Πρόσωπα 2016, Tάκης Σουκαράς Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Φροντιστηρίων ΑΞΙΑ

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 17 Μαΐου 2016
Πρόσωπα 2016, Tάκης Σουκαράς Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Φροντιστηρίων ΑΞΙΑ

Ο Όμιλος Φροντιστηρίων ΑΞΙΑ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που στηρίζεται στην πολυετή εμπειρία των ιδρυτών της, στον επαγγελματισμό, στο μεράκι, στο πάθος για ποιότητα και προσφορά και κυρίως στη δέσμευση για αποδοτικές σχέσεις με τους συνεργάτες.

Συνέντευξη του κ. Tάκη Σουκαρά, Γενικού Διευθυντή του Ομίλου Φροντιστηρίων ΑΞΙΑ

Αν θα θέλαμε να κάνουμε έναν απολογισμό ποιες ήταν ενέργειες ή πρακτικές που ακολουθήθηκαν το 2015 από την αλυσίδα και αναδείχθηκαν ως πλεον αποτελεσματικές ή και σωτήριες απέναντι στην κρίση και στις προκλήσεις που αντιμετωπίσατε;

axia.soukarasH προσαρμοστικότητα και τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο Όμιλος μας σε όλη τη διάρκεια του 2015 απέναντι στο νέο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων, μέσω ευέλικτων δυναμικών και προσιτών οικονομικά προγραμμάτων σπουδών, βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές και τους γονείς τους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Καταγράψαμε έτσι ιστορικά υψηλό μέγεθος αύξησης των εγγραφών μας ως Όμιλος, τη στιγμή βεβαίως που το οικονομικό κλίμα στη χώρα μας παραμένει ακόμα δυσμενές ή στην καλύτερη περίπτωση ασταθές.
Προφανώς τα νέα χαρακτηριστικά που αφομοιώσαμε στη δουλειά μας βρήκαν γόνιμο έδαφος και αναπτύχθησαν, αφού είναι γνωστό πλέον ότι ο Όμιλός μας επενδύει συνεχώς σε έρευνα, στην πιστοποίηση ποιότητας, σε εκπαίδευση των στελεχών του, σε μηχανοργάνωση, επικοινωνία και marketing. To πλέον σημαντικό όμως κατά τη γνώμη μου είναι η διαρκής αναζήτηση νέων και καταρτισμένων συνεργατών, πολλοί εκ των οποίων είναι έτοιμοι μέσω των γενικών αρχών που πρεσβεύουμε, να υλοποιήσουν –μαζί μας – το επιχειρηματικό τους όνειρο.

Βάσει της εμπειρίας σας και της επαφής σας με υποψήφιους franchisees, πώς η κρίση και γενικά το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον έχει μεταβάλλει την στάση και τους προβληματισμούς των υποψηφίων;

Είναι γεγονός ότι σε περιόδους οικονομικής ευημερίας οι υποψήφιοι franchisee γίνονται λιγότερο αυστηροί στις επιλογές τους, με αποτέλεσμα να επενδύουν χρήματα και κόπο σε αμφιλεγόμενες επιλογές υψηλού ρίσκου.
Αντίθετα σε περιόδους οικονομικής στενότητας όπως αυτή που διανύουμε, παρατηρείται μία τάση, οι υποψήφιοι να συνυπολογίζουν, πέραν της μόδας κάποιων ονομάτων αλυσίδων franchise και παραμέτρους όπως η αποτελεσματικότητα στους στόχους του αντικειμένου απασχόλησης του κάθε συστήματος franchise (ως ανεξάρτητη επιχειρηματική οντότητα) ή την συμβατότητα των χαρακτηριστικών του δικτύου με τις δεξιότητες και τις εμπειρίες του υποψηφίου. Επιλέγουν δηλαδή να γνωρίζουν πολύπλευρα το αντικείμενο στο οποίο θα επενδύσουν και αυτό σαφώς αποτελεί τη σημαντικότερη –κατ’ εμέ– προϋπόθεση για την επιτυχημένη διεκπεραίωση του όλου εγχειρήματος.

Ποια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σας σε σχέση με τα υπόλοιπα δίκτυα franchise;

Ο Όμιλος Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΑΞΙΑ προσφέρει το πλέον δυναμικό, εξελιγμένο και καινοτόμο σύστημα franchise στην Ελληνική αγορά εκπαίδευσης. Βασικό χαρακτηριστικό του επιχειρηματικού μοντέλου είναι ο συνδυασμός αποδοτικής λειτουργίας με την παράλληλη επίτευξη εκπαιδευτικού έργου υψηλού επιπέδου.
Το εξειδικευμένο επιτελείο έμπειρων καθηγητών, οι καλογραμμένες και περιεκτικές εκδόσεις και η προσαρμογή της διδασκαλίας στις εκάστοτε εκπαιδευτικές απαιτήσεις η αποδεδειγμένη επίτευξη αποτελεσμάτων επί σειρά ετών αποτελούν μερικά από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του εκπαιδευτικού οργανισμού. Την ειδοποιό διαφορά στον διδακτικό σχεδιασμό διαδραματίζει ο συνδυασμός της διδασκαλίας σε groups έως και έξι μαθητών, η ποιότητα των εκπαιδευτών, το μοναδικό σύστημα διδασκαλίας και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο που στηρίζεται στην πολυετή εμπειρία των ιδρυτών της, στον επαγγελματισμό, στο μεράκι, στο πάθος για ποιότητα και προσφορά και κυρίως στη δέσμευση για αποδοτικές σχέσεις με τους συνεργάτες.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για τον δικό σας κλάδο;

Το στοίχημα για τα δίκτυα Φροντιστηρίων –με ανάπτυξη μέσω franchise– που δείχνει να κερδίζεται, είναι η εδραίωση στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού του αισθήματος υπεροχής όσον αφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, έναντι μεμονωμένων –έστω και αξιόλογων– επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Τι θα πρέπει να αλλάξει κατά τη γνώμη σας στο franchising στην Ελλάδα ή τι να προβληθεί ώστε να αποτελέσει πραγματικά το Franchising εργαλείο ανάπτυξης των επιχειρήσεων αλλά και προσωπικής ανέλιξης και ευημερίας;

Οι αλυσίδες franchise θα πρέπει να θέσουν αυστηρούς όρους για την επιλογή των υποψήφιων συνεργατών τους, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η επιτυχημένη επιχειρηματική τους δραστηριότητα, με ανάπτυξη του δικτύου προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.
Κάθε υποψήφιος franchisee πρέπει να κάνει πλήρη και προσεκτική έρευνα της αγοράς πριν επιλέξει που θέλει να επενδύσει. Βασικά κριτήρια επιλογής πρέπει να είναι η αξιοπιστία της εταιρείας, η υπάρχουσα παρουσία στο χώρο της και η δυνατότητα της στην μόνιμη παροχή στήριξης και τεχνογνωσίας σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα θα πρέπει να έχει δεδομένο την διαρκή διάθεση του να εργαστεί σκληρά αφιερώνοντας τον μέγιστο δυνατό χρόνο στην επιχείρησή του.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

ΑΞΙΑ