προσωπικό των καταστημάτων μας, καλωσορίζει με χαμόγελο τους επισκέπτες που επιθυμούν ένα μικρό διάλειμμα στην πόλη για να χαλαρώσουν και να πιούνε καφέ, ή ακόμη και να εργαστούν στο φορητό υπολογιστή τους, απολαμβάνοντας συγχρόνως τα φημισμένα snacks και τα γεύματα ΒΕΝΕΤΗ.

Το περιβάλλον, ο χώρος και ο σχεδιασμός χαρακτηρίζονται από τα εξής:

 • Μοντέρνα, έξυπνη, ανοιχτή διαρρύθμιση
 • Ξεκούραστος μοντέρνος φωτισμός, ευχάριστη μουσική και ένα ωραίο άρωμα φρέσκου ψησίματος
 • Ευρύχωρη σάλα με τραπέζια και καθίσματα για χαλάρωση, απόλαυση ή ακόμη και εργασία
 • Φιλικό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό έτοιμο να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες

 

Το επιχειρηματικό μοντέλο του concept περικλείει τους βασικούς παράγοντες επιτυχίας:

 • Είναι ολοκληρωμένο και ευέλικτο
 • Διασφαλίζει μια ασφαλή επένδυση χαμηλού ρίσκου, λόγω της κληρονομιάς του ονόματος
 • Είναι κερδοφόρο
 • Είναι ένας ασφαλής κλάδος, του οποίου τα προϊόντα είναι είδη πρώτης ανάγκης, που έχουν πάντοτε ζήτηση

 

Φούρνος ΒΕΝΕΤΗ Βούλα

Ο Φούρνος ΒΕΝΕΤΗ απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την ασύγκριτη γεύση στο ψωμί, τα αρτοσκευάσματα, τα γλυκίσματα και το μαγειρευτό φαγητό, σε όσους επιλέγουν τον καλό καφέ και σε όσους σέβονται και τιμούν την παράδοση και τη σωστή εξυπηρέτηση.

Πρακτικά τα καταστήματα προσελκύουν άτομα κάθε ηλικίας, εξού και η μεγάλη επισκεψιμότητa και η υψηλή αναγνωρισιμότητα του brand.

Veneti food hall

Ο ιδανικός franchisee του ΒΕΝΕΤΗ είναι κάθε άνθρωπος με ευχάριστη προσωπικότητα που έχει αποφασίσει να πάρει την ζωή του στα χέρια του, δημιουργώντας τη δική του επιχείρηση.

Διαθέτει ανοιχτό μυαλό, δυναμική κι ευελιξία και χαρακτηρίζεται από ομαδικό πνεύμα, ενθουσιασμό, όρεξη για δουλειά και αγάπη για τον κλάδο της εστίασης. Η καλή επικοινωνία, η προσαρμοστικότητα, η ανθεκτικότητα και η δημιουργικότητα είναι δεξιότητες, που αν τις διαθέτει, θα αποδειχθούν πολύτιμες, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την αποτελεσματικότητα της εργασίας του.

Η εμπειρία ή η προϋπηρεσία στον κλάδο είναι επιθυμητή, ενώ κρίνεται απαραίτητη η απασχόληση του franchisee στο κατάστημα.

Τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία καταγράφει σημαντική ανάπτυξη, μια απόδειξη εμπειρίας, τεχνογνωσίας και εδραίωσης της θέσης της στον κλάδο, γεγονός που αξίζει να ληφθεί υπόψιν οποιουδήποτε έχει αποφασίσει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και να ορίσει μόνος του το οικονομικό του μέλλον.

veneti fournos-franchise

75 χρόνια κι ούτε μια ρυτίδα!

«Όταν από το 1948 ‘ζυμώνεις’ με επιτυχία την παράδοση με την εξέλιξη, κατέχεις δίκαια την πρώτη θέση στην καρδιά των καταναλωτών και της αγοράς.»

