Πρόσωπα 2017, Τάκης Σουκαράς Γενικός Διευθυντής του ομίλου Φροντιστηρίων “αξία”

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρτίου 2017
Πρόσωπα 2017, Τάκης Σουκαράς Γενικός Διευθυντής του ομίλου Φροντιστηρίων “αξία”

Η προσαρμοστικότητα και τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο Όμιλός μας σε όλη τη διάρκεια του 2016 απέναντι στο ευμετάβλητο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, μέσω ευέλικτων δυναμικών και οικονομικά προσιτών προγραμμάτων σπουδών, βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές και τους γονείς τους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Συνεχίσαμε έτσι την παράδοσή μας, δηλαδή να καταγράφουμε κάθε χρόνο υψηλό αποτέλεσμα εγγραφών νέων μαθητών στον Όμιλό μας, τη στιγμή βεβαίως που το οικονομικό κλίμα στη χώρα παραμένει ακόμα δυσμενές.

axia.soukaras

Βασικό χαρακτηριστικό του ομίλου είναι ο συνδυασμός αποδοτικής λειτουργίας με την παράλληλη επίτευξη εκπαιδευτικού έργου υψηλού επιπέδου.

Συνέντευξη με τον κ. Τάκη Σουκαρά, Γενικό Διευθυντή του Ομίλου Φροντιστηρίων “αξία”

 

Αν θα θέλαμε να κάνουμε έναν απολογισμό ποιες ήταν ενέργειες ή πρακτικές που ακολουθήθηκαν το 2016 από την αλυσίδα και αναδείχθηκαν ως πλεον αποτελεσματικές ή και ποιες οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε;

H προσαρμοστικότητα και τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο Όμιλος μας σε όλη τη διάρκεια του 2016 απέναντι στο ευμετάβλητο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, μέσω ευέλικτων δυναμικών και προσιτών οικονομικά προγραμμάτων σπουδών, βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές και τους γονείς τους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Συνεχίσαμε έτσι την παράδοση μας να καταγράφουμε κάθε χρόνο νέο ιστορικά υψηλό αποτέλεσμα εγγραφών μαθητών στον Όμιλό μας, τη στιγμή βεβαίως που το οικονομικό κλίμα στη χώρα μας παραμένει ακόμα δυσμενές.
Προφανώς τα νέα χαρακτηριστικά που αφομοιώσαμε στη δουλειά μας βρήκαν γόνιμο έδαφος και ανεπτύχθησαν, αφού είναι γνωστό πλέον ότι ο Όμιλος μας επενδύει συνεχώς σε έρευνα, στην πιστοποίηση ποιότητας, σε εκπαίδευση των στελεχών του, σε μηχανοργάνωση , επικοινωνία και marketing. To πλέον σημαντικό όμως κατά τη γνώμη μου είναι η διαρκής αναζήτηση νέων και καταρτισμένων συνεργατών, πολλοί εκ των οποίων είναι έτοιμοι μέσω των γενικών αρχών που πρεσβεύουμε, να υλοποιήσουν –μαζί μας – το επιχειρηματικό τους όνειρο.

Ποια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σας σε σχέση με τα υπόλοιπα δίκτυα franchise;

