Η οικογένεια κι η εργασία είναι δύο διαφορετικά πεδία. Πριν λοιπόν αποφασίσετε να τα «παντρέψετε», εξετάστε αν έχετε επιλέξει την ιδανική επιχειρηματική πρόταση, η οποία ενδείκνυται για family business. Συνομιλώντας με franchisees του δικτύου KIOSKY’S CONVENIENCE STORE, μας ανέφεραν πως εξυπηρετούνται απόλυτα όταν συμμετέχει η οικογένεια στη διαχείριση του καταστήματος.
Για παράδειγμα, η κα Ελευθερία Σάλα, franchisee της KIOSKY’S CONVENIENCE STORE στα Πατήσια, η οποία λειτουργεί το κατάστημά της 24ώρες το 24ωρο, δήλωσε πως σε συνεργασία με την κόρη της μοιράζονται τα πόστα. «Δουλεύω αρκετά, αλλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένη, καθώς βλέπω πως οι κόποι μου αποδίδουν»!, μας τονίζει.
Με ποιον τρόπο λοιπόν μπορούμε να «παντρέψουμε» την οικογένεια με την επιχείρηση; Για ποιους λόγους το KIOSKY’S CONVENIENCE STORE είναι ιδανικό για family business;
Για να λειτουργήσει ορθά μια οικογενειακή επιχείρηση, πρέπει να:
- Καθορίσετε τους ρόλους και τις υποχρεώσεις κάθε μέλους. Ανάλογα τα ταλέντα, τα προσόντα και τις ικανότητές τους, ορίστε τους ρόλους που θα έχουν στην επιχείρηση.
- Συμπεριφέρεστε δίκαια σε όλα τα μέλη. Για να λειτουργήσει σωστά η επιχείρηση και να φέρουν όλοι αίσθημα ευθύνης, θα πρέπει να υπάρχει ισότητα μεταξύ των μελών της οικογένειας και του προσωπικού. Μην λειτουργείτε με εύνοια στα μέλη της οικογένειας. Να είστε δίκαιοι με όλους, όσον αφορά τα ωράρια εργασίας, τον μισθό αλλά και την κριτική.
- Γνωρίζετε πως η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι το παν. Ουσιαστικά είστε το πρόσωπο που εκπροσωπεί το brand της αλυσίδας.
Αποκτώντας το δικό σας KIOSKY’S CONVENIENCE STORE, γίνεστε μέλος ενός δικτύου με εδραιωμένο brand, το οποίο έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πελατών, ως «η καρδιά της γειτονιάς»! Θυμηθείτε πως η εξυπηρέτηση είναι το Α και το Ω, ώστε να χτιστούν διαπροσωπικές σχέσεις και πιστότητα. Χωρίς εξυπηρέτηση, δεν υπάρχει πελάτης! Στοχεύοντας λοιπόν στην κερδοφορία κάθε καταστήματος του δικτύου, η INKAT A.E. μεριμνά για τη σωστή εκπαίδευση του συνεργάτη/franchisee. Κάθε συνεργάτης πριν το άνοιγμα του καταστήματός του παρακολουθεί σεμινάρια για την παρασκευή του καφέ, ώστε να γνωρίζει κάθε πτυχή της λειτουργίας του νέου σημείου.