Mon Kooloor: «Ζυμώνει» σουσαμένια success stories

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 31 Ιουλίου 2020
Mon Kooloor: «Ζυμώνει» σουσαμένια success stories

Πόσες φορές ονειρευόμαστε ένα ζεστό κουλούρι για πρωινό μαζί με έναν μυρωδάτο καφέ ή έναν δροσερό χυμό; Πόσα πρωινά δεν θελήσαμε να ακούσουμε μια γνώριμη, χαμογελαστή καλημέρα για να ξεκινήσουμε όμορφα την ημέρα μας; Όσες φορές κι αν το ευχηθούμε, όσες φορές κι αν το επιθυμήσουμε το «αίτημα» μας θα ικανοποιηθεί μέσα σε ένα Mon Kulur. Συνδυάζοντας τρία προϊόντα πρωταθλητές στην κατηγορία snack, το κουλούρι, τον καφέ και τον χυμό, τα Mon Kulur παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο, που διαφοροποιεί την πρόταση αξίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό και οδηγεί ταχύτατα στην κερδοφορία.

Το Mon Kulur αποτελεί ένα ανερχόμενο και δυναμικά αναπτυσσόμενο brand στον χώρο της καφεστίασης και του franchising. Το δίκτυο καταστημάτων του ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2019 και σήμερα διαθέτει περισσότερα από είκοσι σημεία στην Αττική, την Άρτα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί ένα ακόμα νέο κατάστημα στην οδό Πατησίων, στην Αθήνα. Οι καινοτομίες του brand όσον αφορά το προϊοντικό μείγμα δημιούργησαν αυτό το momentum εντυπωσιακής ανάπτυξης. Καινοτομίες που έφεραν την εξέλιξη σε αυτή τη νέα κατηγορία καταστημάτων με πρωταγωνιστή… το κουλούρι.

MON KULUR SITE poioi eimaste stathis

Με προϊόντα «πρωταθλητές»

Στο Mon Kulur θα βρει κανείς την πιο εντυπωσιακή ποικιλία κουλουριών, τα οποία παρασκευάζονται στα ανοιχτά εργαστήρια των καταστημάτων και βασίζονται σε μοναδικές συνταγές, που περνούν εδώ και μισό αιώνα από τη μία γενιά της οικογένειας των ιδρυτών του Mon Kulur στην επόμενη.

Φυσικά, το κουλούρι, γλυκό ή αλμυρό, «ζητά» πάντα τον καφέ του. Ερχόμαστε, λοιπόν, στη δεύτερη κύρια πηγή κερδοφορίας της αλυσίδας. Το μοναδικό χαρμάνι, που φτιάχνεται αποκλειστικά για το Mon Kulur γίνεται στα χέρια των έμπειρων baristi ένας απολαυστικός καφές που μας φτιάχνει τη μέρα.

mon koulour logoΠολλές κεντρικές και δυναμικές περιοχές παραμένουν ακόμα διαθέσιμες για την ανάπτυξη του brand Mon Kulur.

Επιπλέον, για όσους χρειάζονται ένα boost ενέργειας υπάρχουν πάντα οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί του Mon Kulur, με όλη την ενέργεια και τις βιταμίνες που χρειαζόμαστε καθημερινά. Το κουλούρι, ο καφές και ο χυμός, τρία προϊόντα «πρωταθλητές» στην κατηγορία του snack, χτίζουν την κερδοφορία και τη ρευστότητα των καταστημάτων.

Με τρεις διαφορετικές ζώνες αιχμής (πρωί, μεσημέρι και απόγευμα), τα καταστήματα Mon Kulur επιτυγχάνουν πολλαπλές επαφές σε πολλαπλά κοινά με υψηλή μέση απόδειξη. Επιπροσθέτως, το χαμηλό και ελεγχόμενο food cost και στις τρεις αυτές κατηγορίες προϊόντων, όπως και το γεγονός ότι αυτές εξυπηρετούνται από την ίδια γραμμή παραγωγής, ενισχύουν επιπλέον την κερδοφορία του franchisee.

mon kulur franchise1

Γρήγορη διείσδυση στην τοπική αγορά

Όχημα της γρήγορης διείσδυσης στην εκάστοτε τοπική αγορά είναι το κουλούρι, ένα snack με εντυπωσιακή ανθεκτικότητα στον χρόνο. Με ρίζες στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, διέγραψε μια τεράστια πορεία από τις τάβλες των πλανόδιων κουλουράδων μέχρι τις σύγχρονες αλυσίδες στην αγορά της εστίασης. Με ένα προϊόν τόσο αγαπητό και οικείο, τα καταστήματα Mon Kulur γίνονται πολύ γρήγορα η αγαπημένη συνήθεια κάθε γειτονιάς.

