Η ιστορία του Mon Kulur ξεκινά πολλά χρόνια πίσω. Τότε που ο παππούς Στάθης, στην Άρτα, ζύμωνε καθημερινά καρβέλια ψωμί, τα οποία συμπλήρωναν το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι πολλών σπιτιών. Σήμερα, ο εγγονός Στάθης και ο Θοδωρής, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, ζυμώνοντας κουλούρια και σερβίροντας καφέ, για όλη την Αθήνα!
Όμως πέρα από τις άριστες παροχές, τα δύο αδέρφια δεν μένουν εκεί. Κρατούν την τεχνογνωσία από το ζύμωμα και το ψήσιμο, αγκαλιάζουν τις μυστικές συνταγές από τον παππού και τον πατέρα τους με σεβασμό και αγάπη, για να μετατρέψουν τελικά το κουλούρι Θεσσαλονίκης και τον καφέ σε γευστική εμπειρία. Και το κάνουν! Κάθε μέρα, κάθε στιγμή και σε κάθε τους κατάστημα.
Η ομάδα του Mon Kulur
Μπορεί να κάνει καλεντάρι προσφορών, κάνοντας συχνά συνδυαστικές προσφορές, αλλά ποτέ δεν κάνει έκπτωση στις αξίες της. Γι’ αυτόν τον λόγο, πάντοτε επιλέγει εξειδικευμένους baristi και αρτοπαρασκευαστές για τα καταστήματά της, οι οποίοι ξέρουν πώς να ψήσουν, πώς να ζυμώσουν και πώς να προσφέρουν το καλύτερο προϊόν για κάθε ξεχωριστό και μοναδικό γούστο.
Επιλέγοντας πάντοτε μια πολύ δυνατή ομάδα, το Mon Kulur επενδύει στους συνεργάτες του, εκπαιδεύοντάς τους στο πρότυπο εκπαιδευτικό του κέντρο, όπου αποτελεί και «ζυμωτήριο» για τα καινούργια μέλη της ομάδας. Εκεί το προσωπικό και οι franchisees παίρνουν τόσο τεχνικές γνώσεις, χρήσιμες για την καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων, ενώ παράλληλα δημιουργείται μια κοινή βάση της ενιαίας κουλτούρας της εταιρείας.
Εκπαίδευση: Βασικός πυλώνας επιτυχίας
Διότι στα καταστήματα Mon Kulur καθετί προκύπτει από τη διατήρηση της άριστης ποιότητας, τόσο σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων (πρώτες ύλες, ψήσιμο) αλλά και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Στο εκπαιδευτικό κέντρο, λοιπόν, η νέα ομάδα και ο franchisee λαμβάνουν πρακτικές και ουσιαστικές γνώσεις για κάθε λεπτομέρεια.
Σε αυτή τη διαδικασία, τα ιδρυτικά μέλη του δικτύου Mon Kulur βρίσκονται εμπράκτως στο πλευρό των νέων συνεργατών. Σύμφωνα με τους ίδιους, η σωστή εκπαίδευση δεν είναι μια τυχαιότητα, αλλά αποτέλεσμα της διμερούς σχέσης ανάμεσα στον εκπαιδευτή και τον εκπαιδευόμενο. Εξάλλου, όπως οι ίδιοι έχουν αναφέρει σε σχετική συνέντευξη , «δεν μπορείς να πεις ή να διδάξεις σε κάποιον να δουλεύει χαρούμενα. Μπορείς όμως να τους το δείξεις».