Ο Όμιλος Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης «αξία» προσφέρει το πλέον δυναμικό, εξελιγμένο και καινοτόμο σύστημα franchise στην Ελληνική αγορά εκπαίδευσης. Βασικό χαρακτηριστικό του επιχειρηματικού μοντέλου είναι ο συνδυασμός αποδοτικής λειτουργίας με την παράλληλη επίτευξη εκπαιδευτικού έργου υψηλού επιπέδου.
Το εξειδικευμένο επιτελείο έμπειρων καθηγητών, οι καλογραμμένες και περιεκτικές εκδόσεις και η προσαρμογή της διδασκαλίας στις εκάστοτε εκπαιδευτικές απαιτήσεις η αποδεδειγμένη επίτευξη αποτελεσμάτων επί σειρά ετών αποτελούν μερικά από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του εκπαιδευτικού οργανισμού. Την ειδοποιό διαφορά στον διδακτικό σχεδιασμό διαδραματίζει ο συνδυασμός της διδασκαλίας σε groups έως και έξι μαθητών, η ποιότητα των εκπαιδευτών, το μοναδικό σύστημα διδασκαλίας και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο που στηρίζεται στην πολυετή εμπειρία των ιδρυτών της, στον επαγγελματισμό, στο μεράκι, στο πάθος για ποιότητα και προσφορά και κυρίως η δέσμευση σε αποδοτικές σχέσεις με τους συνεργάτες.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για τον δικό σας κλάδο;

Το στοίχημα για τα δίκτυα Φροντιστηρίων –με ανάπτυξη μέσω franchise– που δείχνει να κερδίζεται, είναι η εδραίωση στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού του αισθήματος υπεροχής όσον αφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, έναντι μεμονωμένων –έστω και αξιόλογων– επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Πως βλέπετε να διαμορφώνεται το προφίλ των υποψήφιων franchisee; Που στοχεύουν περισσότερο, σε αυτοαπασχόληση – θέση εργασίας, συμπληρωματικό εισόδημα, family business, πως προσεγγίζουν τη συνεργασία franchise;

Σε περιόδους οικονομικής στενότητας όπως αυτή που διανύουμε, παρατηρείται μία τάση, οι υποψήφιοι να υπολογίζουν παραμέτρους, όπως είναι η αποτελεσματικότητα στους στόχους του αντικειμένου απασχόλησης του συστήματος franchise και η συμβατότητα των χαρακτηριστικών του δικτύου με τις δεξιότητες και τις δικές τους εμπειρίες. Επιλέγουν δηλαδή να γνωρίζουν πολύπλευρα το αντικείμενο στο οποίο θα επενδύσουν και αυτό στην περίπτωση μας σημαίνει ότι το προφίλ των δικών μας υποψήφιων franchisee, προβλέπει οπωσδήποτε εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, αυξημένα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και διαρκή διάθεση να εργαστούν σκληρά αφιερώνοντας έτσι το μέγιστο δυνατό χρόνο στην επιχείρηση τους.

Σε συνέχεια και με δεδομένο πως το franchising έχει γίνει μέλος της εγχώριας επιχειρηματικότητας αρκετές πλέον δεκαετίες κατά πόσο έχουν γίνει κατανοητά τα βασικά σημεία που πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ο υποψήφιος επενδυτής; Ποιες ενέργειες πιστεύετε πως θα ωφελούσαν με στόχο την περαιτέρω συνειδητοποίηση – εκπαίδευση και ποιοι θα μπορούσαν να συμβάλλουν;

Κάθε υποψήφιος franchisee πρέπει να κάνει πλήρη και προσεκτική έρευνα της αγοράς πριν επιλέξει που θέλει να επενδύσει. Βασικά κριτήρια επιλογής πρέπει να είναι η αξιοπιστία της εταιρείας, η υπάρχουσα παρουσία στο χώρο της και η δυνατότητα της στην μόνιμη παροχή στήριξης και τεχνογνωσίας σε όλα τα επίπεδα. Τα παραπάνω δεδομένα υπολογίζονται πλέον από τον υποψήφιο επενδυτή περισσότερο από ποτέ. Η στρατηγική συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους επιχειρήσεων, η πιστοποίηση μέσω προτύπων ποιότητας και η σύναψη κομβικών επιχειρηματικών σχέσεων με άλλες επαγγελματικές ομάδες που βρίσκονται παράπλευρα στον τομέα που εμείς επιχειρούμε, είναι ενέργειες που οπωσδήποτε προσδίδουν ισχυρά χαρακτηριστικά στην υποψήφια επένδυση.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

ΑΞΙΑ