Στα Miss Price τα ψώνια γίνονται διασκεδαστική εμπειρία

Κατηγορία: Επιχειρηματικές προτάσεις
Δημοσιεύτηκε: 15 Ιανουαρίου 2020
Στα Miss Price τα ψώνια γίνονται διασκεδαστική εμπειρία

Το Miss Price έρχεται να προσθέσει έντονο χρώμα και χαρά στην καθημερινότητά μας. Οι πελάτες του βρίσκουν στα καταστήματα της αλυσίδας πράγματα που χρειάζονται, πράγματα που ονειρεύτηκαν και πράγματα που δεν φαντάζονταν ότι υπάρχουν, πάντα στις πιο value for money τιμές. Με άλλα λόγια, το Miss Price είναι η αλυσίδα που επαναπροσδιόρισε την αγορά των discount stores, μετατρέποντας τα καθημερινά ψώνια σε διασκεδαστική εμπειρία και προσφέροντας πολλαπλές πηγές κερδοφορίας για τον franchisee.

Ο πελάτης των Miss Price μπορεί να αγοράσει στο ίδιο μέρος προϊόντα καθημερινής χρήσης και προσωπικής φροντίδας, εποχιακά προϊόντα και οικιακά είδη σε value for money τιμές. Το επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας επενδύει στις εξαιρετικές τιμές των προϊόντων της, την ποικιλία και τη συνεχή εναλλαγή του προϊοντικού μείγματος, τις στρατηγικές συνεργασίες με τους προμηθευτές και στην αποτελεσματική διαχείριση των αποθεμάτων με απώτερο στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη, ο οποίος θα επιστρέψει ξανά και ξανά στα καταστήματα Miss Price.

miss priceΤο Miss Price καλύπτει τις ανάγκες της γυναίκας, του άνδρα, του παιδιού και του σπιτιού διαρκώς και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Η επιτυχία του concept δεν ήταν τυχαία μιας και εμπνευστής του είναι ο Κωνσταντίνος Τηνιακός, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των υπηρεσιών και του εμπορίου εδώ και 32 χρόνια. Το πρώτα καταστήματα αυτού του τύπου, που λάνσαρε η πρωτοπόρος Tiniakos Group, είχαν τη διακριτική ονομασία «ΠΑΡΕ-ΠΑΡΕ». Κατόπιν, το project αυτό εξελίχθηκε στο Miss Price, με το πρώτο πιλοτικό κατάστημα στο Γαλάτσι να ανοίγει τις πόρτες του μέσα στο 2016. Πλέον το δίκτυο διαθέτει άλλα 4 καταστήματα στο Ίλιον, το Περιστέρι, την Πετρούπολη και την Κόρινθο.

miss price 5

Τι ζητά ο σύγχρονος καταναλωτής;

Με 10.000 κωδικούς προϊόντων, οι οποίοι εναλλάσσονται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εποχής, μέσα σε ένα χώρο απόλυτα λειτουργικό και ευχάριστο, τα ψώνια γίνονται μια διασκεδαστική εμπειρία για τον πελάτη των Miss Price, που επιστρέφει για να «ανακαλύψει» τα νέα προϊόντα.
Τα προϊόντα του Miss Price πωλούνται σε value for money τιμές, γεγονός που ταιριάζει απόλυτα στο μοντέλο του σύγχρονου καταναλωτή, ο οποίος είναι πάντα ενημερωμένος, συγκρίνει τιμές και θέλει να αποκτά το καλύτερο προϊόν ανάλογα με το ποσό που μπορεί να διαθέσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πελάτες της Miss Price αναρωτιούνται: «πώς μπορεί κάτι τόσο ποιοτικό να είναι και τόσο οικονομικό»; Το Miss Price καλύπτει τις ανάγκες της γυναίκας , του άνδρα, του παιδιού και του σπιτιού διαρκώς και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.
Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του σύγχρονου αγοραστή είναι η έλλειψη διαθέσιμου χρόνου. Αν και οι επιλογές σήμερα είναι περισσότερες από ποτέ, διαθέτει όλο και λιγότερο χρόνο για αγορές, επομένως αναζητά λύσεις που θα εξοικονομήσουν χρόνο και ενέργεια. Στα Miss Price μπορεί να βρει γρήγορα και εύκολα στο ίδιο μέρος όλα όσα χρειάζεται, από καλλυντικά και είδη καθαρισμού μέχρι χαρτικά και σκεύη μαγειρικής.

