Ξεκάθαρη “συνταγή” επιτυχούς συνεργασίας με την Shell!

Κατηγορία: Επιχειρηματικές προτάσεις
Δημοσιεύτηκε: 23 Φεβρουαρίου 2010
Ξεκάθαρη “συνταγή” επιτυχούς συνεργασίας με την Shell!

«Θα παρότρυνα κάθε ενδιαφερόμενο να ασχοληθεί επαγγελματικά επιλέγοντας την πρόταση ενός concept και μάλιστα εταιρειών του μεγέθους, της αξιοπιστίας, της σοβαρότητας και της ποιτικής στάθμης της Shell.»

Στράτος Λαζαρίδης
Διαχειριστής τεσσάρων πρατηρίων της Shell

Έχοντας συμπληρώσει περίπου είκοσι χρόνια δραστηριοποίησης στην ευρύτερη αγορά των πρατηρίων καυσίμων, τα δέκα εκ των οποίων ως διαχειριστής τεσσάρων σημείων πώλησης της Shell, ο κ. Στράτος Λαζαρίδης αποτελεί τον ιδανικό επαγγελματία για να “αποκρυπτογραφήσει” τα μυστικά της συνεργασίας με την εταιρεία-κολοσσό!

F.S.: Κύριε Λαζαρίδη, ποια είναι τα κύρια γνωρίσματα που διακρίνουν την πρόταση συνεργασίας μέσω franchise της Shell;

Σ.Λ.: Δίχως αμφιβολία, τα κύρια γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν τη συνεργασία μέσω franchise της Shell είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η οργάνωση, η ομαδικότητα και η κοινωνικότητα.

F.S.: Πως θα χαρακτηρίζατε τη μέχρι επικοινωνία και εν γένει συνεργασία με την Shell, αλλά και συνολικά την επιλογή να επιχειρήσετε μαζί τους;

Σ.Λ.: Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως εξελίσσομαι σε καθημερινό επίπεδο τόσο ως άτομο και προσωπικότητα όσο και ως επαγγελματίας! Γεγονός, που μου έχει επιτρέψει να βλέπω υπό διαφορετικό πρίσμα, όσο και περισσότερο ολοκληρωμένο τρόπο κάθε πτυχή που με αφορά. Ισχυριζόμενος τα παραπάνω, δεν θα μπορούσα παρά να χαρακτηρίσω ως απόλυτα σωστή την επιλογή της επιχειρηματικής πρότασης συνεργασίας της Shell. Μάλιστα, θα παρότρυνα κάθε ενδιαφερόμενο να ασχοληθεί επαγγελματικά επιλέγοντας την πρόταση ενός franchise concept και δη εταιρειών του μεγέθους, της αξιοπιστίας, της σοβαρότητας και της ποιοτικής στάθμης της Shell!

F.S.: Ο κλάδος των πρατηρίων καυσίμων αποτέλεσε έναν άγνωστο σε εσάς τομέα δραστηριοποίησης;

Σ.Λ.: Όχι, η αλήθεια είναι πως στο συγκεκριμένο κλάδο δραστηριοποιούμαι περίπου δύο δεκαετίες, εκ των οποίων τα μισά χρόνια είναι με την Shell! Οπότε, είμαι σε θέση να έχω αποκτήσει πλήρη όσο και πολύτιμη γνώση του συνόλου των πτυχών που απαρτίζουν τη λειτουργία ενός οργανωμένου πρατηρίου καυσίμων. Απευθυνόμενος σε δυνητικούς franchisee, θα έλεγα πως δεν απαιτείται κάποιο σημαντικό επίπεδο γνώσεων, προκειμένου κάποιος ενδιαφερόμενος επαγγελματίας να ασχοληθεί με τον εν λόγω κλάδο. Εξάλλου, η Shell παρέχει μια εντυπωσιακή σε βάθος και πλούτο τεχνογνωσία, την οποία φροντίζει να μεταλαμπαδεύει σε κάθε συνεργάτη-franchisee της.

F.S.: Έχετε… σκιαγραφήσει τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει ο ενδιαφερόμενος franchisee προκειμένου να επιλέξει να ασχοληθεί με επιτυχία σε ένα ευρύ πλαίσιο δραστηριοποίησης που προτείνει η Shell;

Σ.Λ.: Ξέρετε, είμαι υπέρμαχος της θεώρησης πως οι καλύτερες συνταγές στηρίζονται στα απλά όσο και “καθαρά” συστατικά. Στην περίπτωση της Shell αυτά δεν είναι άλλα από την ειλικρίνεια, την εργατικότητα, το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και την άρτια επικοινωνία!

F.S.: Διαθέτοντας σημαντική εμπειρία στον κλάδο των πρατηρίων καυσίμων, έχετε παρατηρήσει την ύπαρξη ιδιαιτεροτήτων σε αυτόν σήμερα;

Σ.Λ.: Αναμφίβολα, ο ανταγωνισμός κινείται σε έντονα επίπεδα, κάτι που μας ωθεί στη διαρκή αναζήτηση της εξασφάλισης της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των πελατών. Στοιχείο, που λειτουργεί και ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία διαφοροποίησης, τουλάχιστον για τους επαγγελματίες διαχειριστές των πρατηρίων καυσίμων της Shell.

F.S.: Εν κατακλείδι, θεωρείτε πως η επιχειρηματική πρόταση συνεργασίας της Shell είναι σε θέση να “διασφαλίσει” τους ενδιαφερόμενους franchisees σε ένα “προβληματικό” οικονομικό τοπίο, όπως είναι λ.χ. το σημερινό;

Σ.Λ.: Το γεγονός ότι η Shell διαθέτει ένα μεγάλο όσο και αναγνωρίσιμο brand name που με τη σειρά του διασφαλίζει την απρόσκοπτη ροή πελατών σε καθημερινό επίπεδο στα πρατήρια της, αν μη τι άλλο αποτελούν επαρκή εχέγγυα για κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία να εμπιστευτεί και να επιλέξει την πρόταση συνεργασίας της Shell! Πόσο μάλλον όταν σήμερα στην αγορά επικρατεί η ανασφάλεια για το κοντινό μέλλον, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία.