Στη ΒΕΝΕΤΗ τα Παγωτά ΔΩΔΩΝΗ

Κατηγορία: Τελευταία Nέα της Αγοράς
Δημοσιεύτηκε: 12 Ιουνίου 2024
Στη ΒΕΝΕΤΗ τα Παγωτά ΔΩΔΩΝΗ

Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ απέκτησε την ιδιοκτησία των ΠΑΓΩΤΩΝ ΔΩΔΩΝΗ, μια εξαγορά που κράτησε 32 μήνες. Το «θεϊκό παγωτό», το ελληνικό διαχρονικό lovebrand με το οποίο μεγαλώσαμε και όλοι αγαπήσαμε, περνάει στα χέρια της ΒΕΝΕΤΗ και εξελίσσεται!

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλoς της ΒΕΝΕΤΗ, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης«Η ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ είναι μια ελληνική εταιρεία που συνδέθηκε ιστορικά με την αυθεντικότητα και τις άριστης ποιότητας πρώτες ύλες. Όλοι έχουμε μια ανάμνηση από τα ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ.  H ελληνικότητα, η αυθεντικότητα, η αγνότητα των υλικών είναι οι αξίες που διαχρονικά συνδέουν τη ΒΕΝΕΤΗ με τη ΔΩΔΩΝΗ.  Πήραμε στα χέρια μας το “θεϊκό παγωτό”. Για εμάς, νέα τάση είναι το αληθινό παγωτό. Από φυσικό γάλα. Από αληθινή φάρμα που σέβεται τα ζώα της. Είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή στο ελληνικό παγωτό.»

Oι στόχοι της ΒΕΝΕΤΗ για την ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ είναι η oλοκλήρωση των διαδικασιών εξυγίανσης, η επένδυση στο φυσικό γάλα με εξαγορά ελληνικής φάρμας γάλακτος και η ανάπτυξη νέων προϊόντων που να βασίζονται σε αυτό. Παράλληλα, η εταιρεία θα επενδύσει στην απόκτηση νέου σύγχρονου εξοπλισμού,  στην αναβάθμιση των καταστημάτων του σημερινού δικτύου και στην ανάπτυξη νέων σημείων πώλησης με νέο concept καταστημάτων.

ΒΕΝΕΤΗ ΔΩΔΩΝΗ

Το επενδυτικό πλάνο της ΒΕΝΕΤΗ

Το επενδυτικό πλάνο σε ορίζοντα διετίας, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο κ. Μονεμβασιώτης, είναι ύψους 10 εκατ. ευρώ και κινείται σε τρεις άξονες:

-Στην εξαγορά φάρμας στη Βοιωτία, ώστε να παρέχεται η πρώτη ύλη,  φρέσκο και φυσικό γάλα για τα παγωτά αλλά και τις ανάγκες του ομίλου ΒΕΝΕΤΗ.

-Σε επενδύσεις στον εξοπλισμό στην παραγωγική μονάδα στην Παλλήνη, στην οποία παράγονται τα παγωτά Δωδώνη και θα παράγονται και ως προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας τα παγωτά της Βενέτης. Ενώ μελλοντικά σχεδιάζεται τα παγωτά Δωδώνη να μπούνε στα καταστήματα ΒΕΝΕΤΗΣ.

-Στην ανάπτυξη νέου concept καταστημάτων μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξυγίανσης και στην αναβάθμιση του σημερινού δικτύου, καθώς και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Το νέο concept των καταστημάτων

Σε πρώτη και πιλοτική φάση αναμένεται να αναπτυχθούν δύο έως τρία εταιρικά καταστήματα, σύμφωνα με τον κ. Μονεμβασιώτη, τα οποία θα είναι παράλληλα Gelateria, γαλακτοπωλείο και ζαχαροπλαστείο με υπερψυγμένο γλυκό. Τα νέα καταστήματα θα προσφέρουν παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα με κύριο συστατικό το φυσικό γάλα αλλά και ροφήματα, φυσικούς χυμούς και ιταλικό καφέ, με εστίαση στην υψηλή προϊοντική ποιότητα. Οι πρώτες ταμπέλες της Παγωτά Δωδώνη θα ανέβουν στο κατάστημα Cremeria Veneti στην Νέα Ερυθραία ενώ ανάλογα το πώς θα κινηθεί το νέο concept θα αποφασιστεί στην πορεία η ανάπτυξή του είτε με εταιρικά καταστήματα είτε με το σύστημα της δικαιόχρησης. Σήμερα από το δίκτυο των 40 καταστημάτων μόνο το ένα είναι εταιρικό. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως είναι σήμερα και οι νέοι ιδιοκτήτες θα συζητήσουν με τους franchisees για το αν θα προχωρήσουν στο νέο concept.

ΒΕΝΕΤΗ ΔΩΔΩΝΗ

Η ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ μέχρι σήμερα

Η ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ καθιέρωσε το θεσμό του εξειδικευμένου καταστήματος παγωτού κατακτώντας την 1η θέση στην αγορά της Ελλάδας και δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αλυσίδα παγωτού. Με διαρκείς καινοτομίες και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με πιστοποίηση ISO 9001 και HACCP για τη διασφάλιση της υγιεινής και την ποιότητας των προϊόντων της, η ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ ήταν από τις πρωτοπόρες εταιρείες παγωτού.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει πάνω από 200 διαφορετικές γεύσεις παγωτού, λανσάροντας με επιτυχία  τις πιο πρωτοποριακές γεύσεις για την εποχή τους, όπως τα διάσημα παρφέ, οι γιαουρτογεύσεις, τα σορμπέ, οι γκουρμέ, το chocorello ή το chili ανανάς. Με αυτές και την αναλλοίωτη και αδιαπραγμάτευτη πίστη στην ποιότητα των προϊόντων της εδώ και 57 χρόνια, κατάφερε όχι μόνο να γίνει ένα ελληνικό διαχρονικό lovebrand αλλά και συνώνυμο με το «θεϊκό παγωτό».

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΕΝΕΤΗ