«Ώδινεν όρος και έτεκε μυν η απόφαση της Συνόδου Κορυφής». Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες εξελίξεις με το «κούρεμα» κατά 50% των ελληνικών ομολόγων. Όπως επισημαίνει ο κ. Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του ΕΕΘ, σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα πλήξει την απασχόληση καθώς θα επιβάλλει περιορισμούς στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τους προμηθευτές. «Για να διασφαλιστεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας» δηλώνει χαρακτηριστικά και διατυπώνει το εύλογο ερώτημα: «Έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια για να διασφαλιστεί η διατήρηση του δημοσίου χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, δηλαδή στα επίπεδα του 2009;».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η Ελλάδα θα μείνει εκτός αγορών για πολλά χρόνια γεγονός που, όπως σημειώνεται, αναμένεται να παρατείνει την ύφεση.

Όσον αφορά την δημιουργία εποπτικού μηχανισμού, ο κ. Ζορπίδης δήλωσε πως η λειτουργία του δεν θα πρέπει να παραβιάσει τους κανόνες της εθνικής κυριαρχίας. «Σε καμία περίπτωση στο όνομα της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων δεν θα πρέπει να απεμπολήσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα», σημείωσε ο κ. Ζορπίδης.

ΠΗΓΗ: www.eeth.gr

Προσθέστε το σχόλιο σας