Τουρισμός & franchising: Τα “καυτά” concepts του τουρισμού

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 09 Ιουνίου 2017
Τουρισμός & franchising: Τα “καυτά” concepts του τουρισμού

Ποια είναι η δυναμική του franchising στον τουρισμό και ποια concepts μπορούν να αξιοποιήσουν πραγματικά τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτή η βιομηχανία που βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της ελληνικής οικονομίας;

Αναμφίβολα ο τουρισμός είναι από τους πιο αποδοτικούς κλάδους της ελληνικής Οικονομίας, προσφέροντας ελκυστικές ευκαιρίες στους επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε έναν χώρο που χαρακτηρίζεται από υψηλή κερδοφορία και ο οποίος παρουσιάζει μάλιστα αυξητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Μια αγορά με σημαντικά στοιχεία διαφοροποίησης, με κοινό που ανανεώνεται συνεχώς, προσανατολισμένο σε στοχευμένες αγορές, που αναζητά το πρωτότυπο, το αυθεντικό, το διαφορετικό.
Για φέτος, που τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, η ανάγκη για βελτίωση των παροχών σε συνδυασμό με την αναζήτηση διαφοροποιημένων ποιοτικών επιχειρηματικών προτάσεων και concepts είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
Ο επιχειρηματίας λοιπόν που θέλει να δραστηριοποιηθεί στον Τουρισμό είναι σημαντικό να κατανοήσει τις αλλαγές που σημειώνονται στον χώρο και να αναζητήσει εκείνες τις προτάσεις που θα του εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη πορεία.
Τι μπορούν να προσφέρουν τα συστήματα franchise;
• Ποιότητα
• Διαφοροποίηση
• Αγοραστική εμπειρία και
• Ευέλικτο και αποδοτικό μοντέλο λειτουργίας και εξυπηρέτησης που απαιτεί ο σύγχρονος επισκέπτης.
Και υπάρχουν συστήματα franchise που ως concept, οργάνωση, δομή αλλά και επιχειρηματική πρόταση μπορούν να απαντήσουν αποτελεσματικά σε αυτές τις νέες προκλήσεις.

Η ευέλικτη δομή αρχικής επένδυσης, το οργανωμένο σύστημα υποστήριξης, το κεντρικό σύστημα προμηθειών, η εκπαίδευση του προσωπικού, η διαχείριση του πελατολογίου, η αρχιτεκτονική των τιμών και τα εγχειρίδια λειτουργίας, είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία που θωρακίζουν μια επένδυση σε ένα επιτυχημένο σύστημα franchise.
Τι απαιτείται για να αξιοποιηθούν τα παραπάνω; Το διαφοροποιημένο προϊόν ή υπηρεσία που θα προσελκύσουν το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών κάθε προορισμού, που έστω και μια φορά θα επιλέξουν να το απολαύσουν.
Το ρεπορτάζ του FRANCHISE SUCCESS σας παρουσιάζει εναλλακτικές προτάσεις ιδανικές και για τουριστικούς προορισμούς. Κοινό συστατικό αυτό το διαφορετικό, το φρέσκο που ζητάει αυτή η «πολύβουη» και απαιτητική αγορά…

Franchise Success 63.touris


pure.juice.bar.logoPURE JUICE BAR
Η πιο «φρέσκια» ιδέα στο franchising! Το concept που εδραιώνει στην Ελλάδα την παγκόσμια τάση του wellness προσφέρει κορυφαίας ποιότητας χυμούς, healthy food, smoothies, snacks και πολλά ακόμα προϊόντα που χαρίζουν υγεία! Έχοντας αποκτήσει «φανατικό» κοινό, αποτελεί μια ελκυστική πρόταση που διασφαλίζει ισορροπία προσωπικής ζωής και επαγγελματικής απόδοσης.
Περισσότερες Πληροφορίες για το franchise PURE JUICE BAR


Coffee.BerryCOFFEE BERRY
Το πιο δυναμικό street café concept που αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, απογειώνει την εμπειρία του καφέ, έχοντας χτίσει ένα brand name ταυτισμένο με την ποιότητα, την ποικιλία και τη δική του μοναδική ταυτότητα στη συνείδηση των καταναλωτών. Μεταξύ άλλων, ο συνεργάτης επωφελείται από τις υποδομές και την τεχνογνωσία των ανθρώπων πίσω απ’ το Coffee Berry. 
Περισσότερες Πληροφορίες για το franchise COFFEE BERRY


pizza.fan20PIZZA FAN
Σε μια αγορά που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, όταν κάποιος ακούει τη λέξη πίτσα, το μυαλό του πάει φυσικά στην… PIZZA FAN! Τα 68 καταστήματα του δικτύου σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν καθημερινά στους πελάτες τις πιο γευστικές πίτσες, μακαρονάδες, burgers, και πολλά ακόμα διαλεχτά προϊόντα που παράγονται με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά και μαγεύουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.Με την άρτια οργάνωση και την κορυφαία υποστήριξη της εταιρείας, εξασφαλίζουν υψηλή κερδοφορία στους συνεργάτες-franchisees.
Περισσότερες Πληροφορίες για το franchise PIZZA FAN


