Η αγορά των προϊόντων & υπηρεσιών ομορφιάς διαχρονικά κεντρίζει το ενδιαφέρον στο franchising και προσελκύει υποψήφιους επενδυτές. Σύμφωνα και με την έρευνα που διεξήγαγε το FRANCHISE SUCCESS για μια ακόμη χρονιά μπορούμε να πούμε πως το 2015 ήταν μια χρονιά ανάκαμψης για τον κλάδο της προσωπικής φροντίδας. Έπειτα από τέσσερεις συνεχόμενες χρονιές πτωτικής πορείας φαίνεται πως τα πράγματα βελτιώνονται και παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, κυρίως στα ώριμα δίκτυα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κλάδος εμφάνισε αύξηση του συνολικού αριθμού των σημείων πώλησης κατά 5,7%. Ο αριθμός εταιρικών καταστημάτων σημείωσε εντυπωσιακή αύξησης της τάξεως του 16,9% ενώ ο αριθμός των καταστημάτων franchise αυξήθηκε κατά 7,4%. Σημαντική όμως ήταν η μείωση των shop in shop καταστημάτων κατά 23%, μειώνοντας έτσι τον μέσο όρο αύξησης του κλάδου.
Μεγάλος νικητής στις υποκατηγορίες, ανακηρύχτηκαν τα καλλυντικά και είδη προσωπικής περιποίησης που αυξήθηκαν κατά 12% σε σύγκριση με το 2014. Κατά τα άλλα, ο κλάδος της προσωπικής φροντίδας κινήθηκε σε σταθερά επίπεδα, χωρίς περαιτέρω σημαντικές αυξήσεις αλλά και μειώσεις. Βέβαια για άλλη μια φορά, αναδεικνύεται πρωταγωνιστής και στον τομέα των βραχυβιότερων νέων franchisors. Στην έρευνα δεν καταγράφονται εταιρείες που παρουσιάστηκαν στον χώρο για να αναπτυχθούν με franchising και τελικά απέτυχαν, συμπαρασύροντας μαζί τους μετά από 2-3 χρόνια ένα ή δύο franchisees. Ο κλάδος πάντα χαρακτηριζόταν από franchisors με ανεπαρκή προετοιμασία, χωρίς υποδομές, χωρίς ικανή στελέχωση, χωρίς στρατηγική.

Το FRANCHISE SUCCESS απευθύνθηκε σε σημαντικούς εκπροσώπους του κλάδου που μίλησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις σύγχρονες τάσεις που παρατηρούνται, αποτυπώνοντας  την σημερινή εικόνα της αγοράς. Δίνοντας το δικό τους στίγμα και τις δικές τους προβλέψεις, μίλησαν για μια κατηγορία που συγκαταλέγεται στις κυρίαρχες του franchising, παρά το ό,τι δεν αξιοποιούνται από τις σοβαρές εταιρείες του κλάδου οι ευκαιρίες που υπάρχουν κυρίως σε υπηρεσίες.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες ρεπορτάζ για την αγορά ομορφιάς - υγείας - ευεξίας

Προσθέστε το σχόλιο σας