Η «Παγωτά Δωδώνη» περνά στον όμιλο Βενέτη!

Κατηγορία: Τελευταία Nέα της Αγοράς
Δημοσιεύτηκε: 26 Απριλίου 2023
Η «Παγωτά Δωδώνη» περνά στον όμιλο Βενέτη!

Σε νέα εποχή εισέρχεται η εταιρεία «Παγωτά Δωδώνη» καθώς περνά υπό την ευθύνη του ομίλου Βενέτη, ο οποίος αναλαμβάνει τη διαδικασία εξυγίανσης αλλά και ανάπτυξης της εταιρείας. Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου,ο κύριος Μονεμβασιώτης, ο όμιλος Βενέτη ήρθε σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες για την εξαγορά των δανείων και των μετοχών της Δωδώνη, για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι διαδικασίες αλλά και για το συμφωνηθέν τίμημα εξαγοράς. Επίσης, η συμφωνία περιλαμβάνει και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων από τον Βενέτη. Χωρίς να αποκαλύψει οικονομικά στοιχεία, ο κ. Μονεμβασιώτης ανέφερε πως η προσφορά αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη φάση της διαδικασίας.

Πρόκειται, λοιπόν, να ακολουθήσει ένα τριετές πλάνο εξυγίανσης αλλά και ανάπτυξης καθώς προγραμματίζεται να ανοίξουν δώδεκα καταστήματα με το σήμα «Παγωτά Δωδώνη». Δυο από αυτά θα είναι εταιρικά και θα δραστηριοποιηθούν στα Βόρεια και στα Νότια Προάστεια ενώ τα υπόλοιπα δέκα θα αναπτυχθούν μέσω του συστήματος franchise.

Όπως παραδέχεται ο κύριος Μονεμβασιώτης, πρόκειται για μια απαιτητική διαδικασία που θα χρειαστεί τρία χρόνια για την υλοποίησή του, ωστόσο, είναι αισιόδοξος για τα θετικά αποτελέσματα αυτής της επένδυσης.

Το επόμενο επενδυτικό πλάνο και οι εγκαταστάσεις στην Βοιωτία

Ο όμιλος Βενέτη έχει ορίσει ένα τετραετές επενδυτικό σχέδιο ύψους 80.000.000€ που περιλαμβάνει την επέκταση σε όλη την Ελλάδα. Μέρους αυτής της επένδυσης αποτελεί η λειτουργία της παραγωγικής μονάδας στη Βοιωτία. Ωστόσο, για γραφειοκρατικούς λόγους υπάρχουν καθυστερήσεις για τις άδειες οικοδομής. «Απασχολούμε 2.000 εργαζόμενους, στηρίζουμε την ελληνική οικονομία και δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια προσπαθούμε να εγκαταστήσουμε τη μονάδα παραγωγής μας στη Βοιωτία και δεν μας αφήνουν. Έχουμε χάσει δυο αναπτυξιακούς νόμους και έχουμε αναστείλει μια επένδυση της τάξης των 30 εκατ. ευρώ. Η πράσινη μονάδα παραγωγής βιοτεχνικών προϊόντων τελικά θα φτιαχτεί με το τριπλάσιο κόστος και σκοπεύουμε να κινηθούμε νομικά», ανέφερε ο κύριος Μονεμβασιώτης.