TEN DROPS: All day διατήρηση πελατών

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 10 Φεβρουαρίου 2022
TEN DROPS: All day διατήρηση πελατών

Speciality blend καφές από το πρωί και street cocktails από το απόγευμα. Αυτός ο ισορροπημένος συνδυασμός επιλογών έχουν καταστήσει το TEN DROPS μια πολύ δυναμική και ισορροπημένη πρόταση franchise σήμερα. Το TEN DROPS απαντά στον προβληματισμό όσων ψάχνουν μια επένδυση που να κάνει γρήγορη απόσβεση και να επιφέρει κέρδη, με ασφάλεια και ισορροπία.

Πετυχημένος συνδυασμός δύο ροών

Οι Σπύρος Μαρίνος και Παύλος Λούντζης, συνιδρυτές του TEN DROPS, εξηγούν πώς έφτασαν να ισορροπήσουν τόσο καλά τον καφέ και το cocktail. O speciality καφές του TEN DROPS είναι ένα blend που δεν θα βρει κανείς πουθενά αλλού και η επένδυση που έχει γίνει στον εξοπλισμό και την επένδυση παρασκευής καφέ είναι τέτοια που εγγυάται πάντα την υψηλή ποιότητα που θα απολαύσει ο καλεσμένος του TEN DROPS.

Όσον αφορά τα cocktails, οι άνθρωποι πίσω από το TEN DROPS αναφέρουν: «Έχουμε επενδύσει στο κομμάτι της γεύσης, χρησιμοποιώντας διαλεκτά φρούτα, τα οποία προσδίδουν μοναδικά αρώματα και φρεσκάδα στα κοκτέιλ μας. Σε συνεργασία με κορυφαίους bartenders, πετύχαμε τη δημιουργία μιας σύστασης που έχει διάρκεια και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Τα κοκτέιλ μας είναι πλέον χαρακτηριστικά και οι πελάτες δεν τα αλλάζουν με κανένα άλλο».

Η επιμονή στη γεύση και στην παρεχόμενη ποιότητα, είναι τα δύο συστατικά επιτυχίας του TEN DROPS για τον συνδυασμό δύο διαφορετικών “μαγαζιών” σε έναν χώρο. Δεν είναι όμως εύκολο να πετύχει κανείς ομαλή ροή. Το TEN DROPS έχει κι εκεί το μυστικό του.

tendrops cocktail

Οικειότητα και εξειδίκευση

Οι ιδρυτές του TEN DROPS σκέφτηκαν ότι ο ίδιος άνθρωπος που θα σου φτιάχνει τον καφέ το πρωί πριν πας για δουλειά, ίσως κάποια άλλη μέρα σου φτιάξει το after work cocktail, όταν θα πας με την παρέα από το γραφείο να αράξεις για λίγο. Επίσης, σκέφτηκαν ότι για να προσελκύσουν καλεσμένους στο TEN DROPS έπρεπε να δημιουργήσουν ένα format  καταστήματος φτιαγμένο για την μετα-Covid εποχή που η νέα τάση θέλει τον κόσμο να βρίσκεται σε διαρκώς σε κίνηση.  Και όλα αυτά να συνδυαστούν με προσέλκυση κοινού όλες τις ώρες της ημέρας.

Έτσι, το δεύτερο κλειδί ήταν να υπάρχει το προσωπικό εκείνο που θα μπορεί να εξειδικεύεται τόσο στον καφέ, όσο και στο cocktail , πράγμα ιδιαίτερα απαιτητικό αν το καλοσκεφτεί κανείς. Αυτό το προσωπικό έπρεπε ταυτόχρονα να είναι αναγνωρίσιμο και με υψηλής ποιότητας customer care awareness, για να δημιουργεί μια σχέση οικειότητας με τον πελάτη του TEN DROPS.

Αυτό το στοίχημα, ο Σπύρος κι ο Παύλος το πέτυχαν, κι όχι μόνο το πέτυχαν μία φορά, αλλά μπόρεσαν και να το μεταδώσουν στους franchisees του TEN DROPS.

Ισορροπία στα revenue streams

Οι παραπάνω συνδυασμοί έχουν κάνει το TEN DROPS ένα εντυπωσιακό franchise που εγγυάται ισορροπημένη απόδοση από τα δύο ρεύματα τζίρου. Ο καφές θα βγει μπροστά για να ενισχύσει την εικόνα και τον τζίρο του καταστήματος, μέχρι το απόγευμα που θα ξεκινήσουν τα cocktails και θα αυξηθεί η αξία της μέσης απόδειξης. Αν όμως βρεθεί το TEN DROPS σε μια περιοχή που “τραβάει” περισσότερο ο κόσμος απόγευμα και βράδυ, δεν υπάρχει πρόβλημα να αντιστραφεί αυτή η αναλογία εσόδων μεταξύ των δύο ροών και πάλι προς όφελος του επενδυτή.

Κι όλα αυτά με μειωμένο food cost, γιατί επιμερίζονται πολλά κοινά στοιχεία στο ένα κατάστημα, μεταξύ των δύο βασικών προϊόντων.

Άρα, το TEN DROPS δεν είναι μόνο μία νέα κατηγορία street καταστήματος που ανταποκρίνεται απόλυτα στα νέα καταναλωτικά πρότυπα που εδραιώθηκαν στη μετά Covid-19 εποχή. Είναι ένα κατάστημα με ταυτότητα που μπορεί να λειτουργεί πετυχημένα all day, 4 seasons.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

TEN DROPS