Έντονη ήταν η αντίδραση της ΕΣΕΕ στην πρόταση της Τρόικα για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Όπως αναφέρεται σε σημερινό δελτίο τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου: «Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι μία μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, είναι ένα δείγμα ότι οι διαφορετικές κοινωνικές ομάδες επιλέγουν το διάλογο για να επιλύσουν τις διαφορές τους και κυρίως επιδιώκουν τη διαμόρφωση της υψηλότερης δυνατής συναίνεσης. Το άμεσο αποτέλεσμα της εν λόγω διαδικασίας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να ευημερήσει και καμία οικονομία να αναπτυχθεί εάν έχει να αντιμετωπίσει εσωτερική αναταραχή την οποία κάποιοι αγνοούν και άλλοι επιδιώκουν

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μία διαδικασία άγριας εσωτερικής υποτίμησης» συνεχίζει η ανακοίνωση. «Είναι σαφές σε όλους ότι η εσωτερική υποτίμηση κανέναν ρόλο δεν παίζει στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων με δεδομένο ότι ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα, υστερεί σημαντικά έναντι των κατώτατων μισθών των πλουσιότερων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας αποφασίσουν επιτέλους εάν εργασιακά μας κατατάσσουν στην Ανατολή ή στα Βαλκάνια και εάν τελικά μας θέλουν ή όχι στην Ευρώπη.»

Σύμφωνα δε με δημοσιεύματα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε σε σημερινή του συνεδρίαση να προτείνει το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου.

Η μικρή και η μεσαία επιχειρηματικότητα που κατά γενική ομολογία είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας και η οποία πλήττεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, φαίνεται αποφασισμένη να μεταφέρει το μύνημα για αλλαγή πολιτικής η οποία είναι και η μόνη προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης.

Η ΕΣΕΕ καλεί τους συναδέλφους της να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν στις 5 Οκτωβρίου και θα κορυφωθούν με το κλείσιμο των καταστημάτων τους στις 19.

Διαβάστε εδω την πλήρη ανακοίνωση της ΕΣΕΕ

Προσθέστε το σχόλιο σας