miss price 3

Στα Miss Price «Πουλούν» τα ράφια…

Τα καταστήματα Miss Price κερδίζουν τον πελάτη με τους άνετους, λιτούς και λειτουργικούς τους χώρους. Τα απαλά χρώματα στους τοίχους και η προσεκτική εργονομία διασφαλίζουν την οικεία ατμόσφαιρα και αναδεικνύουν τη μοναδική σειρά προϊόντων, συμβάλλοντας στη θετική εμπειρία του πελάτη.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Miss Price έχει επίσης επενδύσει και μελετήσει το κομμάτι του merchandising. Δηλαδή, στην επιλογή των κατάλληλων τεχνικών και μεθόδων πώλησης στα ράφια και τα υπόλοιπα σημεία του καταστήματος, με απώτερο στόχο την αλλαγή της αγοραστικής συμπεριφοράς και φυσικά την αύξηση των πωλήσεων.

miss price 2

Ολοκληρωμένη προσέγγιση της αγοράς

Φυσικά, οι τεχνικές αύξησης των πωλήσεων δεν εξαντλούνται στη δραστηριότητα εντός των καταστημάτων. Το μέλος του δικτύου των Miss Price επωφελείται από τις στοχευμένες ενέργειες marketing και δημοσίων σχέσεων της μητρικής εταιρείας, οι οποίες ενισχύουν την εμπορική αναγνωρισιμότητα του δικτύου και κατ’ επέκταση του δικού του καταστήματος.

Ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της αλυσίδας Miss Price είναι επίσης η σειρά επιλεγμένων ποιοτικών προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που διαθέτει. Η χαμηλή τιμή σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα, θέτουν αυτά τα προϊόντα ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Miss Price interior9

Aγοραστική εμπειρία

Οι νέες τεχνολογίες έχουν αλλάξει ριζικά τη συμπεριφορά του καταναλωτή, ο οποίος συστηματικά βρίσκει τα προϊόντα που θέλει να αγοράσει στο e-shop μίας επιχείρησης αλλά καταλήγει στο φυσικό κατάστημά της για να τα αγοράσει. Κατά συνέπεια, το ηλεκτρονικό κατάστημα του Miss Price είναι μέρος του ταξιδιού του πελάτη, ενισχύει τη λειτουργία του καταστήματος και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αγοραστικής εμπειρίας.

Miss Price interior4

Για τον franchisee του Miss Price

Το Miss Price εξασφαλίζει στον franchisee 4 βασικά σημεία: χαμηλή επένδυση, σταθερότητα, ποιότητα ζωής και ρευστότητα.
Σε κάθε νέο κατάστημα παρέχεται στον franchisee υποστήριξη στην επιλογή του κατάλληλου σημείου ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη επισκεψιμότητα και κατ’ επέκταση οι υψηλές αποδόσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της χαμηλής επένδυσης, ο franchisee ουσιαστικά επενδύει σε μία εξαιρετική επιχείρηση υψηλής αποδοτικότητας ιδανική για family business.
Τέλος, τα υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας προϊόντα του Miss Price διασφαλίζουν στον υποψήφιο συνεργάτη υψηλή ρευστότητα, το βασικό ζητούμενο δηλαδή για κάθε επενδυτή στον χώρο του λιανεμπορίου.
Ο ιδανικός franchisee πρέπει να μπορεί να λαμβάνει πρωτοβουλίες, να έχει όρεξη για δουλειά και συνεργατικό πνεύμα. Επίσης, θα πρέπει να τον χαρακτηρίζει η κοινωνικότητα και ιδανικά να έχει εμπειρία στο λιανεμπόριο, αν και η προηγούμενη εμπειρία δεν αποτελεί προαπαιτούμενο.

miss price 6

Τι παρέχει το Miss Price;

Το Miss Price προσφέρει στους franchisees όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να ξεκινήσουν χωρίς κανένα άγχος την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα, πέρα από την υποστήριξη στο στήσιμο και την οργάνωση του καταστήματος, ο franchisee εκπαιδεύεται στην οικονομική διαχείριση και τον τομέα της εξυπηρέτησης των πελατών.
Το νέο μέλος απολαμβάνει τις υπηρεσίες μιας οργανωμένης εφοδιαστικής αλυσίδας και τις κεντρικές συμφωνίες με τους προμηθευτές, αλλά και την καθοδήγηση στο in-store marketing και το merchandising των προϊόντων.
Ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η συνεχής υποστήριξη και τα αναλυτικά εγχειρίδια διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του καταστήματος.
Επιλέγοντας να μπει κανείς στην οικογένεια Miss Price, επιλέγει να ξεκινήσει εύκολα και ομαλά την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Το Miss Price έχει χτίσει ήδη ένα ισχυρό και αξιόπιστο brand στην αγορά, προσφέροντας στον franchisee αυτοπεποίθηση, σταθερότητα και τελικά μια καλύτερη ποιότητα ζωής.