
Στα σύνορα της Νέας Σμύρνης και στο νησί των… Σπετσών θα συναντήσει κανείς την Κίνα αγκαζέ με την Ιαπωνία, να χαιρετίζουν την Κορέα, που συνομιλεί με την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και την Ινδονησία. 6 χώρες στην πιο αποδοτική και νόστιμη πρόταση franchise που ονομάζεται MR. DIM και κατακτά ολοένα και περισσότερο τις εντυπώσεις του κοινού!
Ανήκει στην κατηγορία του Asian street food και απευθύνεται σε όλα τα κοινά, είτε αυτά είναι εξοικειωμένα με τις ασιατικές γεύσεις, είτε απλώς επιζητούν ένα γρήγορο, οικονομικό, πεντανόστιμο και πρωτότυπο φαγητό να ευχαριστήσει τον ουρανίσκο τους. Παντρεύοντας στοιχεία από 6 ασιατικές χώρες, τα MR. DIM αποτέλεσαν πολύ γρήγορα έναν αγαπημένο προορισμό για μικρούς και μεγάλους, εργαζόμενους, οικογένειες και τουρίστες.
Προσαρμόζοντας τις ασιατικές γεύσεις στα ευρωπαϊκά πρότυπα, ο επισκέπτης των εστιατορίων έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει παραλλαγές από διάφορες χώρες, στις πιο λαχταριστές και νόστιμες εκδοχές τους. Τα MR. DIM ανήκουν στην κατηγορία των fast casual εστιατορίων και αποτελούν μια κερδοφόρα πρόταση, με σημαντικές προοπτικές εγχώριας και διεθνούς ανάπτυξης.
Η ιστορία πίσω από τα MR. DIM
Η ιστορία του MR. DIM ξεκινά λίγα χρόνια πίσω, όταν τον Μάρτιο του 2013 η Ναταλία κι ο Γιώργος πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στο Παρίσι. Μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο, το οποίο συγκέντρωνε γεύσεις από όλον τον κόσμο, το ζευγάρι δοκίμασε για πρώτη φορά μια πολυσυλλεκτική ασιατική κουζίνα. Το ιδιαίτερο σε αυτήν, πέρα από τη νοστιμιά της, αποτελούσε το γεγονός ότι οι λύσεις που πρόσφερε ήταν αρκετά οικονομικές.
Διαθέτοντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία των 20 ετών από τον χώρο της κουζίνας, οι δύο αυτοί νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να εκπαιδεύσουν την αγορά σε μια διαφορετική πρόταση, που δεν είναι ξεκάθαρα ιαπωνική κουζίνα, όπως είχε συνηθίσει μέχρι στιγμής το καταναλωτικό κοινό. Έτσι, το 2016 δημιουργούν τα MR. DIM, όπως μας τα γνωρίζουμε σήμερα.
Μικρό και ταυτόχρονα πλήρες, περιεκτικό αλλά και αναλυτικό, το menu των MR. DIM αποτελεί από τα βασικά πλεονεκτήματά τους.
Ένα εύκολο και αποδοτικό κατάστημα
Η φιλοσοφία είναι ξεκάθαρη. Ένα κατάστημα αποδοτικό και εύκολο στη διαχείρισή του για τον νέο επιχειρηματία. Ο υποψήφιος franchisee λειτουργεί ένα κατάστημα με απλό κι εύκολο σύστημα λειτουργίας, ενώ λαμβάνει και αναλυτικά εγχειρίδια λειτουργίας στα οποία αναγράφεται κι η παραμικρή λεπτομέρεια για κάθε σημείο του εστιατορίου. Παράλληλα, το δίκτυο διαθέτει σύγχρονα μηχανογραφικά συστήματα και πολυετείς συμφωνίες με προμηθευτές κι εξωτερικούς συνεργάτες για την επιλογή του κατάλληλου σημείου, τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εστιατορίων.
Την ίδια στιγμή, η εταιρεία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης, τόσο στον νέο συνεργάτη, όσο και στην ομάδα του. Η κατάρτιση αυτή διαρκεί περίπου 4 εβδομάδες και η εκπαίδευση αφορά σε όλες τις λειτουργίες των καταστημάτων, περιλαμβάνοντας τα μυστικά των συνταγών αλλά και τις τεχνικές εξυπηρέτησης.
