«Στόχος μου η ίδρυση και τρίτου AB Food Market»

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 13 Δεκεμβρίου 2016
«Στόχος μου η ίδρυση και τρίτου AB Food Market»

Συνέντευξη με τον κ. Νίκο Βρεττό, franchisee της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στην Άνδρο

«Η ένταξη σε έναν όμιλο διεθνούς κύρους, όπως είναι ο ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, εξασφαλίζει μια ομαλή και επιτυχημένη πορεία τόσο στον νέο όσο και στον υφιστάμενο επιχειρηματία».

Ιδιοκτήτης 2 καταστημάτων AB Food Market στο νησί της Άνδρου (Μπατσί και Γαύριο), ο κ. Νίκος Βρεττός μας μιλάει για τη συνεργασία του με τον Όμιλο ΑΒ Βασιλόπουλος, τους λόγους που τον ώθησαν να ενταχθεί στο δίκτυο της αλυσίδας, την «ασφάλεια» που ένιωσε για την απόφασή του αυτή από την πρώτη κιόλας στιγμή αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια που περιλαμβάνουν το άνοιγμα ενός νέου ακόμα -3ου κατά σειρά- καταστήματος στο νησί!

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τον κλάδο των super market;

Ν. Β.: Μεγάλωσα μέσα στον χώρο του λιανικού εμπορίου και των super market, οπότε ήταν κάτι σχεδόν αναμενόμενο για εμένα. Ανήκω στην τρίτη γενιά της οικογένειας που συνεχίζει αυτή την… «παράδοση»! Ο παππούς μου ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1933, στη συνέχεια ακολούθησε ο πατέρας μου και τώρα εγώ.

ab franchisee2.62

Ένιωσα ασφαλής για την επένδυσή μου από τα πρώτα κιόλας στάδια της συνεργασίας μας.

Το franchise; Ήταν μέσα στα σχέδιά σας;

Ν. Β.: Βλέποντας πώς εξελίσσεται η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά και όλη η οικονομική κατάσταση, θεώρησα ότι η πιο «ασφαλής» λύση για εμένα ήταν η επένδυση σε ένα σύστημα franchise. Άλλωστε ένα επιχειρηματικό μοντέλο δοκιμασμένο, με συστήματα και διαδικασίες που έχουν αποδειχθεί στο πέρασμα των χρόνων ορθές, είναι κάτι που δίνει όλα τα απαραίτητα εφόδια για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αλλά και για τη βιωσιμότητα μιας επιτυχημένης επιχείρησης στον χώρο.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος και το άνοιγμα του δικού σας AB Food Market;

Ν. Β.: Δεδομένης της απόφασής μου να ενταχθώ σε ένα δίκτυο και να επενδύσω σε ένα σύστημα franchise, κατόπιν έρευνας αλλά και αξιολόγησης της όλης πορείας του στην αγορά όλα αυτά τα χρόνια, κατέληξα πως ο Όμιλος ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ο πιο αξιόλογος και αξιόπιστος στον χώρο των super-market. Και ένιωσα ασφαλής για την απόφαση αυτή από τα πρώτα στάδια της συνεργασίας μας.

Τι είδους υποστήριξη λάβατε ως νέος συνεργάτης;

Ν. Β.: Υποστήριξη υπήρξε και μάλιστα ουσιαστική. Τόσο σε επίπεδο οργάνωσης και διοίκησης, όσο και διαμόρφωσης του χώρου, στελέχωσης του καταστήματος και εκπαίδευσης του προσωπικού. Επίσης η ΑΒ ήταν δίπλα μου και για την προώθηση και προβολή της επιχείρησης στο νησί.

Πλέον είστε ιδιοκτήτης και των δύο AB Food Market στο νησί. Πώς πήρατε την απόφαση για τη διεύρυνση της συνεργασίας μέσα από ακόμη ένα σημείο;

Ν. Β.: Μετά τα 5 έτη επιτυχημένης λειτουργίας του καταστήματος στο Μπατσί Άνδρου αλλά και 5 έτη άψογης συνεργασίας με τον Όμιλο ΑΒ Βασιλόπουλος, αποφάσισα να διευρύνω την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και στο Γαύριο Άνδρου, με το άνοιγμα του δεύτερου AB Food Market στο νησί. Τώρα, μετά από 12 χρόνια συνεργασίας, η σκέψη είναι στην επέκταση των σημείων μας.

Τι θα συμβουλεύατε τους υποψήφιους franchisees που αναζητούν τη «δική» τους επιχειρηματική ευκαιρία;

Ν. Β.: Λαμβάνοντας υπόψιν τις πολιτικοοικονομικές συγκυρίες της εποχής μας, η ένταξη σε έναν Όμιλο διεθνούς κύρους, όπως είναι ο ΑΒ Βασιλόπουλος, εξασφαλίζει μια ομαλή και επιτυχημένη πορεία, τόσο για τους νέους επιχειρηματίες όσο και για τους υφιστάμενους.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Ν. Β.: Βασιζόμενος τόσο στην στήριξη του Ομίλου ΑΒ Βασιλόπουλος όσο και στην πολυετή εποικοδομητική συνεργασία μας, στόχος μου είναι η ίδρυση ενός τρίτου καταστήματος franchise, ενισχύοντας την παρουσία μας στο νησί της Άνδρου και καθιστώντας την επιχείρηση μέσα στα επόμενα χρόνια συνώνυμο της ποιοτικής διάθεσης τροφίμων στην τοπική αγορά.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

AB ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.