ETNICO: Το street food είναι προσιτό σε όλους χωρίς να υστερεί σε ποιότητα και φαντασία

Κατηγορία: Αφιερώματα Αγοράς
Δημοσιεύτηκε: 30 Οκτωβρίου 2019
ETNICO: Το street food είναι προσιτό σε όλους χωρίς να υστερεί σε ποιότητα και φαντασία

«Το Athens Street Food Festival είναι κάθε χρόνο και πιο δυνατό. Έχει γίνει πλέον το σημείο συνάντησης όλων των φίλων του street food και ο ενθουσιασμός όλων όσων επισκέπτονται το φεστιβάλ φαίνεται στα πρόσωπά τους», αναφέρει ο κ. Σταύρος Ζαφειράτος, εκπρόσωπος της ομάδας του ETNICO.

«Το φεστιβάλ προσελκύει πολλούς τουρίστες που βρίσκονται στην πόλη εκείνη την περίοδο και ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τις street food νοστιμιές της Αθήνας. Οι πιο πολλοί από όσους μας επισκέφθηκαν πρώτη φορά ήταν περίεργοι αλλά κάποιοι και διστακτικοί με το να δοκιμάσουν γεύσεις που δεν ξέρουν. Τα σχόλιά τους είχαν να κάνουν με το γεγονός πως ξαφνιάστηκαν ευχάριστα όταν διαπίστωσαν πόσο νόστιμο μπορεί να είναι κάτι με το οποίο δεν ήταν εξοικειωμένοι», συμπληρώνει.

etnico street food1

Γιατί πιστεύετε ότι αγαπάει τόσο το κοινό το street food και ποιες είναι οι νέες τάσεις;

Το street food είναι κάτι που δεν αφορά μόνο μια μερίδα ανθρώπων. Είναι προσιτό σε όλους χωρίς να σημαίνει πως είναι φθηνό σε ποιότητα ή υστερεί σε φαντασία. Αντιθέτως, υπάρχει έκρηξη νέων ιδεών και αυτό είναι κάτι που αρέσει πολύ στον κόσμο που θέλει να δοκιμάζει καινούριες γεύσεις. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και εμείς, αλλά και γενικότερα πολλά street food καταστήματα, για να φέρνουμε νέα προϊόντα και να τα εξελίσσουμε συνεχώς, σε σχέση με τις γεύσεις που είχαμε συνηθίσει.

Etnico2

Τι σημαίνει street food; Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά́ που πρέπει να έχει ένα concept ώστε να χαρακτηριστεί street;

Το street food θα πρέπει να ετοιμάζεται κατά κύριο λόγο μπροστά στον πελάτη. Όπως δηλαδή συνέβαινε στο «φαγητό δρόμου» με την κλασσική έννοια. Επίσης, θα πρέπει να ετοιμάζεται σχετικά γρήγορα και τις περισσότερες φορές μπορεί να σερβίρεται στο χέρι. Όλα αυτά όμως πλέον συνδυάζονται σε πολύ ιδιαίτερες και γευστικές συνταγές.

Μπορεί να είναι “fast” και ποιοτικό μαζί; Πως το επιτυγχάνει αυτό η επιχείρησή σας;

Όπως ήδη αναφέραμε, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Φυσικά και μπορεί! Στο ETNICO, από το ξεκίνημά μας, κουβαλούσαμε το “know how” του εστιατορίου Altamira. Οι γνώσεις αλλά και οι ποιοτικές πρώτες ύλες ήταν ένα θέμα που είχαμε ήδη λύσει από την πρώτη μέρα λειτουργίας. Τα υλικά που χρησιμοποιούσαμε σε ένα καλό εστιατόριο, αποφασίσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε street food συνταγές. Επιπλέον δημιουργήσαμε το δικό μας παρασκευαστήριο ελέγχοντας απόλυτα με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα των προϊόντων μας.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το concept σας μοναδικό και το φέρνουν ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού;

“Taste the World” γράφουμε στο logo μας. Συνταγές από Ινδία, Μεξικό, αραβικές χώρες και Ν.Α. Ασία δένουν αρμονικά σε ένα ποιοτικό street food μενού. Υπάρχουν πολλές επιλογές να δοκιμάσει κανείς. Αξίζει να σημειώσουμε πως πολλούς θαυμαστές έχει αποκτήσει η μεξικάνικη Chimichanga μας.

etnico street food2

 Θεωρείτε ότι ένα street food concept «ταιριάζει» με το franchising; Πως ενώνονται αυτά τα δύο και πως συμβάλλει το franchising στην ανάπτυξη ενός brand;

Σαφώς και είναι εφικτό, αλλά θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Το street food, είναι μια εμπειρία που δεν περιλαμβάνει μόνο το φαγητό αλλά και το κλίμα που υπάρχει σε ένα κατάστημα street food. Σε αυτό, καθοριστικό ρόλο παίζει και το ανθρώπινο δυναμικό. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος σε όλους τους τομείς για να είναι επιτυχημένο το franchising. Εάν αυτό συμβεί, το franchising μπορεί να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα στην επιχείρηση, να βοηθήσει στο να τη γνωρίσουν περισσότεροι άνθρωποι, ενισχύοντας σημαντικά το brand name της.