Mon Kulur Franchise: Eπένδυση με ταχύτατο break even και απόσβεση

Κατηγορία: Τελευταία Nέα της Αγοράς
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρτίου 2020
Mon Kulur Franchise: Eπένδυση με ταχύτατο break even και απόσβεση

Το Mon Kulur, η πρώτη αλυσίδα με κουλούρι και καφέ στην Ελλάδα, παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο, που διαφοροποιεί την πρόταση αξίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό και βασίζεται διαχρονικά προϊόντα, οδηγώντας τους franchisees του στην ταχεία επίτευξη break even και την απόσβεση της επένδυσης.

mon-kulur-alusida-franchise-koulouria

Την επιτυχία του concept Mon Kulur αποδεικνύει το γεγονός ότι από το 2019 το δίκτυο έχει αποκτήσει δεκαεπτά καταστήματα franchise, ξεκινώντας από την Αθήνα και φτάνοντας μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Άρτα.

Ποια είναι όμως τα σημεία διαφοροποίησης της πρότασης franchise Mon Kulur που οδηγούν γρήγορα στο break even και την απόσβεση;

Διαχρονικά προϊόντα από το Mon Kulur

Οι τρεις βασικές προϊοντικές κατηγορίες του Mon Kulur, περιλαμβάνουν το κουλούρι , φυσικά, τον καφέ και τον φρεσκοστημένο χυμό.

mon-kulur-alusida-franchise-koulouri

Όσον αφορά, το κουλούρι είναι ένα προϊόν που έχει να επιδείξει μία εντυπωσιακή ανθεκτικότητα, καθώς εδώ και δεκαετίες βρίσκεται σταθερά πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού. Πλέον, ο πλανόδιος πωλητής κουλουριών, δίνει τη θέση του στα σύγχρονα καταστήματα του Mon Kulur, που μπορούν να προσφέρουν μία ευρύτατη ποικιλία προϊόντων σε συνδυασμό με καφέ και χυμό, και όχι μόνο.

Ο καφές είναι επίσης ένα προϊόν “πρωταθλητής” στην κατηγορία των ροφημάτων και των περιφερειακών προϊόντων στον χώρο της εστίασης. Τα αριθμητικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Περισσότερες από 5 δισ. κούπες καφέ καταναλώνονται τον χρόνο στην Ελλάδα. Η χώρα μας παραμένει, ακόμη και τα χρόνια της κρίσης, ανάμεσα σε εκείνες με την υψηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση στον κόσμο . Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen για λογαριασμό της Ελληνικής Ένωσης Καφέ το 60% των Ελλήνων απολαμβάνει τον καφέ του στο σπίτι ενώ το 40% εκτός σπιτιού , ενώ η αξία της κατανάλωσης εντός σπιτιού ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ και 3 δισ. ευρώ εκτός σπιτιού .

mon-kulur-alusida-franchise-kafes

Τέλος, ο χυμός είναι μια κατηγορία με μεγάλη δυναμική ανάπτυξης καθώς το wellness και ο υγιεινός τρόπος ζωής αποκτά όλο και περισσότερους ακόλουθους στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό.

Γρήγορη διείσδυση του Mon Kulur στην τοπική αγορά

Προσφέροντας τόσο οικεία και απαραίτητα προϊόντα, τα καταστήματα της αλυσίδας franchise Mon Kulur γίνονται πολύ γρήγορα το αγαπημένο στέκι κάθε γειτονιάς.

Επιπλέον, το προϊοντικό μείγμα του Mon Kulur προσφέρει στον franchisee τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει μια ακόμα πηγή κερδοφορίας, πέρα από το sit-in και το take-away , που δεν είναι άλλη από το delivery .

Επαναληψιμότητα και υψηλή μέση απόδειξη

Συνδυάζοντας το κουλούρι με τον καφέ και τον φρεσκοστημένο χυμό σ’ ένα value for money deal και προσφέροντας μια πλούσια ποικιλία προϊόντων , η αλυσίδα franchise Mon Kulur καλύπτει την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου της πόλης για ένα γεύμα γρήγορο, φρέσκο και οικονομικό. Παιδιά, εργαζόμενοι, φοιτητές, οικογένειες, όλοι επιλέγουν το Mon Kulur για κάθε ώρα της ημέρας .

mon-kulur-alusida-franchise-katastima

Με τρεις διαφορετικές ζώνες αιχμής, – το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα – η αλυσίδα franchise Mon Kulur επιτυγχάνει πολλαπλές επαφές σε πολλαπλά κοινά .

Επιπρόσθετα, η μέση απόδειξη των καταστημάτων franchise του Mon Kulur είναι υψηλή, καθώς διαμορφώνεται από τον συνδυασμό προϊόντων, όπως τοκουλούρι και οκαφές, το sandwich και ο χυμός, κ.λπ. Η υψηλή μέση απόδειξη αυξάνει την κερδοφορία του franchisee, όπως και τη ρευστότητα , καθώς το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών πραγματοποιείται με μετρητά .

mon-kulur-alusida-franchise-esoteriko

Το ελεγχόμενο λειτουργικό κόστος

Στην ταχεία επίτευξη του break even και την απόσβεση της επένδυσης συμβάλλει, επίσης, το χαμηλό και ελεγχόμενο food cost στις τρεις κύριες κατηγορίες προϊόντων, όπως και το γεγονός ότι αυτές εξυπηρετούνται από την ίδια γραμμή παραγωγής , η οποία μπορεί να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει ανάλογα με τις ανάγκες κάθε αγοράς και κάθε καταστήματος.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

MON KOOLOOR