Η ιστορία του ομίλου ΒΕΝΕΤΗ πλάθεται μέσα στα χέρια των δημιουργών της και φτάνει στις καρδιές των καταναλωτών εδώ και 75 χρόνια. Συνώνυμο της γεύσης, της ποικιλίας και της καινοτομίας, το brand του ΒΕΝΕΤΗ έχει πλέον επικρατήσει στη συνείδηση των καταναλωτών και έχει αποδώσει καρπούς στους συνεργάτες franchisees του δικτύου.

Η Βενέτης σε αριθμούς

Το 2022 βρίσκει την εταιρεία με 120 σημεία πανελλαδικά, 2.000 εργαζόμενους και 20.000.000 πελάτες. Η πολυετής εμπειρία, παράδοση και επιτυχία έχει δικαίως χαρίσει τον χαρακτηρισμό του ‘Ηγέτη της Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής’ στον όμιλο ΒΕΝΕΤΗ, ένας τίτλος που αδιαμφισβήτητα του ταιριάζει.

Franchise Κύρους

Από το 1994 η ΒΕΝΕΤΗΣ διέκρινε ότι το franchising είναι το πλέον δυναμικό μοντέλο επιχειρηματικής ανάπτυξης με εξαιρετική αποτελεσματικότητα, δίνοντας ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αποκτήσουν με ασφάλεια τη δική τους επιχείρηση, κατακτώντας ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στην περιοχή δραστηριοποίησης τους.

Σήμερα, και μετά από τις πολλαπλές προκλήσεις των τελευταίων ετών, η εταιρεία βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης, κοιτάει μπροστά και δημιουργεί νέα, ευέλικτα concepts, πιο προσιτά επενδυτικά, φέρνοντας στο προσκήνιο της ελληνικής και διεθνούς αγοράς τα πολυμορφικά και έξυπνα καταστήματα εστίασης της νέας γενιάς.

Μαζί από το χθες στο αύριο

Τα καταστήματα της αλυσίδας είναι παραδοσιακά ελληνικά καταστήματα με μια απαλή νότα διεθνούς φιλοσοφίας. Με τη ματιά στραμμένη προς τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, ο ΒΕΝΕΤΗΣ δημιουργεί brands και franchise concepts σε όλες τις κατηγορίες της εστίασης για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα ευέλικτα καταστήματα ΒΕΝΕΤΗ μεταμορφώνονται στη διάρκεια της ημέρας, ικανοποιώντας τις αυξανόμενες επιθυμίες και ανάγκες του σημερινού καταναλωτή.

Προχωρώντας με σταθερά και γοργά βήματα προς το 2023, πιο ώριμη και ευέλικτη από ποτέ, η ομάδα των ανθρώπων της εταιρίας, τοποθετεί στην αγορά νέα, εξελιγμένα καταστήματα και concepts, που φιλοδοξούν να κατακτήσουν τόσο την ελληνική, όσο και τη διεθνή αγορά.

Ήδη λειτουργεί το Veneti Great, ένας μοντέρνος πολυχώρος εστίασης στην καρδιά της Αθήνας, στο ιστορικό κτίριο Μπάγκειον. Ο όμιλος έχει επίσης ξεκινήσει τη λειτουργία σημείων Dark Kitchen, ενώ παράλληλα αναπτύσσει το ήδη γνωστό concept Cremeria.

Με μεγάλη επιτυχία ανοίγει το πρώτο VenetiGo!, ενώ ήδη ετοιμάζει και το δεύτερο εταιρικό κατάστημα της νέας αυτής επωνυμίας. Το VenetiGo! αποτελεί το απόλυτα προσιτό και ευέλικτο επιχειρηματικό μοντέλο ενός προηγμένου grab & go coffeebakery bar, με την κληρονομιά του ονόματος ΒΕΝΕΤΗ και την απαράμιλλη ποιότητα και γευστική απόλαυση που το συνοδεύει από το 1948.

veneti-vou;a-food-hall

Μέσο μέγεθος καταστήματος:
Αθήνα: 100-250 τ.μ. - Επαρχία: 150 τ.μ + 50 τ.μ βοηθητικοί χώροι
Έξοδα κατασκευής καταστήματος:
Από 120.000 € αναλόγως καταστήματος
Έξοδα εξοπλισμού καταστήματος:
Από 180.000 €
Αρχικό εμπόρευμα:
10.000 €
Ελάχιστο Ύψος Επένδυσης:
300.000 €
Entry Fee:
15.000 €
Royalties:
Δεν απαιτούνται
Διαφημιστική Συμμετοχή:
2%
Εταιρικά Καταστήματα:
[52]
Καταστήματα Franchise:
[68]
Σύνολο Καταστημάτων:
[120]
Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising:
1948 / 1994
Προέλευση:
Ελλάδα
Eμπειρία franchisee:
Δεν κρίνεται απαραίτητη
Αυτοαπασχόληση franchisee:
Κρίνεται απαραίτητη
Σύμβαση franchise:
Aνάλογη της διάρκειας σύμβασης μίσθωσης με δυνατότητα ανανέωσης
Aναπτυξιακοί στόχοι:
Δυναμική ανάπτυξη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μεγάλες αστικές περιοχές
Επωνυμία εταιρίας:
ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕΤ
Έδρα:
Αγ. Παρασκευής 9, 141 23, Λυκόβρυση
Τηλ:
210 2896400
Fax:
210 2849016
Διευθύνων Σύμβουλος:
Παναγιώτης Μονεμβασιώτης
Γενικός Διευθυντής:
Άρης Γιαννακόπουλος
Υπεύθυνος Ανάπτυξης:
Δημήτρης Στανωτάς
Πακέτο Franchise:

fournos-veneti-logo-franchise

Υποστήριξη, Ανάπτυξη, Επιτυχία

Οπλίζοντας τους συνεργάτες franchisees με ισχυρά πλεονεκτήματα, ο όμιλος διασφαλίζει την επιτυχία και την κερδοφορία των επιχειρηματικών μονάδων, εφόσον υπάρξει πλήρης εναρμόνιση και ένταξη στο σύστημα ΒΕΝΕΤΗ. Με πολύ-επίπεδη και σωστά οργανωμένη εσωτερική δομή, η μητρική εταιρεία παρέχει:

 • Αρχική εκπαίδευση του franchisee και της ομάδας των συνεργατών του
 • R&D + NPD: Έρευνα & Ανάπτυξη + Δημιουργία Νέων Προϊόντων
 • Δίκτυο Υποστήριξης (παραγωγής προϊόντων, ροφημάτων, λειτουργίας καταστημάτων)
 • Marketing Support: Υποστήριξη Marketing
 • Πανελλαδική διαφήμιση
 • Συνεχόμενη εκπαίδευση προσωπικού
 • Διαρκής επιχειρηματική καθοδήγηση

στους νέους franchisees, μέσω των άρτιας λειτουργίας των τμημάτων της.

 

Τρόφιμα Ποτά & Franchising: Τι θα πρέπει να προσέξω πριν την επιλογή μου;
Κάλεσέ μας και λάβε όλες τις χρήσιμες συμβουλές για το νέο σου επιχειρηματικό βήμα.
Μπορείτε να μας καλέσετε στο: 210 6756 200

Franchisor News

Φούρνος ΒΕΝΕΤΗ: Πλούσιες γευστικές επιλογές για τις ημέρες της Σαρακοστής
04 Απριλίου 2023

Στον Φούρνο ΒΕΝΕΤΗ η περίοδος της Σαρακοστής είναι γεμάτη γεύσεις και αρώματα. Ειδικότερα στα…

Φούρνος ΒΕΝΕΤΗ: Η επιχειρηματική πρόταση που δημιουργεί “φρέσκιες” συνεργασίες
17 Φεβρουαρίου 2023

Με βασικά χαρακτηριστικά την απόλυτη προσήλωση στην παράδοση, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση του καταναλωτή, ο Φούρνος ΒΕΝΕΤΗ αποτελεί ελκυστική επιχειρηματική πρόταση για τους franchisees που θέλουν να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στο κλάδο

