Η «Ανάπλαση του Πειραιά» δημιουργεί νέες ευκαιρίες στην καφεστίαση

Κατηγορία: Τελευταία Nέα της Αγοράς
Δημοσιεύτηκε: 23 Ιανουαρίου 2020
Η «Ανάπλαση του Πειραιά» δημιουργεί νέες ευκαιρίες στην καφεστίαση

Μία από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις της χώρας πραγματοποιείται αυτή την περίοδο η Ανάπλαση του Πειραιά, δημιουργώντας ένα νέο οικονομικό οικοσύστημα με αναπτυξιακή δυναμική και αφορά την «αναγέννηση» της περιοχής των πρώην εγκαταστάσεων της Παπαστράτος κοντά στον Άγιο Διονύσιο.

Πρόκειται για ένα πλαίσιο συνδυαστικών ενεργειών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την αναμόρφωση και την ανάπτυξη της ιστορικής περιοχής του Αγίου Διονυσίου Πειραιά, που ξεκίνησε το 2016 και εξελίσσεται με την αναμόρφωση τεσσάρων μεγάλων οικοδομικών τετραγώνων.

Νέα αγορά για την καφεστίαση

Η ανάπλαση των πρώην βιομηχανικών κτιρίων, που από το 2016 έχουν περάσει στην κατοχή της Dimand Α.Ε. ολοκληρώνεται μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ ήδη λειτουργούν ως υπερσύγχρονα hub στεγάζοντας χιλιάδες εργαζομένους. Εκτιμάται πως συνολικά στο πάρκο θα εργάζονται καθημερινά περίπου 10.000 άνθρωποι ενώ εκτός από τα γραφεία, ετοιμάζεται και τομέας εστίασης με καφέ κι εστιατόρια εντός του συγκροτήματος.

Οι άξονες του προγράμματος ανάπλασης

Το Πρόγραμμα της Ανάπλασης εξελίσσεται σε δύο άξονες:

  • Στην αναβίωση και επανάχρηση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» και την μετατροπή τους σε κτίρια γραφείων διεθνών προδιαγραφών από την ελληνική εταιρεία Dimand σε συνεργασία με την EBRD και την Grivalia.
  • Στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής με έργα και επεμβάσεις σε δημόσιους, κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους.

Η υλοποίηση του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, μέσω δημόσιων έργων προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της ανάπλασης στην περιοχής από ιδιωτικούς επενδυτικούς φορείς εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 250 εκ. ευρώ.

«Εργάζομαι – Ζω – Διασκεδάζω στην περιοχή μου»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DIMAND, κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος ανέφερε: «Εκτός από την Αξιοποίηση των ακινήτων της Παπαστράτος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου τα τέσσερα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται και άλλες ιδιωτικές επενδύσεις που μαζί με τα κτίρια κατοικιών που αναπτύσσονται από την DIMAND, θα δημιουργήσουν τις πρώτες έννοιες του τριπτύχου Εργάζομαι – Ζω – Διασκεδάζω στην περιοχή μου. H μεταμόρφωση του Αγίου Διονυσίου θα είναι μια συνεχής διαδικασία, που στην ωρίμανσή της θα μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχες πετυχημένες γειτονιές της Βαρκελώνης, του Άμστερνταμ ή του Βερολίνου. Με τα έργα που υλοποιούνται θα έχει ενώσει την περιοχή γύρω από τον σταθμό του Μετρό και του τρένου, με την Αγορά και τον Πύργο Πειραιά, θα συνεχίζει στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου από την οδό Σωτήρος στο Πασαλιμάνι και παραλιακά θα φτάνει έως το Μικρολίμανο, το Δελφινάριο και τελικά στο ΣΕΦ. Έτσι, ο Πειραιάς θα γίνει η Αφετηρία του παραλιακού μετώπου, που θα συνδέει τον Πειραιά με το Σούνιο».