WATT+VOLT: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η Σύνοδος στο Ευρωπαϊκό Έργο PRECEPT

Κατηγορία: Τελευταία Nέα της Αγοράς
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιουνίου 2021
WATT+VOLT: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η Σύνοδος στο Ευρωπαϊκό Έργο PRECEPT

Στις 9 και 10 Ιουνίου 2021, ολοκληρώθηκε επιτυχώς το συνέδριο όλων των φορέων για το Ευρωπαϊκό Έργο PRECEPT και στον ρόλο του συντονιστή ήταν ο πρωτοπόρος πάροχος ενέργειας WATT+VOLT. Το έργο PRECEPT στοχεύει στον μετασχηματισμό των παραδοσιακά ενεργοβόρων κατοικιών σε «έξυπνες» με το ελάχιστο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα, σε αυτό συμμετέχουν 15 εταίροι από 10 χώρες: Ελλάδα, Κύπρος, Λιθουανία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού συνεδρίου, παρουσιάστηκε η πρόοδος του έργου PRECEPT και τέθηκαν οι αποφάσεις για την αρχιτεκτονική υλοποίηση των συστημάτων σε κάθε 1 από τους 6 πιλότους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο ενεργειακός μετασχηματισμός συμβαίνει σε 6 πιλοτικές περιοχές στην Ευρώπη οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των διαφορετικών μετεωρολογικών συνθηκών και κατασκευαστικών προτύπων.

Οι πιλότοι του έργου είναι:

  1. ΕΚΕΤΑ «Έξυπνο σπίτι» στην Ελλάδα για τις προκαταρκτικές δοκιμές των τεχνολογιών.
  2. Κτίρια κατοικιών στην Ελλάδα.
  3. Κτίρια πολυκατοικιών στην Ισπανία.
  4. Κτίρια κατοικιών στην Γερμανία.
  5. Νεόδμητο σύμπλεγμα κατοικιών στην Ολλανδία.
  6. Σύμπλεγμα από κτίρια «ουρανοξύστες» στην Ουκρανία

Ο συντονιστής του έργου PRECEPT, κύριος Κωνσταντίνος Αρβανίτης δήλωσε:

«Το έργο PRECEPT προχωράει με επιτυχία, παρά τις δύσκολες συνθήκες όπου παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας. Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής συνόδου του έργου αποφασίστηκαν οι τεχνολογίες και η αρχιτεκτονική του οικοσυστήματος PRECEPT, η ψηφιακή αναπαράσταση των κτιρίων σε 6 διαστάσεις, αποσαφηνίστηκαν οι μεθοδολογίες της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Με σεβασμό στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, ελπίζουμε ότι η επόμενη σύνοδος θα συμβεί δια ζώσης μαζί με όλους τους εταίρους στο έργο».

Tο έργο έλαβε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης αριθ. 958284.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο υπάρχουν στον σύνδεσμο: https://www.precept-project.eu/

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise