Insurancemarket.gr: Αλλάζει τα πάντα στην ασφαλιστική αγορά

Κατηγορία: Επιχειρηματικές προτάσεις
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρτίου 2020
Insurancemarket.gr: Αλλάζει τα πάντα στην ασφαλιστική αγορά

Το 2020 άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο ελληνικό phygital concept store στην Ελλάδα με την υπογραφή της Insurancemarket.gr, της Νο 1 πλατφόρμας σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών υπηρεσιών και προγραμμάτων ενέργειας στην Ελλάδα. Το phygital store του Συντάγματος εισάγει έναν νέο τύπο εξειδικευμένου καταστήματος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο καταναλωτή που αναζητά ολοκληρωμένες λύσεις.

Ο επισκέπτης του Insurancemarket.gr Concept Store μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα διαθέσιμα ασφαλιστικά προϊόντα της αγοράς, να συγκρίνει 20 εταιρείες και τελικά να αγοράσει ένα προϊόν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, στην καλύτερη τιμή μέσα σε λίγα λεπτά!insurancemarket franchise 1Ο νέος αυτός τύπος καταστήματος ενσωματώνει όλες τις καινοτομίες της Insurancemarket, της εταιρείας που ψηφιοποίησε την ασφαλιστική αγορά. Η μεγαλύτερη από αυτές, που άλλαξε ριζικά τον κλάδο, ήταν η δυνατότητα που δόθηκε στον καταναλωτή να ασφαλιστεί χωρίς δικαιολογητικά, μέσα σε ελάχιστα λεπτά και να λάβει το ασφαλιστήριο στο e-mail του σε πραγματικό χρόνο.

Καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας της Insurancemarket.gr είναι φυσικά η διαφάνεια. Ο καταναλωτής με σύμμαχο την εταιρεία μπορεί να συγκρίνει αντικειμενικά τα πιο ανταγωνιστικά πακέτα ασφαλειών, τόσο βάσει της τιμής όσο και των ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Το online marketplace της Insurancemarket.gr επεκτείνεται και σε άλλους κλάδους, όπως είναι η αγορά της ενέργειας και τα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Ουσιαστικά, όραμα της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός κόμβου, στον οποίο ο καταναλωτής θα μπορεί να επιλέξει με διαφάνεια την υπηρεσία που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του.insurancemarket franchise 4

Phygital ολιστική εμπειρία αγορών

Η δημιουργία ενός phygital χώρου που συνδυάζει την εμπειρία του φυσικού καταστήματος με τις εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας είναι μία ιδέα που κερδίζει συνεχώς έδαφος διεθνώς, καθώς μεγάλο μέρος των καταναλωτών προτιμά τα παραδοσιακά καταστήματα για τις αγορές του, παρόλη την άνθιση του e-commerce. Το Insurancemarket.gr Concept Store παρέχει μια διακριτή εμπειρία που συνδυάζει τις ολοκληρωμένες λύσεις με την εξυπηρέτηση υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Πλήρως διαφοροποιημένα από τα παραδοσιακά καταστήματα, παρέχουν στους επισκέπτες τους μία συναρπαστική εμπειρία αγορών στην ασφάλεια αυτοκινήτου, μηχανής, κατοικίας, υγείας, ταξιδιωτικής ασφάλισης και σκάφους, μέσα από διαδραστικές οθόνες αφής αξιοποιώντας τη τεχνολογική υπεροχή της πλατφόρμα.

Μια ακόμα καινοτομία του Insurancemarket.gr Concept Store είναι το Digital Video Booth, μέσω του οποίου οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται για εξειδικευμένα προϊόντα μπορούν εύκολα και γρήγορα να εξυπηρετηθούν απομακρυσμένα από έμπειρους ασφαλιστικούς συνεργάτες της εταιρίας.

