To PLAYHOUSE αλλάζει τα δεδομένα στην εστίαση και τη ψυχαγωγία

Κατηγορία: Επιχειρηματικές προτάσεις
Δημοσιεύτηκε: 20 Ιανουαρίου 2020
To PLAYHOUSE αλλάζει τα δεδομένα στην εστίαση και τη ψυχαγωγία

O franchisee του PLAYHOUSE αποκτά το δικό του «παιχνιδοκαφέ» με χαμηλό ύψος επένδυσης κι ελεγχόμενα λειτουργικά έξοδα, συνδυάζοντας καφέ και λαχταριστά σνακ, με διασκεδαστικά επιτραπέζια παιχνίδια που απευθύνονται σε όλα τα κοινά.

 Αντιλαμβανόμενη ότι ένας από τους συνδετικούς κρίκους κάθε σχέσης (ανεξαρτήτως ηλικίας) είναι το παιχνίδι, μια παρέα φίλων δημιούργησε το 2000 στη Θεσσαλονίκη ένα στέκι στη φιλοσοφία της αποσυμπίεσης από την καθημερινότητα και της απόλαυσης ενός καλοφτιαγμένου ροφήματος. Ουσιαστικά «έφεραν στο φως» μια νέα κατηγορία καταστήματος που έκανε τη δική της «σχολή». Το όνομα αυτού PLAYHOUSE! Στο bar σερβίρεται μεγάλη ποικιλία ροφημάτων, ποτών, σνακ και γλυκών με έμφαση στην ποιότητα υλικών, παρασκευής και παρουσίασης. Ωστόσο, αυτό που κάνει το PLAYHOUSE μοναδικό, είναι η ποιότητα της συλλογής των επιτραπέζιων παιχνιδιών του, τα οποία εισάγονται από ευρωπαϊκές κυρίως χώρες και χωρίζονται σε κατηγορίες όπως «στρατηγική», «ταχύτητα», «μνήμη», «μπλόφα» κ.ά. Από τότε έως σήμερα, το PLAYHOUSE έχει ταξιδέψει σε Ιωάννινα, Πάτρα, Λάρισα και Αθήνα, συνεχίζοντας δυναμικά την αναπτυξιακή του πορεία, μέσω συνεργασιών franchise, σε όλη την Ελλάδα.

playhouse board games

Η μεγαλύτερη γκάμα επιτραπέζιων παιχνιδιών…

Ελληνικό και ξένο κοινό σμίγει στα «παιχνιδοκαφέ» της αλυσίδας για να ανακαλύψει και να παίξει με πάνω από 500 επιτραπέζια, κάποια γνωστά, κάποια πιο ιδιαίτερα και σπάνια. Η γκάμα του PLAYHOUSE είναι ανεξάντλητη και περιλαμβάνει 14 διαφορετικές κατηγορίες παιχνιδιών, ενώ υπάρχει και ειδική κατηγορία για τους μικρούς μας φίλους. Παιχνίδια για θεραπευτικούς σκοπούς, για εργοθεραπεία, για ανάπτυξη δεξιοτήτων και φυσικά για ψυχαγωγία, όλα εδώ!

Και επειδή τα παιχνίδια είναι πολλά, στα PLAYHOUSE το κοινό βρίσκει χαμογελαστούς παιχνιδογνώστες, οι οποίοι εξηγούν τους κανόνες κάθε παιχνιδιού και προτείνουν στις παρέες, ανάλογα τη διάθεση που έχουν, το κατάλληλο επιτραπέζιο! Η συλλογή παιχνιδιών του PLAYHOUSE ανανεώνεται τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο και ακολουθείται ειδική διαδικασία επιλογής. Τα παιχνίδια δοκιμάζονται (play testing) αρχικά στις εκθέσεις που παρουσιάζονται και έπειτα στα πιλοτικά καταστήματα από τους πελάτες και τους παιχνιδογνώστες.

playhouse logo newΔιαφορετικό, Διαχρονικό, Ευέλικτο, για όλους! Το Playhouse παίζει πάντα και παντού!

…σε ένα πολύ χρωμοπεριβάλλον

Κάθε σημείο στον χώρο του PLAYHOUSE αποπνέει το μήνυμα «Όλα είναι παιχνίδι»! Εξάλλου, αυτή είναι η κεντρική ιδέα, ο καμβάς πάνω στον οποίο φιλοτεχνούνται όλα τα στοιχεία της διακόσμησης. Οι έντονες χρωματικές αναφορές, ο μελετημένος φωτισμός, οι ειδικές προθήκες στα έπιπλα και οι φωτεινές εσοχές που αποτελούν σημεία προβολής των παιχνιδιών σε κάνουν να αφεθείς στον παιχνιδιάρικο χώρο του και να ξεφύγεις από τα άγχη της καθημερινότητας. Η αισθητική του χώρου υπενθυμίζει την αληθινή χαρά της συμμετοχής στο παιχνίδι και εξυπηρετεί τις αυθόρμητες πωλήσεις. Τα καταστήματα αποπνέουν μια ιδιαίτερη ζεστασιά και οικειότητα, όπως αυτή του σπιτιού μας (home away from home). Δίνεται έμφαση στη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα, έχοντας επαρκή και καλά διατεταγμένα τραπεζοκαθίσματα που διευκολύνουν το παιχνίδι!

