Πρόσωπα 2016, Γεράσιμος Αγοράνος, Γενικός Διευθυντής της SPEEDEX

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 17 Μαΐου 2016
Πρόσωπα 2016, Γεράσιμος Αγοράνος,  Γενικός Διευθυντής της SPEEDEX

Οι προοπτικές του κλάδου των ταχυμεταφορών είναι θετικές ακόμα και μέσα στην κρίση γιατί στηρίζονται στην αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών και είναι ανεξάρτητες από την κατάσταση και τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας.

Συνέντευξη με τον κ. Γεράσιμο Αγοράνο, Γενικό Διευθυντή της SPEEDEX

Ο κλάδος των ταχυμεταφορών είναι σήμερα ένας αναπτυσσόμενος κλάδος της ελληνικής οικονομίας. Μετά από μία τριετία συρρίκνωσης (2010-2012) λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, επανήλθε στην ανάπτυξη. Η διάδοση της χρήσης του internet έχει μεταβάλει τις καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων. Το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσεται με 2ψηφια ποσοστά διεθνώς και η μεταφορά των εμπορευμάτων από το ηλεκτρονικό κατάστημα στον καταναλωτή απαιτεί την συνεργασία μιας αξιόπιστης εταιρείας ταχυμεταφορών.

apopseis.agoranosΘετικές οι προοπτικές για τον κλάδο των ταχυμεταφορών

Στην ανάπτυξη των ταχυμεταφορών συνεισφέρουν σημαντικά και οι τηλεπωλήσεις προϊόντων που πραγματοποιούνται μέσω της τηλεόρασης. Ο Έλληνας καταναλωτής της εποχής της κρίσης ψάχνει την καλύτερη τιμή για το προϊόν που επιθυμεί να αγοράσει και την βρίσκει μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις τηλεπωλήσεις. Οι προοπτικές του κλάδου των ταχυμεταφορών είναι θετικές ακόμα και μέσα στην κρίση γιατί στηρίζονται στην αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών και είναι ανεξάρτητες από την κατάσταση και τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας.

Η SPEEDEX φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας της ως εταιρεία στον κλάδο των ταχυμεταφορών. Με συσσωρευμένη εμπειρία, τεχνογνωσία, υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό και την υποστήριξη των κύριων μετόχων της (όμιλος Fourlis, όμιλος Sfakianakis), η SPEEDEX πρωταγωνιστεί στην Ελληνική αγορά. Με 200 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα συνεχίζει την επέκταση του δικτύου της για να έρθει ακόμα πιο κοντά στον Έλληνα καταναλωτή.
Προσφέρει μια πρόταση franchise που δίνει προοπτική, σιγουριά και εμπιστοσύνη στον συνειδητοποιημένο franchisee που ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά που έχει θέσει.

Οι franchisees

Το προφίλ των υποψήφιων franchisee περιλαμβάνει:
Α) τη δυνατότητα απασχόλησης του ιδίου και επιθυμητή τη δυνατότητα απασχόλησης μελών της οικογενείας του (οικογενειακή επιχείρηση),
Β) εμπορικό προφίλ με έμφαση στην εξυπηρέτηση του πελάτη.
Απαιτείται μικρό αρχικό κεφάλαιο, θετική διάθεση και τιμιότητα.
Προϋπηρεσία στον κλάδο δεν απαιτείται γιατί η SPEEDEX παρέχει πλήρες πρόγραμμα αρχικής εκπαίδευσης στον καινούργιο franchisee, σε όλους τους τομείς λειτουργίας ενός καταστήματος (διακίνηση αποστολών, εξυπηρέτηση πελάτη, οικονομική και εμπορική διαχείριση κλπ). Η παρακολούθηση και η υποστήριξη του franchisee συνεχίζεται καθ’ όλο το διάστημα της συνεργασίας.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

SPEEDEX