Γιατί ο καφές του Café Femenino είναι τόσο ξεχωριστός;

Κατηγορία: Τελευταία Nέα της Αγοράς
Δημοσιεύτηκε: 23 Δεκεμβρίου 2021
Γιατί ο καφές του Café Femenino είναι τόσο ξεχωριστός;

To Café Femenino απευθύνεται σε coffee lovers με απαιτήσεις και συνειδήσεις! Ο καφές που βρίσκουμε στο καινοτόμο κατάστημα προέρχεται από 9 διαφορετικές χώρες, στις οποίες το Ίδρυμα Café Femenino έχει οργανώσει κι εκπαιδεύσει τις γυναίκες παραγωγούς σε μορφές cooperativas. Τα origin countries είναι: Περού, Κολομβία, Βολιβία, Νικαράγουα, Γουατεμάλα, Mexico, Βραζιλία, Dominican Rebublic, Ινδονησία (Sumatra). Η εκπαίδευση των γυναικών σχετικά με τα θέματα συγκομιδής κι επεξεργασίας του καφέ είναι καταλυτική για τη διασφάλιση της ύψιστης ποιότητας του καφέ.

cafe-femenino-speciality-coffee

Όλοι οι καφέδες του Café Femenino κατατάσσονται σε καφέδες Speciality με τα διεθνή πρότυπα SCA και με βαθμολογίες πάνω από 87 πόντους. ‘Ολοι είναι Arabica -αυτό ισχύει τόσο στα single origin, όσο και στα blends του. Η συγκομιδή γίνεται πάντα κι αποκλειστικά με Hand picking. Οι καφέδες μαζεύονται από τις εκπαιδευμένες γυναίκες μόνο την κατάλληλη στιγμή που είναι απόλυτα ώριμα τα Coffee Cherries. Επειδή προέρχονται από υψηλά υψόμετρα, με μεγάλες διαφοροποιήσεις θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας, τα coffee beans ωριμάζουν αργά και σταδιακά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσωτερικά στους κόκκους περισσότερα σάκχαρα κι επιθυμητά οξέα, δίνοντας περισσότερα αρώματα και γλυκιά ισορροπημένη οξύτητα, χαρακτηριστικό των ποιοτικότερων καφέδων Arabica διεθνώς.

cafe-femenino-paragogoi-kafe

Η εκπαίδευση που παρέχει το ίδρυμα Café Femenino στις γυναίκες, εξασφαλίζει ότι και το τελικό στάδιο της επεξεργασίας του καφέ γίνεται με τα υψηλότερα standards της αγοράς. Η σωστή επεξεργασία έχει καταλυτικό αντίκτυπο στην τελική ποιότητα των καφέδων, δίνοντας καθαρή, φωτεινή γεύση, έντονο σώμα, έντονα αρώματα και φρουτώδης, ανθικές και σοκολατένιες νότες.

cafe-femenino-franchise-coffee-store-kifissia

Το 90% των καφέδων είναι επίσης βιολογικής καλλιέργειας και με πιστοποίηση FAIRTRADE, ενώ όλοι οι κόκκοι των καφέδων είναι screen 18+. Δηλαδή, η εκχύλιση του καφέ γίνεται με τη χρήση 18 γραμμαρίων καφέ, για ένα ρόφημα με γεμάτο σώμα κι έντονες γευστικές εντάσεις.

Τώρα γνωρίζετε για ποιους λόγους ο καφές του Café Femenino είναι τόσο ξεχωριστός. Και όχι μόνο είναι ποιοτικός αλλά προσφέρει και στην κοινωνία. Με κάθε κούπα καφέ από το Café Femenino, 0,25€ προορίζονται για τις γυναίκες παραγωγούς καφέ από 9 διαφορετικές χώρες της Λατινικής Αμερικής, για έργα υποδομής και διάφορες ανάγκες τους, ενώ άλλα 0,25€ προορίζονται για το ίδρυμα Mexoxo, το οποίο χρηματοδοτεί υποτροφίες για live courses που απευθύνονται σε γυναίκες.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

CAFÉ FEMENINO