Mon Kulur «Ψήνοντας» νέα καταστήματα, σε μια ζύμη επιτυχίας

Κατηγορία: Επιχειρηματικές προτάσεις
Δημοσιεύτηκε: 25 Οκτωβρίου 2019
Mon Kulur «Ψήνοντας» νέα καταστήματα, σε μια ζύμη επιτυχίας

Παράδοση, τεχνογνωσία και ποιότητα. Αυτές είναι 3 βασικές έννοιες που χαρακτηρίζουν το Mon Kulur, την πρώτη αλυσίδα κουλουριού στην Ελλάδα, που συνδυάζει 3 πηγές εσόδων σε 1 κατάστημα! Ζυμώνοντας καθημερινά ιστορίες επιτυχίας, αυτή τη στιγμή ο αριθμός των καταστημάτων ανέρχεται στα 14 και το δίκτυο συνεχίζει σταθερά την αναπτυξιακή του πορεία στο franchising.

mon kulur kafes koulouri portokalada mpares

Η εμπειρία των Mon Kulur είναι πολυσουσαμένια! Η αισθητική του καταστήματος και το μοναδικό packaging συνθέτουν ένα ομοιόμορφο, ασπρόμαυρο σκηνικό, που παντρεύεται αρμονικά με τις δεκάδες χρωματικές αποχρώσεις των κουλουριών που φιλοξενούν τα ράφια και οι πάγκοι. Κι όλα αυτά γίνονται ένα με τα μοναδικά αρώματα από τα ψημένα χαρμάνια του απίθανου καφέ, ο οποίος σερβίρεται καθημερινά από τους εξειδικευμένους baristi, κάθε στιγμή της ημέρας. Γιατί κάθε πρωί, μεσημέρι και απόγευμα, το προσωπικό της Mon Kulur κάνει τον καφέ μια ξεχωριστή υπόθεση, σερβίροντάς τον ονομαστικά, χαμογελαστά και στην πιο μοντέρνα συσκευασία. Ο επισκέπτης γίνεται «συνένοχος» στη διαδικασίας ζυμώματος των κουλουριών, τα οποία μετατρέπονται σε αλμυρές και γλυκές, healthy λιχουδιές στους ειδικούς και τελευταίας τεχνολογίας φούρνους των καταστημάτων. Παρακολουθώντας τη διαδικασία παραγωγής από το ανοιχτό παρασκευαστήριο, ο πελάτης έχει την ευκαιρία να δει το αγαπημένο του, παραδοσιακό κουλούρι πριν καν αυτό ψηθεί και μεταμορφωθεί σε αλμυρή ή γλυκιά λιχουδιά. Αποτέλεσμα; Κάθε πελάτης νιώθει μέρος της παραγωγής, σιγουρεύεται για την αγνή πρώτη ύλη των αγαπημένων του σνακ και για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής κάθε πεντανόστιμου προϊόντος.

mon kulur koulouria

mon koulour logoΚάθε χαρούμενος ουρανίσκος, κάθε ικανοποιημένος πελάτης και κάθε «καλημέρα», είναι μια μοναδική υπόθεση για την αλυσίδα.

