
Το πιο funky και νεανικό στέκι έχει όνομα… Kαι αυτό είναι Passaggio. Πρόκειται για έναν μοναδικό all-day χώρο, που δημιουργήθηκε το 2011 για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον σύγχρονο άνθρωπο της πόλης που θέλει να απολαύσει το αγαπημένο του ρόφημα, snack ή γεύμα σε ένα υπέροχο περιβάλλον.
Έχοντας διαγράψει μια πολυετή και επιτυχημένη πορεία στον χώρο της καφεστίασης, το Passaggio ξεκινά δυναμικά την ανάπτυξή του μέσω franchising. Αυτός ο ξεχωριστός all-day χώρος επενδύει στην αισθητική, την πρωτοτυπία και την ποιότητα για να προσφέρει μία νέα εμπειρία στο καταναλωτικό κοινό.
Passaggio στα ιταλικά σημαίνει πέρασμα. Το συγκεκριμένο όνομα επιλέχθηκε για να δώσει έμφαση στην ουσία του concept. Πρόκειται για καταστήματα ανοιχτά στον δρόμο και τους περαστικούς, που απευθύνονται στον σύγχρονο καταναλωτή, με τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, τον επιχειρηματία ή τον υπάλληλο που θέλει να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του και να «τσιμπήσει» κάτι onthegoή σε ένα περιβάλλον οικείο και παράλληλα πολύ ενδιαφέρον.
Η διακόσμηση του χώρου, από μόνη της, δεν θα αφήσει τον πελάτη ούτε στιγμή να νιώσει πλήξη. Highlight του καταστήματος στην Καλλιθέα είναι φυσικά τα αληθινά vintage Mini Cooper, που διαμορφώθηκαν ειδικά για να διακοσμήσουν το συγκεκριμένο κατάστημα και να «κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά» στον πελάτη ακόμα και τη στιγμή που περιμένει την take-away παραγγελία του.
Το Passaggio ξεκίνησε από την Καλλιθέα για να γίνει το hot spot της Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου. Ακολούθησε ένα ακόμα κατάστημα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το οποίο λειτουργεί εξαιρετικά με take-awayκαι delivery, ενώ το 2015 το Passaggio απέκτησε το «αδελφάκι» του στην Οία της Σαντορίνης. «Ντυμένο» με νησιώτικη διάθεση και κυκλαδίτικο «αέρα» το Passaggio της Σαντορίνης προσφέρει μια διαφορετική πρόταση, που βασίζεται στον high quality καφέ, τα προσεγμένα cocktails και τα εστιατορικά πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα του concept, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια επιχειρηματική πρόταση που μπορεί να προσαρμοστεί σε ποικίλες αγορές και διαφορετικές καταναλωτικές ανάγκες.
Τα Passaggio έχουν την αύρα και την ατμόσφαιρα για να γίνουν σε κάθε περιοχή το στέκι που δεν αλλάζει!
Λύσεις για όλες τις ώρες της ημέρας
Χωρίς υπερβολή, το Passaggio μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για όλες ανεξαιρέτως τις ώρες της μέρας. «Όλες οι ώρες, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, είναι για εμάς ώρες αιχμής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης και εμπνευστής του Passaggio, Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος.
Το πρωί ξεκινά με τη μεγάλη αγάπη του Έλληνα, τον πρωινό καφέ. Το Passaggio έχει επενδύσει στην υπόθεση καφές μέσα από μια σταθερή και μακρόχρονη συνεργασία με την εταιρεία Hausbrandt.
Φυσικά, πέρα από τον καφέ ο περαστικός… απ’ το Passaggio μπορεί να βρει σε αυτό εξαιρετικές προτάσεις πρωινού. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο με τηγανόψωμα και τηγανιτά αυγά μαζί με τον αγαπημένο του καφέ ή χυμό; Όταν φτάσει το μεσημέρι το Passaggio μπορεί να κατευνάσει τις μεγάλες… πείνες με σαλάτες κρύων ζυμαρικών, λαχταριστά και ζουμερά burger, μπαγκέτες και πίτες, όλα φτιαγμένα βάσει σπιτικών συνταγών. Τα χειροποίητα γλυκά του Passaggio είναι ό,τι πρέπει για τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες.