Wok.LogoWOK SPOΤ                                                                                                                                                           Το απολαυστικότερο asian street food spot που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει γίνει talk of the town, σερβίροντας τα πιο νόστιμα, εξωτικά και υγιεινά πιάτα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας! Η διαφοροποίηση, η λειτουργικότητα και η εμπειρία των ανθρώπων πίσω από το Wok Spot, δημιουργούν τη… συνταγή της επιτυχίας σε ένα concept ιδανικό τόσο για μεγάλα αστικά κέντρα όσο και για τουριστικούς προορισμούς.
Περισσότερες Πληροφορίες για το franchise WOK SPOΤ


koi.sushiΚΟΙ SUSHI BAR
Ο βασιλιάς του sushi φέρνει τον ιαπωνικό αέρα στο franchising έχοντας καταφέρει να εδραιώσει την τάση του ποιοτικού εναλλακτικού street food στη συνείδηση του κόσμου σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές! Το διαφοροποιημένο και κερδοφόρο μοντέλο του ΚΟΙ πληροί όλες τις προϋποθέσεις για υψηλές και σταθερές αποδόσεις>
Περισσότερες Πληροφορίες για το franchise ΚΟΙ SUSHI BAR


chickin logoCHICK IN ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Ποιότητα και καινοτομία! Τα καταστήματα λειτουργούν είτε αμιγώς ως σημεία πώλησης νωπού κοτόπουλου και επεξεργασμένων-συσκευασμένων προϊόντων είτε ως μεικτά καταστήματα από τα οποία οι πελάτες μπορούν να προμηθευτούν μια ευρύτατη γκάμα έτοιμων γευμάτων, ενισχύοντας την κερδοφορία και τη μοναδική ταυτότητα της αλυσίδας!
Περισσότερες Πληροφορίες για το franchise CHICK IN ΚΑΛΑΪΤΖΗ


Estrella newESTRELLA
Το Estrella έχοντας κερδίσει τον θαυμασμό των μεγαλύτερων Μέσων Ενημέρωσης σε ολόκληρο τον πλανήτη, δημιουργεί… ουρές, αποτελώντας μια νέα μοναδική κατηγορία, all day breakfast & brunch καταστήματος! Με τις μοναδικές και υπέροχες γεύσεις του, προσελκύει πολλαπλά κοινά σε διαφορετικές στιγμές της ημέρας εξασφαλίζοντας υψηλή κερδοφορία και καθολική αναγνώριση!
Περισσότερες Πληροφορίες για το franchise ESTRELLA


davinci.newDAVINCI ARTISAN GELATO
Η gelateria που αλλάζει τα δεδομένα έχει ήδη κατακτήσει Μύκονο, Μοναστηράκι, Πλάκα, Κηφισιά, Ηράκλειο Κρήτης και Ρόδο, προσφέροντας καθημερινά στους πελάτες μια μοναδική εμπειρία αυθεντικού ιταλικού gelato. Έχοντας πετύχει αναγνωρισιμότητα και καταξίωση στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού, παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα όλες τις εποχές του χρόνου.
Περισσότερες Πληροφορίες για το franchise DAVINCI ARTISAN GELATO


HotHotBurgerBarHOT HOT BURGER BAR
Έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στον κλάδο της ποιοτικής «γρήγορης» εστίασης προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης, σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον με ιδιαίτερη rock ‘n roll ατμόσφαιρα. Προσιτή επιχειρηματική πρόταση με 3 πηγές κερδοφορίας (sit in, take away, delivery) και 24ωρη λειτουργία. Τα 16 καταστήματα σε Αττική, Εύβοια και Θεσσαλονίκη έχουν μετατραπεί σε meeting point των απανταχού foodies!
Περισσότερες Πληροφορίες για το franchise HOT HOT BURGER BAR


kalamaki mou 200KALAMAKI MOY
Αφήνοντας πίσω την κλασσική έννοια του ψητοπωλείου όπως το ξέρουμε, το Kalamaki μου, προσφέρει πεντανόστιμες γεύσεις για όλα τα γούστα με ένα προϊόν που τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι τουρίστες λατρεύουν! Το μεράκι και η επιμονή των ιδρυτών στην ποιότητα και τη σωστή λειτουργία του καταστήματος, δίνουν την ευκαιρία επιχειρηματικής ανάπτυξης στον υποψήφιο συνεργάτη σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και αμοιβαίας αποδοτικότητας.
Περισσότερες Πληροφορίες για το franchise KALAMAKI MOY


mr.mrspearl.logoMR. & MRS. PEARL
Η νέα παγκόσμια τάση που κάνει θραύση σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία έχει κατακτήσει πλέον και την ελληνική αγορά, χαρίζοντας χαμόγελα σε πελάτες και συνεργάτες! Το Mr & Mrs Pearl, προσφέρει την κορυφαία εμπειρία κοσμητικής λεύκανσης δοντιών εύκολα, ανώδυνα, οικονομικά και με ασφάλεια. Μια πρόταση franchise που συνδυάζει το εξαιρετικά χαμηλό ύψος επένδυσης και την εδραιωμένη τεχνογνωσία με τη σιγουριά της διεθνούς εμπειρίας.
Περισσότερες Πληροφορίες για το franchise MR. & MRS. PEARL


LouyoLOUYO
Το εξελιγμένο frozen yogurt concept που φροντίζει να εντυπωσιάζει και να μυεί ντόπιους και ξένους στην υπέροχηγεύση του. 100% ελληνικό προϊόν, ωφέλιμο, ποιοτικό με πολλές διαφορετικές γεύσεις και γαρνιρίσματα, που διαλέγει ο πελάτης για το δικό του, μοναδικό frozen yogurt. Δημοφιλές και περιζήτητο ακολουθεί τη νέα τάση που επιβάλλει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνει το αγαπημένο στέκι κάθε τουριστικού προορισμού.
Περισσότερες Πληροφορίες για το franchise LOUYO


Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

KOI SUSHI BAR