Επιστολή “ΒΕΝΕΤΗ” στον Πρωθυπουργό – Οι κλάδοι αρτοζαχαροπλαστικής και εστίασης εκπέμπουν σήμα κινδύνου
01 Νοεμβρίου 2022

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, CEO της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ, τονίζει…

VENETI GREAT: Ο νέος πολυχώρος γεύσεων της ΒΕΝΕΤΗ στην Πλατεία Ομονοίας
16 Νοεμβρίου 2021

Σημαντική επέκταση των δραστηριοτήτων της στον χώρο της εστίασης πραγματοποιεί η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ, λανσάροντας…

«Η Εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ άλλαξε την έννοια του ελληνικού φούρνου και της ποιοτικής εστίασης»
14 Ιουνίου 2021

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, CEO της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ, μιλά στο FRANCHISE SUCCESS για την ανάδειξή της ως…

Στην Κάτω Κηφισιά το νέο κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ 1948
30 Μαρτίου 2021

Άλλο ένα ΒΕΝΕΤΗ 1948 άνοιξε τις πόρτες του στην Κάτω Κηφισιά, στην οδό Ελαιών…

Η ΒΕΝΕΤΗ παρουσιάζει νέα concept και εισέρχεται στο retail
04 Φεβρουαρίου 2021

Δύο νέα concept καταστημάτων, είσοδο στην αγορά των σούπερ μάρκετ και επέκταση του δικτύου…

Νέο BENETH FOOD HALL στο Μπουρνάζι
20 Ιανουαρίου 2021

Άλλο ένα  κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ ξεκινά τη λειτουργία του στον Νομό Αττικής. Πρόκειται για το…

ΒΕΝΕΤΗ FOOD HALL: Νέο κατάστημα στη Νέα Ιωνία
14 Ιανουαρίου 2021

Δυναμικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ξεκινά η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ  το 2021, με το άνοιγμα ενός νέου…

Τα προϊόντα Βενέτη έρχονται στο γραφείο ή στο σπίτι σου!
08 Δεκεμβρίου 2020

Μέσω της εφαρμογής Wolt, παρέχεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να παραγγέλνουν online τα προϊόντα…

Η αλυσίδα Βενέτης κλείνει 5 καταστήματα στην Αττική!
27 Οκτωβρίου 2020

Η αλύσιδα Βενέτης προχώρησε στο κλείσιμο πέντε καταστημάτων εντός του Ν. Αττικής. Η επιλογή…

Η Βενέτης ανακοινώνει αναστολή λειτουργίας των παραγωγικών μονάδων κατά 80%
24 Μαρτίου 2020

Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ. ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη λειτουργία των παραγωγικών μονάδων στην Αθήνα…

Μείωση τιμών σε 500 προϊόντα από την εταιρεία ΒΕΝΕΤΗΣ
29 Μαΐου 2019

Τη μείωση των τιμών σε περισσότερα από  500 προϊόντα ανακοίνωσε η εταιρεία…

Η εταιρεία Βενέτης δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο
15 Δεκεμβρίου 2017

Φέτος τα Χριστούγεννα, για δεύτερη χρονιά, η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗΣ προσφέρει  δωρεάν το ψωμί κάθε…

«ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΒΕΝΕΤΗ» ενέργεια κοινωνικής ευθύνης
16 Δεκεμβρίου 2016

Κανείς στην κρίση μόνος του… Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗΣ συνεχίζει την προσφορά της…

Νέο ΒΕΝΕΤΗ 1948 στο Μαρούσι!
23 Δεκεμβρίου 2015

Ένα premium κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ 1948 ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Μαρούσι,…

Μέσο Ύψος Επένδυσης:300.000€
Entry Fee: 15.000€
Ζητήστε πληροφορίες

Κατηγορίες Franchise

VENETIS-the-franchise-success-awards-2021
Μέσο Ύψος Επένδυσης:300.000€
Entry Fee: 15.000€
Ζητήστε πληροφορίες
Ζητήστε πληροφορίες