Νέες προοπτικές στην αγορά ψυχαγωγίας

Κατηγορία: Θεματικά αφιερώματα
Δημοσιεύτηκε: 03 Αυγούστου 2017
Νέες προοπτικές στην αγορά ψυχαγωγίας

Έχουμε δραστηριοποιηθεί ως σύμβουλοι από την πρώτη περίοδο στην κατηγορία των escape rooms. Από την πρώτη στιγμή ως σύμβουλοι ανάπτυξης, προτεραιότητές μας ήταν:

ROUSOP PHOTO

Παναγιώτης Ρουσόπουλος, Γενικός Διευθυντής της The Franchise Co. (www.thefranchiseco.gr), Διευθύνων Σύμβουλος της Dale Carnegie Training Hellas (www.dalecarnegie.com)

1. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός concept που θα υπερβαίνει την πρόσκαιρη, ευκαιριακή προσέγγιση: Στόχος μας ήταν και είναι μια ευρύτερη αγορά, αυτή του ελεύθερου χρόνου και η πολυσυλλεκτικότητα. Στον πυρήνα της στρατηγικής μας είναι ο πελάτης, η εμπειρία, ο βιωματικός χαρακτήρας, η συμμετοχή, η αφήγηση.

2. Το αποτελεσματικό πολυκάναλο μάρκετινγκ καθώς και τα εξαιρετικά εργαλεία CRM. Και τα δύο παραπάνω συντελούν στη μεγιστοποίηση της πληρότητας και της διάρκειας του κάθε concept-δωματίου.

3. Η μεγιστοποίηση της απόδοσης του κάθε franchisee. Στο επίκεντρο τοποθετούμε την αποδοτικότητα της κάθε επένδυσης λαμβάνοντας την ίδια ώρα υπόψη το κόστος υποκατάστασης και ανανέωσης.

Όπως φαίνεται λοιπόν, η αγορά των escape rooms είναι μια σύνθετη άσκηση που όμως αν επιλυθεί προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες σε νέους δυναμικούς franchisees. Τα escape rooms απευθύνονται με εξαιρετικές προοπτικές σε πολυμετοχικά σχήματα και σε mutiunit franchisees μιας και διασφαλίζουν υψηλή αποδοτικότητα και ευκαιρίες συνεχούς επέκτασης.

Η αγορά αλλάζει και αυτό απαιτεί και από τους franchisors μια ολοκληρωμένη στρατηγική. Το σίγουρο είναι ότι η επόμενη μέρα στην κατηγορία θα οδηγήσει σε ένα νέο τοπίο, όπου τα escape rooms θα αποτελούν έναν σημαντικό χώρο στην αγορά της διαχείρισης ελεύθερου χρόνου, με στόχο πολλαπλά ηλικιακά κοινά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ταυτόχρονα, ο Τουρισμός και οι B2B δραστηριότητες θα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τους drivers της κερδοφορίας. Αυτό που είναι πάντως βέβαιο, είναι το γεγονός πως όσοι έχουν κατανοήσει και αντιληφθεί τις προκλήσεις θα είναι ηγέτες την επόμενη μέρα.