«Τα προϊόντα της CAFé Mé ελκύουν το ενδιαφέρον του καταναλωτή»

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκεμβρίου 2018
«Τα προϊόντα της CAFé Mé ελκύουν το ενδιαφέρον του καταναλωτή»

Ο καφές ήταν πάντα το πάθος του κ. Ζουφιάκου. Με μεράκι για το αντικείμενο και με τη συλλογή εμπειριών χάρη στην πολυετή πείρα του στην αγορά, στράφηκε στο franchising. Mετά από έρευνα επέλεξε να συνεργαστεί με το δημοφιλές street cafe franchise, CAFé Mé.

Λειτουργώντας ήδη έναν χρόνο σε μια περιοχή με έντονο ανταγωνισμό, το κατάστημα του κ.  Ζουφιάκου πέτυχε να κερδίσει μια θέση στην καθημερινότητα του κοινού της Καλλιθέας και να διαφοροποιηθεί στην αγορά. Ποια στοιχεία συντέλεσαν στην επιτυχημένη πορεία του καταστήματος και ποια είναι τα οφέλη που αποκομίζει ο ίδιος ως franchisee της CAFé Mé;  O κ. Γιώργος Ζουφιάκος μιλάει στο FRANCHISE SUCCESS για μια αποδοτική και δυναμική συνεργασία.

cafe me franchisee kallithea

Cafe Me franchise coffee shopΟ Γιώργος Ζουφιάκος είναι ο franchisee του CAFé Mé Καλλιθέας
(Βραβευμένος “Golden Barista” στον διαγωνισμό του Mega το 2015)

 

 

Κύριε Ζουφιάκο γιατί επιλέξατε να δραστηριοποιηθείτε στην αγορά του καφέ;

Ο καφές ήταν κάτι με το οποίο ήθελα από μικρός να ασχοληθώ. Είχα δική μου καφετέρια για αρκετά χρόνια αλλά παράλληλα είχα στο μυαλό μου το take away κομμάτι γιατί θεωρώ ότι είναι συμφέρον και σταθερό. Μου αρέσει πολύ ο καφές λοιπόν και είναι κάτι που γνωρίζω καλά.

cafe me franchise

Και γιατί διαλέξατε συγκεκριμένα το franchising ως μέθοδο συνεργασίας;

Θεωρώ πολύ σημαντική την «ασπίδα» που παρέχει σε έναν επιχειρηματία το franchising και την ήθελα κι εγώ ο ίδιος. Με το franchising μπορείς να εξελιχθείς πολύ πιο εύκολα και δεν είσαι ποτέ μόνος σου. Σίγουρα στην αγορά του καφέ ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, αλλά όταν συνεργάζεσαι με μια μεγάλη αλυσίδα έχεις πάντα την απαραίτητη βοήθεια ώστε να τον αντιμετωπίσεις και να είσαι πάντα ανταγωνιστικός. Στο franchising σκέφτονται πολλά μυαλά μαζί για ένα θέμα, υπάρχει συνεχής στήριξη και ομαδικότητα και δεν «πέφτεις» ποτέ.

Τι σας έκανε λοιπόν να επιλέξετε την CAFé Mé συγκεκριμένα ανάμεσα από τα υπόλοιπα brands;

Πριν καταλήξω έκανα μεγάλη έρευνα και κοίταξα πολλά concepts. Διαπίστωσα λοιπόν ότι η CAFé Mé συμφέρει για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχάς, γιατί ζητάει πολύ ικανοποιητικές προμήθειες και αφήνει μεγάλα περιθώρια κέρδους στον franchisee. Παράλληλα, το προϊοντικό μείγμα δημιουργεί πολλαπλές πηγές κέρδους. Επίσης, όπως δείχνει και η ανάπτυξή της, είναι ένα αρκετά φρέσκο franchise στην αγορά που σίγουρα θα συνεχίσει να έχει άνοδο. Γιατί είναι μία εταιρεία που βοηθάει πολύ τους συνεργάτες της και σέβεται τον επιχειρηματία. Ακόμα, μου άρεσε η εικόνα των καταστημάτων. Το λογότυπο, τα προϊόντα, τα χρώματα.

