“Σημαντικό ρόλο για την επιλογή έχει η σιγουριά που δίνει το Mon Kulur ως εταιρεία”

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 04 Νοεμβρίου 2019
“Σημαντικό ρόλο για την επιλογή έχει η σιγουριά που δίνει το Mon Kulur ως εταιρεία”

Οι παράγοντες που ώθησαν τον κ. Δημήτρη Σκλαβο, franchisee του Mon Kulur στην Ομόνοια, να επιλέξει την πρόταση franchise της εταιρείας ήταν πολλοί από τους οποίους ξεχωρίζει δύο. Αφενός γνώριζε από προσωπική εμπειρία τις ταυτόχρονα επαγγελματικές και φιλικές συνθήκες εργασίας, καθώς ο αδελφός του εργαζόταν για 1,5 χρόνο στο κατάστημα. Αφετέρου είχε εντυπωσιαστεί από την ποιότητα των προϊόντων καθώς όπως αναφέρει «είναι η καλύτερη σε αυτό το είδος».

monkulur franchisee sklavosΔημήτρης Σκλάβος, Franchisee του Mon Kulur στην Ομόνοια
Προτού κάνετε την τελική σας επιλογή σε σχέση με το concept, συζητήσατε με άλλους franchisees για την πορεία και τις εμπειρίες τους στο δίκτυο; 

Το δικό μας μαγαζί είναι από τα πρώτα που λειτούργησαν. Επομένως αυτό που έκανα πριν το ανοίξω ήταν να πάω στα καταστήματα των franchisors για να πάρω μια ιδέα για το πώς δουλεύει ένα τέτοιο κατάστημα, καθώς ασχολούμαι για πρώτη φορά με τον συγκεκριμένο τομέα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η εμπειρία του αδερφού μου σαν εργαζόμενος εκεί.

Τι ρόλο έπαιξε για εσάς η γνωριμία με τους εκπροσώπους των franchisors πριν την τελική σας επιλογή;

Όπως προανέφερα η γνωριμία μου με τους franchisors ήταν καθοριστική και οι εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις που αποκόμισα  με έκαναν να πάρω την απόφαση αυτή.

Οι ώρες εργασίας κατά το άνοιγμα μιας επιχείρησης είναι πολλές. Σκεφτήκατε ποτέ, λόγω πίεσης ή κούρασης, ότι κάνατε λάθος επιλογή στο να γίνετε εσείς επιχειρηματίας;

Προσωπικά το κατάστημα το πήραμε «έτοιμο», αυτό σημαίνει ότι δεν ασχολήθηκα με το άνοιγμα. Θα ασχοληθώ όμως τώρα που συζητάω για ένα δεύτερο κατάστημα. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι κάθε κατάστημα έχει τις απαιτήσεις του κατά το άνοιγμα. Θέλει υπομονή και καθαρό μυαλό, γιατί σίγουρα το αποτέλεσμα θα ανταμείψει τον καθένα.

monkulur franchisee omonoia

Συζητάμε ήδη για ένα δεύτερο κατάστημα

Υπήρξαν στιγμές που οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε θεωρήσατε ότι είναι ανυπέρβλητες; Πώς το ξεπεράσατε;

Προφανώς και θα υπάρξουν στιγμές πίεσης. Με υπομονή και συζητήσεις όλα λύνονται. Στη δική μας περίπτωση, το θετικό του πράγματος είναι ότι οποιαδήποτε στιγμή οι franchisors είναι διαθέσιμοι για οποιαδήποτε απορία και βοήθεια.

Πόσο σημαντική ήταν για εσάς η υποστήριξη της οικογένειάς σας σε ψυχολογικό και πρακτικό επίπεδο, πριν αποφασίσετε να δραστηριοποιηθείτε στη δική σας επιχείρηση;

Όταν αποφάσισα να ανοίξω το κατάστημα μίλησα με την οικογένεια μου, οι γονείς μου μας βοήθησαν και με το παραπάνω. Το κατάστημα το έχουμε 3 αδέρφια.

Εξετάσατε αν τα στοιχεία του χαρακτήρα σας ταιριάζουν με τη συμπεριφορά της ομάδας των franchisors και τον τρόπο διαχείρισης του δικτύου;

Προσωπικά πιστεύω ότι τα στοιχεία του χαρακτήρα μου ταιριάζουν με αυτά των franchisors. Γι’ αυτο και έχω μια άριστη επαγγελματική σχέση και έχουμε δημιουργήσει μια αμφίπλευρη σχέση εμπιστοσύνης.

Πώς θα περιγράφατε τη μέχρι τώρα εμπειρία σας στο franchising;

Θα έλεγα παρά πολύ καλή. Σημαντικότερο ρόλο παίζει βέβαια η σιγουριά που σου δίνει το MON KULUR σαν εταιρεία αλλά και σε προσωπικό επίπεδο οι σχέσεις που δημιουργούν οι franchisors προς τους ενδιαφερόμενους.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

MON KOOLOOR