«To μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Green Family είναι κατά τη γνώμη μου το γεγονός ότι δεν επαναπαύεται»

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 24 Ιουνίου 2019
«To μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Green Family είναι κατά τη γνώμη μου το γεγονός ότι δεν επαναπαύεται»

Αποτελεί ηγέτη στην αγορά των βιολογικών προϊόντων, με συνέπεια στην άριστη ποιότητα, τη διαρκή ανάπτυξη και την ασύγκριτη ποικιλία που προσφέρει. Ο λόγος για τη Green Family, την «πράσινη οικογένεια», που σήμερα αριθμεί τα 10 καταστήματα και αναπτύσσεται με γνώμονα την υγιεινή διατροφή, τον σεβασμό στον άνθρωπο και στον πλανήτη μας.

Προσφέρει συνολικές και ολοκληρωμένες λύσεις που προωθούν την υγιεινή διατροφή και εξασφαλίζουν ποιοτική καθημερινότητα καθώς καλύπτουν κάθε ξεχωριστή, καταναλωτική ανάγκη (ψωμί, τυρί, τρόφιμα, καθαριστικά κ.λπ.), με προϊόντα όλα βιολογικά παραγμένα. Η Green Family ξεχωρίζει μεταξύ άλλων και για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες της, όπως είναι η BIO BAKERY, που παρέχει λαχταριστά snacks από βιολογικές πρώτες ύλες και φυσικούς χυμούς από φρούτα εποχής και το zero waste, που βασίζεται στη λογική της ελαχιστοποίησης απορριμμάτων κι επιτυγχάνεται με την προμήθεια προϊόντων σε προσωπικά σκεύη. Η Green Family ο παράδεισος των βιολογικών προϊόντων, εκπαιδεύει τον καταναλωτή, κάνοντάς τον πιο «πράσινο» από ποτέ!

greenfamily dellios2 franchisee

Ο κ. Πασχάλης Δέλλιος λειτουργεί το δικό του Green Family στην περιοχή της Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας. Μέσα από τη ματιά του, μας περιγράφει την προσωπική του εμπειρία από τη μέχρι στιγμής συνεργασία με την πιο «Green» εταιρεία της ελληνικής αγοράς και τη σχέση που αναπτύσσει καθημερινά με την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες του καταστήματος από τις όμορες περιοχές. Ποια τα οφέλη του franchisee; Τι πρέπει να προσέξει όποιος επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στον χώρο των βιολογικών προϊόντων; Ο κ. Π. Δέλλιος μοιράζεται μαζί μας τα πάντα σε μια συνέντευξη από καρδιάς!

Τι σας ώθησε να επιλέξετε την αγορά των βιολογικών προϊόντων;

Εδώ και αρκετά χρόνια ήθελα να ασχοληθώ με κάποιον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Τελικά κατέληξα σε αυτόν των βιολογικών προϊόντων. Ο κλάδος των τροφίμων γενικότερα παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη και χαμηλό επενδυτικό ρίσκο. Επιλέγοντας την εξειδίκευση των βιολογικών προϊόντων, κατευθύνθηκα στο τμήμα της αγοράς τροφίμων με τον χαμηλότερο ανταγωνισμό και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Εκτός όμως από το επιχειρηματικό ενδιαφέρον του συγκεκριμένου κλάδου, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε για μένα το γεγονός πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα, οι εξειδικευμένες γνώσεις διατροφής και το γενικότερο well-being είναι χαρακτηριστικά με τα οποία ταυτίζομαι και σε ατομικό επίπεδο.

greenfamily logo xwris ellinikonΗ συνεργασία με την Green Family προσφέρει την εμπειρία και τεχνογνωσία δεκαετιών στον κλάδο των βιολογικών προϊόντων.

Γιατί διαλέξατε συγκεκριμένα το franchising ως μέθοδο συνεργασίας;

Η εμπειρία μου στον κλάδο της λιανικής είναι πολύ περιορισμένη. Μέσω του franchise εξασφάλισα την πολυετή τεχνογνωσία μίας από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες του κλάδου. Το κατάστημα σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε, γέμισε με χιλιάδες προϊόντα και στελεχώθηκε με εξειδικευμένο προσωπικό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η συνεχής υποστήριξη από τον franchisor με βοηθάει να αποφεύγω λάθος επιλογές, να βελτιώνομαι διαρκώς και να παραμένω ανταγωνιστικός σε ποιότητα προϊόντων και τιμών.

Ποιες οι αντιδράσεις της τοπικής αγοράς της Νέας Ερυθραίας-Κηφισιάς στο άνοιγμα της Green Family;

Με έκπληξη έχω διαπιστώσει πως οι πελάτες μας δεν περιορίζονται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Κηφισιάς. Έχουμε αρκετούς πελάτες από περιοχές, όπως το Χαλάνδρι έως και την περιοχή του Άγιου Στέφανου. Από μόνο του το γεγονός αυτό, αποκαλύπτει πολλά ως προς τον αντίκτυπο που έχει το κατάστημα στον κόσμο, καθώς αυτό υπερβαίνει τα όρια της τοπικής αγοράς.

