Η Pret A Manger ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα

Κατηγορία: Τελευταία Nέα της Αγοράς
Δημοσιεύτηκε: 13 Δεκεμβρίου 2023
Η Pret A Manger ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα

Η Pret A Manger, σε συνεργασία με τον κορυφαίο όμιλο τροφίμων και ποτών SSP και τη Fraport Greece, ανοίγει τα πρώτα Pret shops στην Ελλάδα. Το πρώτο κατάστημα θα ανοίξει τον Δεκέμβριο του 2023 στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», ενώ θα ακολουθήσουν άλλα τρία το καλοκαίρι του 2024. Η απόφαση της Pret A Manger είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη διεθνή επέκταση των Pret shops, ενώ αποτελεί συνέχεια των νέων καταστημάτων της σε Ισπανία και Ιταλία.

Η Pret δραστηριοποιείται πλέον σε 16 αγορές, σε 3 ηπείρους ενώ αναμένεται να έχει 700 καταστήματα σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2023.

Η Pret A Manger, η Fraport Greece και η SSP, κορυφαία εταιρεία καταστημάτων τροφίμων και ποτών σε σημεία ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος παγκοσμίως, ανακοίνωσαν σήμερα την «άφιξη» των ξεχωριστών καταστημάτων της Pret με τα φρέσκα παρασκευάσματα και τον βιολογικό καφέ, για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Pret θα εγκαινιάσει, πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου 2024, τρία ακόμη καταστήματα στα αεροδρόμια της Μυκόνου, της Κω και της Ζακύνθου, προσφέροντας στους επιβάτες το πλούσιο μενού της Pret που περιλαμβάνει φρέσκα σάντουιτς, σαλάτες, επιλογές ζεστού φαγητού, σνακ, αρτοσκευάσματα, όπως και ζεστά και κρύα ροφήματα.

Pret A Manger κατάστημα Ελλάδα

Ο κ. Πάνος Χρήστου, Chief Executive Officer της Pret A Manger, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε το εμπορικό σήμα της Pret στην Ελλάδα. Η ελληνική κουζίνα είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τα εξαιρετικά τοπικά πιάτα της, πολλά από τα οποία έχουν εμπνεύσει τα προϊόντα που προσφέρουμε στην Pret. Σε συνεργασία με την SSP και τη Fraport Greece, ανυπομονούμε να φέρουμε το πρώτο Pret shop στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης την υπέροχη γεύση φρέσκου φαγητού και βιολογικού καφέ, σε κάθε επίσκεψή τους στο αεροδρόμιο».

Η Pret δραστηριοποιείται πλέον σε 16 αγορές, σε 3 ηπείρους ενώ αναμένεται να έχει 700 καταστήματα σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2023. Τον περασμένο μήνα, η Pret ανακοίνωσε το άνοιγμα του πρώτου της καταστήματος στη Βαρκελώνη, ως μέρος της στρατηγικής για 70 νέα καταστήματα σε Ισπανία και Πορτογαλία την επόμενη δεκαετία. Νωρίτερα φέτος, η Pret ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του Α’ εξαμήνου του 2023 έφτασαν τα £429,9 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 20,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022. Η διεθνής επέκταση υπήρξε βασικός μοχλός αυτής της ανάπτυξης, με τις διεθνείς πωλήσεις να αντιστοιχούν πλέον στο 18,9% των εσόδων της Pret.