Πιο αργά το απόγευμα, ακολουθεί ένας ακόμη καφές, ενώ το βραδάκι οι εργαζόμενοι θα καταλήξουν στο Passaggioγια afterworkdrinks… Τι θα μπορούσε να μας ξεκουράσει καλύτερα από ένα χαλαρωτικό cocktail σε ένα υπέροχο περιβάλλον, υπό τους ήχους jazz, funky και soul μουσικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καθημερινή βάση στα decks του Passaggio βρίσκεται ένας DJ που παίζει επιλογές μόνο σε βινύλιο!
Ιδανικό για στέκι
Τα Passaggio έχουν τον χαρακτήρα, την αύρα και την ατμόσφαιρα για να λειτουργήσουν ως στέκια. Είναι αυτή η οικειότητα στον χώρο που προσελκύει τον πελάτη και την επόμενη και τη μεθεπόμενη μέρα. Έτσι, στα καταστήματα της Αθήνας το 70% των καθημερινών πελατών μπορούν να χαρακτηριστούν ως μόνιμοι και τακτικοί.
Την πιστότητα των πελατών εξασφαλίζει φυσικά η υψηλή ποιότητα του προϊοντικού μείγματος του Passaggio, η άψογη εξυπηρέτηση από το φιλικό και σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό και η μοναδική ατμόσφαιρα του χώρου.
Όλες ο ώρες της ημέρας από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 τη νύχτα είναι για τα Passaggio ώρες αιχμής!
Όλα τα παραπάνω αποτελούν εκφάνσεις της βασικότερης αρχής του Passaggio που δεν είναι άλλη από τον σεβασμό στον καταναλωτή.
Γιατί Passaggio;
Το Passaggio είναι ένα concept το οποίο έχει δουλευτεί και εξελιχθεί με πολλή αγάπη και μεράκι εδώ και εννιά χρόνια. Παράλληλα, δοκιμάστηκε και έχει κερδίσει την αποδοχή του κόσμου. Είναι ένα δυνατό brand, που μπορεί να προσελκύσει κόσμο άμεσα και να λειτουργήσει καλά και σε περιοχές με πολλές εταιρείες, ενεργοποιώντας κυρίως το delivery και το take-away, πέρα από το sit-in.
Πρόκειται για ένα ευέλικτο σύστημα franchise με δύο διαφορετικούς τύπους καταστημάτων που προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε αγοράς. Περιλαμβάνει δε, ένα αποδοτικό επιχειρηματικό μοντέλο με τρεις πηγές κερδοφορίας. Το πλούσιο προϊοντικό μείγμα του Passaggio εξασφαλίζει στον franchisee υψηλή μέση απόδειξη, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με διαφορετικά κοινά και κατ’ επέκταση υψηλή ρευστότητα.
Επιπλέον, η εμπειρία της ομάδας του Passaggio εξασφαλίζει ότι μέσα σε 40 ημέρες, η νέα επιχείρηση franchise θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό, έχοντας πίσω από την μπάρα ένα πλήρως εκπαιδευμένο προσωπικό. Παρέχεται δε, η δυνατότητα για παράδοση με το κλειδί στο χέρι. Φυσικά, κρίσιμη είναι η συμβολή της μητρικής εταιρείας στην επιλογή του νέου σημείου. Πρόθεση της ομάδας του Passagio είναι να δημιουργήσει καταστήματα σε επιλεγμένες περιοχές, ώστε να δημιουργηθούν ισχυρά νέα σημεία του brand σε εμπορικά δυνατές αλλά και περιφερειακές αγορές, όπως η Γλυφάδα, η Κηφισιά και η Βούλα.
Ο ιδανικός franchisee
Η αγάπη και το μεράκι, που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ο ιδρυτής του Passaggio, επιθυμεί να χαρακτηρίζουν και τον άνθρωπο στον οποίο θα εμπιστευθεί το όνομα και τη φήμη του brand που έχει χτίσει. Να έχει όραμα και διάθεση να δουλέψει ο ίδιος για να κάνει ακόμα καλύτερο το concept, προσφέροντας μάλιστα και τις δικές του ιδέες. Πρέπει να πιστέψει και να καταλάβει τη διαφορετικότητα του brand και να αποφασίσει να το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.