Ένας μεστός κατάλογος, στοιχείο αποδοτικότητας
Ένα σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης των MR. DIM αποτελεί επίσης ο κατάλογός τους, ο οποίος είναι δομημένος έτσι, ώστε να αποτελεί ένα λειτουργικό εργαλείο τόσο για τον franchisee, όσο και για τον πελάτη. Μικρό και ταυτόχρονα πλήρες, περιεκτικό αλλά και αναλυτικό, το menu των MR. DIM αποτελεί από τα βασικά πλεονεκτήματά τους. Αυτό διότι διατηρεί χαμηλά το food cost, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τις συνταγές επαναλαμβάνονται και χρησιμοποιούνται για πλήθος γευστικών συνθέσεων. Παράλληλα, τα πιάτα είναι εύκολα στην παρασκευή τους και γρήγορα, μειώνοντας τον χρόνο παρασκευής αλλά και τον χρόνο αναμονής των πελατών στο sit in, το take away και το delivery. Τέλος, ένας μικρός κατάλογος σημαίνει ότι ο franchisee δεν χρειάζεται να βρει εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να παρασκευαστούν οι συνταγές, ενώ δεν απαιτείται η ανάγκη για πολυάριθμο προσωπικό.
Τα MR. DIM μεριμνούν πάντοτε για την άριστη ποιότητα και τις γεύσεις τους. Προμηθεύονται τις καλύτερες πρώτες ύλες και παράλληλα καθετί νέο που προτείνεται στον κατάλογο, περνά από πλήθος δοκιμών προτού καταλήξει στο μενού. Οι προτιμήσεις των πελατών παίζουν επίσης έναν πολύ σημαντικό ρόλο για τη διαμόρφωση του μενού. Κάθε νέα προτίμηση και τάση που εντοπίζει το προσωπικό του καταστήματος, λαμβάνεται υπόψιν σε κάθε αναδιαμόρφωση και αλλαγή.
Κάθε επίσκεψη, μια εμπειρία
Μπαίνοντας σε ένα κατάστημα MR. DIM, ο επισκέπτης εισάγεται στον ασιατικό κόσμο. Τόσο το βιομηχανοποιημένο design και οι artistic λεπτομέρειες, ταξιδεύουν τον πελάτη στη μακρινή Ασία, ενώ η εμπειρία ολοκληρώνεται από τα αρώματα των ιδιαίτερων πιάτων που διαχέονται στην ατμόσφαιρα.
Ποιες είναι οι γεύσεις που ξετρελαίνουν; Οι προτάσεις γεύσεων πολλές, λαχταριστές και δημοφιλείς! Dim sum, αχνιστά ή τηγανιτά, που αποτελούν τη ζύμη, την οποία γεμίζουν οι «ειδικοί της κουζίνας» είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές. Γεμιστά με καβούρι, γαρίδα και αυγά από χελιδονόψαρο, φτιαγμένα στον ατμό που μυρίζουν θάλασσα ή με χοιρινό για τους λάτρεις του κρέατος; Σαλάτες με συνδυασμούς όπως shurimi καβουριού, γλυκοπικάντικη μαγιονέζα και μάνγκο ή dim sum, noodles και bao burgers με κοτόπουλο πανέ και φυσικά, bao bam με χοιρινό είναι κάποιοι από τους μικρούς παραδείσους του… ουρανίσκου.
Η εμπειρία των MR. DIM είναι αναπαραγώγιμη και ίδια σε κάθε νέο κατάστημα. Με οργανωμένες δομές, απλές συνταγές, έναν χώρο που κάθε γωνιά της θυμίζει Ασία, ο franchisee μπαίνει σε μια οικογένεια με ξεκάθαρο όραμα, ξεκάθαρο concept και απλές διαδικασίες που τον διευκολύνουν στην καθημερινή λειτουργία του καταστήματος. Το μόνο που χρειάζεται να διαθέτει είναι ο νέος συνεργάτης είναι πάθος για προσφορά στο ποιοτικό, ασιατικό φαγητό.