PLAYHOUSE: Όταν το πάθος για παιχνίδι μετατρέπεται σε κερδοφόρα επιχείρηση

Κατηγορία: Επιχειρηματικές προτάσεις
Δημοσιεύτηκε: 23 Οκτωβρίου 2019
PLAYHOUSE: Όταν το πάθος για παιχνίδι μετατρέπεται σε κερδοφόρα επιχείρηση

Ο υποψήφιος συνεργάτης – franchisee του PLAYHOUSE «κάνει παιχνίδι» στον ελκυστικό κλάδο της εστίασης, συνδυάζοντας καφέ και λαχταριστά σνακ με διασκεδαστικά επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια!

H ιδέα του PLAYHOUSE γεννήθηκε την άνοιξη του 2000. Πηγή έμπνευσης ένα επιτραπέζιο παιχνίδι! Δώρο από το εξωτερικό, αστείο, έξυπνο και πολύχρωμο. Παίζοντας, έγινε κάτι περισσότερο. Μια ιδέα από εκείνες που συναρμολογούνται σιγά σιγά σαν τα τουβλάκια που παίζαμε παιδιά! Η ομάδα του PLAYHOUSE ονειρεύτηκε διασκέδαση να τη φτιάχνεις όπως θες και την υλοποίησε, παρουσιάζοντας ένα εναλλακτικό παιχνιδοκαφέ που δημιούργησε τη δική του κατηγορία καταστημάτων στην εστίαση. Σήμερα, το δίκτυο αριθμεί 7 σημεία σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Καβάλα, Λάρισα, Γιάννενα, Πάτρα και συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξη μέσω συνεργασιών franchise σε όλη την Ελλάδα!\

playhouse flitzani

Πολύχρωμο περιβάλλον με «τρελά» επιτραπέζια

Στο εναλλακτικό, πρωτοποριακό καφέ, οι πελάτες απολαμβάνουν καφέδες, ροφήματα, ποτά, λαχταριστά σάντουιτς, πίτσες, βάφλες, όλα σε value for money τιμές. Ποια η διαφορά του PLAYHOUSE από τα υπόλοιπα καφέ; Ότι εδώ, ανακαλύπτεις έναν ανεξερεύνητο πλανήτη διασκέδασης, έναν κόσμο με σπάνια, «τρελά» επιτραπέζια παιχνίδια! Πάνω από 500 διαφορετικοί κωδικοί είναι διαθέσιμοι σε κάθε PLAYHOUSE, χαρίζοντας στιγμές γέλιου και χαράς σε μικρούς και μεγάλους.

Η γκάμα του PLAYHOUSE είναι ανεξάντλητη και περιλαμβάνει 14 διαφορετικές κατηγορίες παιχνιδιών όπως ταχύτητας, μνήμης, δεξιοτήτων, διαπραγματεύσεων, μνήμης, τακτικής, ενώ υπάρχει ειδική κατηγορία για παιδιά! Έτσι, ικανοποιεί την ανάγκη ακόμη και του πιο απαιτητικού board gamer. Παιχνίδια για θεραπευτικούς σκοπούς, για εργοθεραπεία, για ανάπτυξη δεξιοτήτων και φυσικά για ψυχαγωγία, όλα εδώ! Και επειδή τα παιχνίδια είναι πολλά, στα PLAYHOUSE βρίσκεται πάντα ο Παιχνιδογνώστης! Ο ειδικός που βοηθά στην επιλογή, εξηγεί τους κανόνες και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που ενδεχομένως να προκύψουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Έτσι, κανένας παίκτης δεν χρειάζεται να διαβάσει κανόνες! Η συλλογή των παιχνιδιών ανανεώνεται τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο και φυσικά ακολουθείται ειδική διαδικασία επιλογής. Τα παιχνίδια δοκιμάζονται (play testing) αρχικά στις εκθέσεις που παρουσιάζονται και σε δεύτερο επίπεδο στα πιλοτικά καταστήματα από τους πελάτες και τους παιχνιδογνώστες!

playhouse logo newTo PLAYHOUSE παίζει πάντα και παντού, δημιουργώντας μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα κερδοφόρα κατηγορία καταστημάτων!

 
Διασκέδαση χωρίς ηλικία

Ο franchisee του PLAYHOUSE απευθύνεται σε πελάτες κάθε ηλικίας, οικοδομώντας μία σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη σταθερή ποιότητα! Παιδιά, οικογένειες, φοιτητές, στελέχη επιχειρήσεων, κάθε λογής gamer, όλοι βρίσκουν στο PLAYHOUSE το παιχνίδι που τους ταιριάζει! Το PLAYHOUSE λοιπόν παίζει πάντα και παντού, δημιουργώντας μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα κερδοφόρα κατηγορία καταστημάτων. Για ποιον λόγο; Γιατί είναι αλλιώτικο, διαχρονικό κι ευέλικτο! Αν και λειτουργεί σχεδόν 20 χρόνια στην καφεστίαση, παραμένει πάντα φρέσκο και ελκυστικό, λόγω των υπηρεσιών που προσφέρει, καλύπτοντας την ανάγκη του κοινού για παιχνίδι, χωρίς ημερομηνία λήξης κι εποχικότητα!