Σύγχρονα, μοντέρνα, minimal αλλά ταυτόχρονα άμεσα και φιλικά τα phygital καταστήματα της Insurancemarket.gr σχεδιάστηκαν για να εμπνέουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον καταναλωτή. Έμπειροι insurance experts βρίσκονται πάντα στη διάθεσή του για να τον καθοδηγήσουν πριν αλλά και μετά την αγορά.insurancemarket franchise asfalies

Το success story της ασφαλιστικής αγοράς

Η Insurancemarket είναι ευρύτερα γνωστή ως το success story τριών Ελλήνων, που αναπτύχθηκε ακολουθώντας το moto «Συγκρίνω, Επιλέγω, Κερδίζω». Ο Σωτήρης Παπαντωνόπουλος, ο Μανώλης Μαρσέλλος και ο Φώτης Ζάντζας ξεκίνησαν το 2010 χωρίς κεφάλαια, με μηδέν πελάτες και μόλις ένα άτομο προσωπικό. Το 2011 «βγήκε στον αέρα» η πλατφόρμα insurancemarket.gr. Το 2014 η εταιρεία κατάφερε να προσελκύσει ξένα επενδυτικά κεφάλαια. Σήμερα έχει πάνω από 100.000 ενεργούς πελάτες και απασχολεί 100 εργαζόμενους. Η πλατφόρμα έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 250.000 πελάτες ενώ έχει πάνω από 1.000.000 χρήστες. Η Insurancemarket επέτυχε να αναδειχθεί σε leader της αγοράς καθώς έχει κατακτήσει το 95% στην κατηγορία των online aggregators και το 27% όλων των online πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Το κοινό των phygital stores

Δύο είναι οι βασικές κατηγορίες πελατών των φυσικών καταστημάτων της Insurancemarket:

  • Άνδρες και γυναίκες ηλικίας 30-50 ετών, εργαζόμενοι με οικογένεια από κάθε κοινωνικοοικονομική τάξη. Τα άτομα της συγκεκριμένης ομάδας έχουν χρόνο και εξοικείωση με την online αγορά ασφαλιστικών υπηρεσιών, αλλά ταυτόχρονα επιθυμούν να λαμβάνουν προσωποποιημένη εξυπηρέτηση.
  • Άνδρες και γυναίκες ηλικίας 50 ετών και άνω. Τα άτομα της συγκεκριμένης ομάδας δεν διαθέτουν την απαραίτητη εξοικείωση με τις online πλατφόρμες πωλήσεων και θέλουν να εξασφαλίζουν προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και value for money υπηρεσίες.
Γίνε μέρος των εξελίξεων…

Ο franchisee του Insurancemarket.gr Concept Store γίνεται αυτόματα μέρος της πιο πρωτοποριακής ιδέας στον χώρο της ασφαλιστικής αγοράς. H μητρική εταιρεία παρέχει στους συνεργάτες της ένα ήδη έτοιμο και ευρύ πελατολόγιο, όπως και όλα τα εργαλεία ώστε σύντομα να βρεθούν με το κλειδί στο χέρι. Παρέχεται υποστήριξη στην επιλογή του καταλληλότερου σημείου, γεγονός που διασφαλίζει τη μέγιστη επισκεψιμότητα και υψηλές αποδόσεις, ενώ η αποκλειστικότητα περιοχής θωρακίζει ακόμα περισσότερο την επενδυτική ασφάλεια.insurancemarket franchise asfalistikaΕπιπλέον, η ομάδα της Insurancemarket βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του για να επιβλέψει τον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση του καταστήματος, σύμφωνα με τα πρότυπα του concept. Ο υποψήφιος franchisee δεν χρειάζεται να διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής ή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ούτε προηγούμενη εμπειρία. Χρειάζεται μόνο να έχει όρεξη να δημιουργήσει, να είναι επικοινωνιακός και να διαθέτει διοικητικές ικανότητες. Ο νέος συνεργάτης της Insurancemarket, όπως και το προσωπικό του, θα ενταχθεί σε ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης ώστε να αφομοιώσουν τα κρίσιμα στοιχεία της επιτυχίας του concept. Πάντα σε ετοιμότητα η Insurancemarket παρέχει στον επενδυτή της πλήρη καθοδήγηση σε οτιδήποτε χρειαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κερδοφορία του franchisee διασφαλίζεται επίσης από το ολοκληρωμένο marketing plan του franchisor, το οποίο στο κομμάτι του digital περιλαμβάνει online campaigns, audience creation, retargeting campaigns και SEO.

Για τον franchisee

Ο νέος συνεργάτης της Insurancemarket επενδύει σε ένα σύστημα franchise που προσφέρει πλήρη κατάρτιση, ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο και μια παρεχόμενη υπηρεσία με αυξανόμενη ζήτηση. Μια αγορά με πολλούς παίκτες, δημιουργεί καταναλωτές που αναζητούν την καλύτερη τιμή για την παρεχόμενη υπηρεσία. Αυτή ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει η Insurancemarket και μελλοντικοί franchisees των phygital stores της.