Η Monterock εξαγόρασε το franchise της αλυσίδας Five Guys

Κατηγορία: Τελευταία Nέα της Αγοράς
Δημοσιεύτηκε: 30 Οκτωβρίου 2023
Η Monterock εξαγόρασε το franchise της αλυσίδας Five Guys

Στην εξαγορά της FG Central Europe προχώρησε η Monterock International, προκειμένου να ανοίξει αρκετά καταστήματα της γνωστής αλυσίδας fast food Five Guys σε πέντε μεγάλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέκταση αυτή έρχεται στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων. Η Monterock έχει αναλάβει ήδη τα δύο υφιστάμενα καταστήματα της αλυσίδας στη Βιέννη της Αυστρίας, ενώ έχει εξασφαλίσει την ανάπτυξη πολλών ακόμη εστιατορίων Five Guys σε Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία και Ουγγαρία, με χρονικό ορίζοντα την επόμενη πενταετία.

Η Monterock International θα αναλάβει τα δύο ήδη εν λειτουργία εστιατόρια, το flagship store που βρίσκεται σε μία από τις πιο κεντρικές περιοχές της Βιέννης, την Graben, λίγα μόλις βήματα μακριά από τη Stephansplatz, καθώς και ένα ακόμη στο Millennium City Mall, ένα από τα πιο σημαντικά εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα της Βιέννης. Το φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης προβλέπει την προσθήκη αρκετών ακόμη καταστημάτων στην Αυστρία το 2024, με επόμενο σταθμό την Πράγα.

Από τα χαρακτηριστικά κόκκινα και άσπρα πλακάκια και τις εφημερίδες στους τοίχους, μέχρι την uptempo μουσική και το ευδιάθετο προσωπικό, η Five Guys έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή όχι μόνο για τη φρέσκια πρώτη ύλη και τα υψηλής ποιότητας burgers, πατάτες, hot dogs και milkshakes, αλλά και για τη ρετρό ατμόσφαιρά της.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Monterock International, Πέτρος Στάθης, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με τη Five Guys και που η Monterock εισέρχεται στον κλάδο του QSR. Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε μεγάλοι θαυμαστές του brand και είμαστε πιστοί καταναλωτές εδώ και χρόνια. Η ποιότητα των προϊόντων και του μενού της είναι εχέγγυο της επιτυχίας της Five Guys παγκοσμίως, και αυτή η εξαγορά ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη φιλοδοξία μας να αναπτύξουμε και να βελτιστοποιήσουμε κορυφαία F&B και ξενοδοχειακά brands σε όλο τον κόσμο, σε ξεχωριστές και ιδιαίτερες τοποθεσίες».

Στόχος είναι η αξιοποίηση της πολύ μεγάλης φήμης που φέρει η εν λόγω αλυσίδα στο γρήγορο φαγητό, καθώς μετρά 1.850 καταστήματα σε όλο τον κόσμο – από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, μέχρι την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1986 στο Άρλιγκτον της Βιρτζίνια από το ζεύγος Τζέρι και Τζάνις Μιούρελ με τη βοήθεια των πέντε γιων τους – εξ ου και η ονομασία Five Guys. Μέχρι το 2009 υπήρχαν ήδη 500 καταστήματα και από το 2013 ξεκίνησε η διεθνής επέκταση. Από τα χαρακτηριστικά κόκκινα και άσπρα πλακάκια και τις εφημερίδες στους τοίχους, μέχρι την uptempo μουσική και το ευδιάθετο προσωπικό, η Five Guys έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή όχι μόνο για τη φρέσκια πρώτη ύλη και τα υψηλής ποιότητας burgers, πατάτες, hot dogs και milkshakes, αλλά και για τη ρετρό ατμόσφαιρά της.