Οι πρώτες εντυπώσεις είχαν σχέση με τον φιλικό σχεδιασμό του καταστήματος, την εξυπηρέτηση και την τεχνογνωσία του προσωπικού. Η επαναληψιμότητα στην πελατεία φανερώνει πως πλέον ο κόσμος εμπιστεύτηκε τα εξειδικευμένα προϊόντα μας καθώς και τις εξατομικευμένες προτάσεις από την ομάδα του καταστήματός μας.

greenfamily katastima eksw

Τι σας έκανε να εμπιστευτείτε τη Green Family και να την επιλέξετε ανάμεσα στα υπόλοιπα brands του κλάδου;

Οι ίδιοι οι άνθρωποι της Green Family. Από το προσωπικό που εξυπηρετεί στα καταστήματα μέχρι τον άνθρωπο που έχει αναπτύξει και διοικεί την εταιρεία. Στην αρχή ξαφνιάζεσαι με την εξυπηρετικότητά τους και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους. Στη συνέχεια αντιλαμβάνεσαι πως σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, ατομικά αλλά και ως σύνολο, οφείλεται η μοναδικότητα της αλυσίδας στους 4 βασικότερους τομείς: εμπειρία καταστήματος, εξυπηρέτηση, προϊοντικό μείγμα και τιμολογιακή πολιτική.

Η Green Family διαθέτει μια ευρεία προϊοντική γκάμα με βιολογικά τρόφιμα, φρέσκα λαχανικά κ.ά., ενώ παράλληλα διαθέτει βιολογικά απορρυπαντικά, καλλυντικά κ.λπ. Πώς θεωρείτε ότι επωφελείται ο συνεργάτης από την ευρεία αυτή γκάμα;

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ευρείας γκάμας είναι πρώτα για τον καταναλωτή, καθώς σε μία επίσκεψη μπορεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών του σπιτιού του. Παράλληλα, οι ανταγωνιστικές τιμές και η εξειδίκευση των προϊόντων, η συνεχής και ταυτόχρονα σταθερή τροφοδοσία τους και το μικρό κόστος της αποθήκης, αποτελούν πλεονεκτήματα που αποκομίζει ο συνεργάτης της Green Family και οφείλονται στην ευρεία προϊοντική γκάμα της και στην ορθή διαχείριση αυτής.

Η Green Family πέρα από τηνυγιεινή διατροφή έχει εισαγάγει την πρακτική zero waste. Πώς την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος; Το zero waste, ή αλλιώς η προσπάθεια για μηδενικά απορρίμματα στον πλανήτη μας, αποτελεί στάση ζωής. Όταν γνώρισα μέσα από την Green Family την πρακτική zero waste, εντυπωσιάστηκα αλλά για να είμαι ειλικρινής περίμενα από τον κόσμο να μείνει στην πρωτοτυπία της ιδέας. Με εξέπληξε ευχάριστα όταν έβλεπα τους πελάτες από την πρώτη εβδομάδα να μας επισκέπτονται με τάπερ και βάζα από το σπίτι τους για να τα γεμίσουν με προϊόντα και ποσότητες της επιλογής τους. Πλέον στόχος μας είναι να τριπλασιάσουμε τα προϊόντα που θα προσφέρουμε σε zero waste.

greenfamily fytika kallyntika

Η συνεχής υποστήριξη με βοηθάει να βελτιώνομαι διαρκώς και να παραμένω ανταγωνιστικός σε ποιότητα προϊόντων και τιμές.

Ποια είναι τα οφέλη της συνεργασίας σας με τη Green Family; Θα συνιστούσατε την εταιρεία σε έναν υποψήφιο franchisee;

To μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Green Family είναι κατά τη γνώμη μου το γεγονός ότι δεν επαναπαύεται. Αντίθετα, αναζητά διαρκώς τρόπους για να εξελίσσεται. Ζούμε σε μια εποχή που τα πράγματα γύρω μας μεταβάλλονται διαρκώς και ο μεγαλύτερος κίνδυνος για μια εταιρεία είναι να επαναπαυθεί στην καταξιωμένη θέση της στην αγορά. Αυτό, λοιπόν, είναι το μεγαλύτερο όφελός μου από τη συνεργασία με την Green Family: Η σιγουριά πως το κατάστημα θα παραμείνει ελκυστικό στους καταναλωτές και άκρως ανταγωνιστικό στον κλάδο του. Επιπλέον η συνεργασία με την Green Family προσφέρει την εμπειρία και τεχνογνωσία δεκαετιών που διαθέτει η εταιρεία στον χώρο των βιολογικών προϊόντων.

Σε μία συνεργασία franchise, o franchisee εκφράζει και εκπροσωπεί μέσω του καταστήματός του, τις αρχές, προσεγγίσεις αλλά και προοπτικές του franchisor. Σε αυτή τη βάση, λοιπόν, και στον συγκεκριμένο κλάδο, η Green Family για μένα αποτελεί μοναδική επιλογή franchise.

greenfamily katastima mesa

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να δραστηριοποιηθεί στον χώρο των βιολογικών;

O κλάδος των βιολογικών προϊόντων παρουσιάζει ανάπτυξη και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε όποιον, λοιπόν, θέλει να δραστηριοποιηθεί στη συγκεκριμένη αγορά θα ήθελα να μεταφέρω δύο συμβουλές: Ακόμα και αν έχετε εμπειρία σε παρεμφερείς κλάδους, προτιμήστε τη συνεργασία με μία καταξιωμένη στον χώρο εταιρεία. Θα αποκομίσετε πάρα πολλά οφέλη και θα ελαχιστοποιήσετε ενδεχόμενες λάθος επιλογές. Αν εν τέλει αποφασίσετε να δραστηριοποιηθείτε, να είστε ειλικρινείς απέναντι στους πελάτες σας, τους συνεργάτες αλλά και τους ανταγωνιστές σας. Με υγιείς συνεργασίες και ανταγωνισμό, αναπτύσσεται ταχύτερα ο κλάδος συνολικά, ενώ με καιροσκοπικές τακτικές, ζημιώνεστε πρώτα οι ίδιοι αλλά και ο κλάδος εν γένει.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

GREEN FAMILY