Το πρώτο ελληνικό Food Hall θα ανοίξει τις πύλες του το 2021

Κατηγορία: Τελευταία Nέα της Αγοράς
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκεμβρίου 2019
Το πρώτο ελληνικό Food Hall θα ανοίξει τις πύλες του το 2021

Tον Ιούνιο του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου ελληνικού εμπορικού κέντρου ελληνικής γαστρονομίας – Food Hall – στη στοά του Αρσακείου Μεγάρου. Το έργο, που έχει αναλάβει η  Legendary Food, θα δημιουργήσει μία νέα αγορά στην καρδιά της Αθήνας, ενώ παράλληλα θα επηρεάσει το real estate της εστίασης.

Κατά την παρουσίαση του έργου στις 19 Νοεμβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας,Άρης Κεφαλογιάννης,τόνισε ότι στόχος του νέου Food Hall είναι να προσελκύει 10.000 με 12.000 επισκέπτες καθημερινά ή περίπου 3.000.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό είναι κάτι εφικτό, καθώς αντίστοιχου μεγέθους ευρωπαϊκά Food Halls προσελκύουν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.

Στον πολυχώρο των 11.000 τ.μ. του Αρσακείου Μεγάρου θα στεγάζονται εστιατόρια με γρήγορο, νόστιμο αλλά και υγιεινό φαγητό, καταστήματα με τοπικά προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς, και άλλες διαδραστικές εμπειρίες, όπως σεμινάρια και βραδιές γευσιγνωσίας με κρασί, ελαιόλαδο και τοπικές κουζίνες, που θα προσελκύουν τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της Αθήνας.

Περίπου το 30% των χώρων θα χρησιμοποιηθεί από την ίδια τη Legendary Food, ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα θα μισθωθούν σε εταιρείες αλλά και παραγωγούς που θα προάγουν την ελληνική μεσογειακή διατροφή.