Αποκομίζοντας τα οφέλη μιας κερδοφόρας αγοράς

Η αγορά της καφεστίασης έχει αλλάξει δομικά τα τελευταία χρόνια. Οι επιχειρήσεις καλούνται να αντεπεξέλθουν σε ένα σαφώς πιο απαιτητικό περιβάλλον. Ο καταναλωτής διαθέτει μειωμένο εισόδημα αλλά αποζητά ποιότητα, διαφοροποίηση κι υψηλή προστιθέμενη αξία, ανάγκες δηλαδή που μπορεί να καλύψει ο κλάδος των board gaming cafes μέσα από παιχνίδια που προσφέρουν εκτός από διασκέδαση, μάθηση, συνεργασία, team building και family bonding. Αλυσίδες με ισχυρά σημεία διαφοροποίησης τόσο σε επίπεδο καταναλωτικής πρότασης (διασκέδαση, γνώση, συνεργασία) όσο και σε επίπεδο επενδυτικής πρότασης μπορούν να αξιοποιήσουν αποδοτικά τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον κλάδο, δημιουργώντας υπεραξίες και αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

playhouse athens1

Η ελκυστικότητα του κλάδου έγκειται:

  • Στην υψηλή ρευστότητα των καταστημάτων μέσα από τα πολλαπλά profit centers προϊόντων και υπηρεσιών board gaming
  • Στο μεγάλο μέγεθος της αγοράς και τον κατακερματισμό της (ύπαρξη ελάχιστων εδραιωμένων δικτύων)
Βγαίνοντας … νικητές στο franchising

O franchisee του PLAYHOUSΕ αποκτά το δικό του παιχνιδο- καφέ, με χαμηλό ύψος επένδυσης και ελεγχόμενα λειτουργικά έξοδα. Επιπλέον, έχει το προνόμιο να απευθύνεται και σε μια μεγάλη B2B αγορά. Τα παιχνίδια που συνθέτουν την τεράστια συλλογή του PLAYHOUSE, εισάγονται- πολλά κατ’ αποκλειστικότητα- νοικιάζονται στα ομώνυμα café-bar, πωλούνται σε ιδιώτες αλλά και σε επιχειρήσεις (π.χ. ξενοδοχεία, οργανωμένες κατασκηνώσεις, νηπιαγωγεία, παιδότοποι, σχολεία κ.λπ.) και έχουν «φανατικό» κοινό που πολλαπλασιάζεται διαρκώς.

playhouse katastima

O franchisee εφαρμόζει δοκιμασμένες στρατηγικές ανάπτυξης, για ένα δυναμικό ξεκίνημα με άμεσα κέρδη.
Η ομάδα του PLAYHOUSE παρέχει στον υποψήφιο συνεργάτη – franchisee συμβουλευτική υποστήριξη & αναλυτική αξιολόγηση της κάθε εναλλακτικής τοποθεσίας. Στόχος, η εύρεση ενός σημείου υψηλής κινητικότητας κι εύκολης προσβασιμότητας, που να βρίσκεται κοντά σε «καταναλωτικές εστίες» (π.χ. φοιτητές, οικογένειες), ώστε να διασφαλιστεί η κερδοφορία του νέου μέλους του δικτύου. Επιπλέον, μέσα από το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Θεωρητικής και Πρακτικής Εκπαίδευσης, ο υποψήφιος συνεργάτης λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για κρίσιμους τομείς όπως:
  • Ζητήματα Προϊοντικού Μείγματος (καφεστίασης & board gaming)
  • Αποτελεσματικές Υπηρεσίες Παιχνιδογνωσίας
  • Προώθηση του συνδυασμού διασκέδασης, γνώσης και δημιουργικότητας μέσα από κάθε παιχνίδι
  • Τεχνικές Πωλήσεων
  • Αποτελεσματική Εξυπηρέτηση Πελατών και After Sales Service, δημιουργώντας την αίσθηση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των προσδοκιών κάθε πελάτη
  • Καθημερινές Λειτουργίες του Καταστήματος (π.χ. διαχείριση & Παρακολούθηση των οικονομικών)

playhouse games

Εισερχόμενος στο δίκτυο PLAYHOUSE, ο franchisee γίνεται μέλος μιας ομάδας με κοινούς στόχους, που τον υποστηρίζει σε όλο το φάσμα της δημιουργίας αλλά και της λειτουργίας του καταστήματός του με ένα ολοκληρωμένο πακέτο παροχών. Επιπλέον, θωρακίζει την επιχείρησή του από τον ανταγωνισμό, προβάλλοντας μια ξεκάθαρη αγοραστική πρόταση που ξεχωρίζει στη συνείδηση του καταναλωτή. Ουσιαστικά, αποκτώντας το δικό του PLAYHOUSE, εφαρμόζει δοκιμασμένες στρατηγικές ανάπτυξης που τον βοηθούν να πραγματοποιήσει ένα δυναμικό ξεκίνημα αλλά και να πετύχει άμεσα κέρδη, έχοντας μόνιμη καθοδήγηση και συνεχή υποστήριξη από την έμπειρη ομάδα διοίκησης, για μια συνεχώς ανοδική πορεία.