Σε σημεία δυναμικής ανάπτυξης

Καθώς το δίκτυο καταστημάτων του Mon Kulur αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στον χώρο του franchising, πολλές κεντρικές και δυναμικές περιοχές παραμένουν διαθέσιμες για τους υποψήφιους franchisees. Κεντρικά σημεία, κομβικές περιοχές και δρόμοι υψηλής εμπορικότητας, αποτελούν τα επόμενα σημεία ανάπτυξης κερδοφόρων καταστημάτων Mon Kulur.

MON KULUR SITE poioi eimaste thodoris

Με τη βοήθεια της έμπειρης ομάδας του Mon Kulur, ο νέος συνεργάτης – franchisee ανοίγει τις πόρτες του καταστήματός του μέσα σε δύο μήνες. Οι αναλυτικές οδηγίες για την κατασκευή, τη διαμόρφωση και τον σχεδιασμό του χώρου εξασφαλίζουν την αναπαραγωγή της ενιαίας και ξεκάθαρης ταυτότητας του Mon Kulur εσωτερικά και εξωτερικά. Ο νέος συνεργάτης – franchisee έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί από τις σταθερές συνεργασίες της μητρικής εταιρείας με τους προμηθευτές του απαραίτητου εξοπλισμού ή να επιλέξει να εργαστεί με το δικό του συνεργείο.

Επιπλέον, η επιλογή της παράδοσης του καταστήματος «με το κλειδί στο χέρι» ή η αγορά ενός ήδη υφιστάμενου καταστήματος (resales), «λύνουν» τα χέρια του franchisee και τον απαλλάσουν από τις διαδικασίες του πρώτου σταδίου.

MON KULUR SITE almura header

Με ένα προϊόν τόσο αγαπητό και οικείο, όπως το κουλούρι, τα καταστήματα Mon Kulur γίνονται πολύ γρήγορα η αγαπημένη συνήθεια κάθε γειτονιάς.

Φυσικά, «ζυμωτήριο» της επιτυχίας του Mon Kulur είναι το εκπαιδευτικό του κέντρο. Θέλοντας να διασφαλίσει τη σταθερή ποιότητα και γεύση στα προϊόντα της, η αλυσίδα δημιούργησε εκπαιδευτικό κέντρο πριν καν μπει στην αγορά του franchising. Σε αυτό, ο franchisee και η νέα ομάδα του μαθαίνουν τη δουλειά, τις τεχνικές προδιαγραφές κάθε προϊόντος, τον σωστό τρόπο εξυπηρέτησης, κ.ά. Ο έμπειρος αρτεργάτης, που παρέχει εφόσον χρειαστεί η εταιρεία, όπως και τα αναλυτικά εγχειρίδια λειτουργίας και τα συνταγολόγια διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του καταστήματος από την πρώτη κιόλας μέρα.

mon kulur franchise kafes koulouri xumos

Ταχύτητα στην απόσβεση

Οι ιδρυτές του Mon Kulur έχτισαν ένα δυνατό επιχειρηματικό μοντέλο που:

  • Βασίζεται σε τρεις πολύ δυνατές προϊοντικές κατηγορίες. Το κουλούρι εδώ και δεκαετίες βρίσκεται σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού. Ο καφές αποτελεί το εθνικό μας ρόφημα, μιας και η χώρα μας ακόμα και στα χρόνια της κρίσης, παραμένει ανάμεσα σε εκείνες με την υψηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση στον κόσμο. Επιπλέον, ο χυμός είναι μια κατηγορία με μεγάλη δυναμική ανάπτυξης καθώς το wellness και ο υγιεινός τρόπος ζωής αποκτούν όλο και περισσότερους ακόλουθους στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό.
  • Συνδυάζει το κουλούρι με τον καφέ και τον φρεσκοστυμμένο χυμό σ’ ένα value for money deal που καλύπτει την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου της πόλης για ένα γεύμα γρήγορο, φρέσκο και οικονομικό.
  • Χτίζει την κερδοφορία και τη ρευστότητα μέσα από πολλαπλές συναλλαγές με πολλαπλά κοινά και με υψηλή μέση απόδειξη, η οποία διαμορφώνεται από τους αμέτρη τους συνδυασμούς των προϊόντων.

Όλα αυτά οδηγούν τελικά τον franchisee στην ταχεία επίτευξη του break even και την απόσβεση της επένδυσης αλλά και στην εδραίωση μίας επιχείρησης με αντοχή στην κρίση.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

MON KOOLOOR