Από προϊοντική ποικιλία, σε πηγή κερδοφορίας

Διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές, ενός αποδοτικού, ολοκληρωμένου συστήματος franchise. Με γνώμονα τη συνέχιση της παράδοσης, η Mon Kulur έχει εξελίξει τις αποκλειστικές συνταγές που έχει κληρονομήσει από τον παππού και τον πατέρα της οικογένειας, μετατρέποντας το παραδοσιακό σνακ σε μοντέρνα υπόθεση. Αφράτα παραδοσιακά κουλούρια, καλαμποκένιες συνθέσεις, γεμιστές δημιουργίες στην αλμυρή και γλυκιά τους εκδοχή, κουλουροκριτσίνια με φρουτένια επίγευση και σοκολατένιες, ζυμωτές αμαρτίες κάνουν την αλυσίδα Mon Kulur, ιδανική επιλογή για κάθε ουρανίσκο, κάθε ιδιαίτερο γούστο. Κι όταν οι νόστιμες κι υγιεινές λιχουδιές, γίνονται ένα με τον πιο ποιοτικό και γευστικό καφέ, τα απίθανα ροφήματα αλλά και τις αμέτρητες επιλογές φυσικών χυμών, τότε σίγουρα τον πρώτο λόγο έχει η πρόταση Mon Kulur. Το ευρύ αυτό προϊοντικό μείγμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες κερδοφορίας για τον συνεργάτη- franchisee. Την ίδια στιγμή, η τριπλή παροχή σε self- service, take away και delivery που προσφέρει η πρόταση Mon Kulur, μεταφράζεται σε πολλαπλές πηγές εσόδων για τον ίδιο.

mon kulur kafes2
Παράλληλα, το show που προσφέρει κάθε κατάστημα, με το ανοιχτό παρασκευαστήριό του και τα αρώματα που ξεχύνονται στους δρόμους και παντρεύονται με τις μυρωδιές των χαρμανιών του καφέ, είναι ένας ακόμη λόγος που σε κάθε Mon Kulur, θα συναντήσουμε ουρές από κόσμο! Οι περαστικοί κοντοστέκονται, μαγεύονται από το άρωμα και διαβαίνουν το ασπρόμαυρο κατώφλι του καταστήματος. Η μια σουσαμένια, ζυμωτή επιλογή συμπληρώνεται από μια ακόμη και κάπως έτσι, η μέση απόδειξη ανεβαίνει. Και τι σημαίνει αυτό για τον franchisee, εκτός από χαμηλό breakeven και υψηλά περιθώρια κέρδους; Σημαίνει ότι κάθε Mon Kulur-ίστας γίνεται το επίκεντρο της γειτονιάς του, ζυμώνοντας… χορτασμένα χαμόγελα!

mon kulur snack

Ο Mon Kulur-ίστας γίνεται το επίκεντρο της γειτονιάς του, ζυμώνοντας… χορτασμένα χαμόγελα!

Οργανωμένα, εύκολα, αποδοτικά

Έχοντας απλοποιήσει τις διαδικασίες του franchising, η εταιρεία κάνει το άνοιγμα του νέου καταστήματος μια fast start-up και easy opening υπόθεση! Με ποιον τρόπο; Υποστηρίζοντας τον franchisee στην εύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας και του ιδανικού σημείου για το νέο Mon Kulur κι εξασφαλίζοντας παράλληλα την αποκλειστικότητα της περιοχής. Την ίδια στιγμή, αναλαμβάνει την εύρεση έμπειρου αρτεργάτη, ενώ παρέχει στους νέους συνεργάτες αναλυτικά εγχειρίδια λειτουργίας και μυστικές συνταγές που προέρχονται από την ελληνική γαστρονομική ιστορία και την παράδοση της οικογένειας, συνθέτοντας μοναδικά προϊόντα.

mon kulur nea ionia

Η ενιαία κουλτούρα, προϊόν μιας ολοκληρωμένης εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες για το δίκτυο. Γι’ αυτό και η Mon Kulur, προτού ακόμη μπει στην αγορά του franchising, δημιούργησε πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο αποτελεί το «ζυμωτήριο» για την ενιαία κουλτούρα της αλυσίδας. Οι νέοι συνεργάτες – franchisees και το προσωπικό εκπαιδεύονται για τις τεχνικές προδιαγραφές παρασκευής των προϊόντων και για την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών. Κάθε χαρούμενος ουρανίσκος, κάθε ικανοποιημένος πελάτης και κάθε «καλημέρα», είναι μια μοναδική υπόθεση για την αλυσίδα. Γι’ αυτό και τα ιδρυτικά της μέλη, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να πεις ή να διδάξεις σε κάποιον να δουλεύει χαρούμενα. Μπορείς όμως να τους το δείξεις»!