cafe me franchise

Εκτός από εξαιρετικό καφέ, η CAFé Mé προσφέρει μοναδικά ροφήματα και λαχταριστά γλυκά και αλμυρά snacks. Πώς ωφελεί αυτό τους συνεργάτες του δικτύου;

Η εταιρεία έχει πράγματι πολλούς κωδικούς και σε πολύ καλές τιμές.

Και ο franchisee αν θέλει μπορεί να βάλει επιπλέον προϊόντα αν χρειαστεί, ανάλογα με την τοποθεσία και το κοινό. Χάρη σε αυτό, ο πελάτης δεν θα στραφεί σε άλλο κατάστημα για τις γευστικές ανάγκες του. Η CAFé Mé τις καλύπτει όλες!

Πώς σας υποδέχθηκαν οι καταναλωτές της Καλλιθέας;

Με μεγάλη χαρά! Το κοινό της περιοχής είναι πολύ ζεστό και αν το αγκαλιάσεις θα σε αγκαλιάσει κι αυτό. Επίσης, η περιοχή έχει μεγάλη δυναμική. Μετά από έναν χρόνο λειτουργίας ο κόσμος μας έχει μάθει, μας προτιμά και ακούμε συνεχώς θετικά σχόλια. Συνολικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος και είμαι σίγουρος ότι η πορεία του καταστήματος θα συνεχίσει να είναι ανοδική.

cafe me franchise

Ποια είναι τα οφέλη της συνεργασίας σας με την CAFé Mé; 

Όπως είπα και πριν, είναι πολύ σημαντικό το ότι η εταιρεία δεν ζητάει μεγάλα ποσοστά επί των κερδών από τον franchisee. Αυτό τον βοηθάει να εξελιχθεί πιο εύκολα, να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις και να παραμένει ανταγωνιστικός.

Επιπλέον, λόγω της φιλικής τιμολογιακής πολιτικής το κοινό μας επιλέγει επαναλαμβανόμενα ενώ παράλληλα διευρύνεται διαρκώς το πελατολόγιο. Σημαντικό ρόλο βέβαια παίζει και το ότι το concept έχει και καθιστικό και delivery και take away.

Επίσης, η εταιρεία δίνει μεγάλη βαρύτητα στο προϊοντικό μείγμα, το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς, με τέτοια συχνότητα όμως ώστε να μην μπερδεύει τον καταναλωτή. Ελέγχει ποιοί κωδικοί έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη ζήτηση και προσαρμόζει τον κατάλογο αναλόγως. Τα προϊόντα της CAFé Mé είναι διαφοροποιημένα και φροντίζουν να κινούν το ενδιαφέρον του καταναλωτή και να τον ικανοποιούν ώστε να ξαναέρθει.  Τέλος, η εταιρεία μας παρέχει συνεχή προβολή και διαφημίσεις, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση. Και το πιο σημαντικό, υπάρχει διαρκής εξέλιξη και άμεση επαφή. Αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί οτιδήποτε προκύψει και αυτό είναι ό,τι καλύτερο.

Θα συστήνατε την CAFé Mé σε κάποιον που θέλει να δραστηριοποιηθεί στην αγορά των street café;

Συστήνω την CAFé Mé  ανεπιφύλακτα. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει ανοίξει πολλά καταστήματα και αυτό λέει πολλά για την εταιρεία. Είμαι σίγουρος ότι η ανάπτυξή της θα είναι πολύ μεγάλη.

«Τα προϊόντα της CAFé Mé ελκύουν το ενδιαφέρον του καταναλωτή»

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

CAFÉ MÉ