Κάνοντας … παιχνίδι σε μια κερδοφόρα αγορά

Η αγορά της καφεστίασης αλλάζει. Οι επιχειρήσεις καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα σαφώς πιο απαιτητικό περιβάλλον. O καταναλωτής διαθέτει μειωμένο εισόδημα, αλλά αποζητά ποιότητα, διαφοροποίηση και υψηλή προστιθέμενη αξία, ανάγκες δηλαδή που μπορεί να καλύψει ο κλάδος των board gaming café μέσα από παιχνίδια που προσφέρουν εκτός από διασκέδαση, μάθηση, συνεργασία, team building και family bonding.

Το PLAYHOUSE, διαφοροποιείται τόσο σε επίπεδο καταναλωτικής όσο και σε επίπεδο επενδυτικής πρότασης. Καθώς οι πελάτες απολαμβάνουν το παιχνίδι προσλαμβάνουν αξίες όπως η μάθηση μέσα από το παιχνίδι, η καλλιέργεια δεξιοτήτων, το team building και η ταυτόχρονη διασκέδαση. Το PLAYHOUSE είναι και θα παραμείνει ένα concept που καλύπτει τη διαρκή ανάγκη του κοινού για παιχνίδι, χωρίς ημερομηνία λήξης και χωρίς να είναι μόδα της εποχής. Ο franchisee του PLAYHOUSE λοιπόν, «κάνει παιχνίδι» στον ελκυστικό κλάδο της εστίασης, συνδυάζοντας καφέ και λαχταριστά σνακ με διασκεδαστικά, επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια!

playhouse katastima

Πολλαπλές πηγές κέρδους για τον franchisee

Το PLAYHOUSE δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες του να αναπτύξουν παράλληλες δραστηριότητες εκτός των καταστημάτων τους, λειτουργώντας και σαν αντιπρόσωποι στις περιοχές τους, αναπτύσσοντας έντονη εμπορική δραστηριότητα με πωλήσεις χονδρικής και λιανικής. Ο franchisee αξιοποιεί τα πολλαπλά profit centers μέσα από τις επιμέρους κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών καφεστίασης και επιτραπέζιων παιχνιδιών και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στο κοινό στόχο για κάθε ώρα της ημέρας (πχ. καφές-γλυκό το πρωί, σάντουιτς – χυμούς το μεσημέρι). 

playhouse games

Επιπλέον, αποκτώντας το δικό του PLAYHOUSE, ο συνεργάτης απευθύνεται και σε μια μεγάλη B2B αγορά. Τα παιχνίδια που συνθέτουν την τεράστια συλλογή του, εισάγονται -πολλά κατ’ αποκλειστικότητα-και πωλούνται σε επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις, παιδότοπους, τοπικά βιβλιοπωλεία κ.λπ., με «φανατικό» κοινό που αυξάνεται διαρκώς.

Η παράλληλη δυνατότητα πώλησης υπηρεσιών (π.χ. Διοργάνωση π.χ. Board gaming sessions με facilitator σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, κάμπινγκ) αυξάνει τα περιθώρια κέρδους για τον franchisee που γίνεται ο… παιχνιδογνώστης της περιοχής του.

Ελληνικό και ξένο κοινό σμίγει στα PLAYHOUSE για να ανακαλύψει πάνω από 500 επιτραπέζια παιχνίδια.

Μια win-win επενδυτική πρόταση

Η ομάδα του PLAYHOUSE παρέχει στον υποψήφιο συνεργάτη – franchisee:

  • Πλήρη συμβουλευτική υποστήριξη & αναλυτική αξιολόγηση της κάθε εναλλακτικής τοποθεσίας. Στόχος είναι η εύρεση και η επιλογή ενός σημείου υψηλής κινητικότητας και εύκολης προσβασιμότητας, που να βρίσκεται κοντά σε «καταναλωτικές εστίες», και κοινά-στόχους (π.χ. φοιτητές, οικογένειες).
  • Ολοκληρωμένη εκπαίδευση που εστιάζει σε ζητήματα προϊοντικού μείγματος (καφεστίασης & board gaming), αποτελεσματικές υπηρεσίες Παιχνιδογνωσίας, τεχνικές πωλήσεων και εξυπηρέτηση αλλά και After Sales Service, δημιουργώντας πιστότητα και επαναληψιμότητα των πελατών.
  • Αποτελεσματικό Marketing. Υποστήριξη για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ενεργειών, όπως τοπικό, ηλεκτρονικό μάρκετινγκ, δημόσιες σχέσεις, DirectMailMarketing, GrandOpeningκαταστήματος και events.

Playhouselarisa

To PLAYHOUSE απαντά δυναμικά στις ανάγκες των καταναλωτών, παρέχοντας υψηλή προστιθέμενη αξία μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων προϊόντων καφεστίασης, επιτραπέζιων παιχνιδιών και μοναδικών υπηρεσιών παιχνιδογνωσίας. Απευθύνεται σε υποψήφιους συνεργάτες – franchisees που αντιμετωπίζουν το επιχειρείν με στρατηγική σκέψη και φαντασία, είναι λάτρεις οποιασδήποτε μορφής παιχνιδιού και επιθυμούν να ασχοληθούν οι ίδιοι με την επιχείρησή τους. Ποιος θα μπει στο παιχνίδι;