Άνοδος των super market-mini market-convenience stores εν μέσω COVID-19

Κατηγορία: Τελευταία Nέα της Αγοράς
Δημοσιεύτηκε: 31 Μαρτίου 2020
Άνοδος των super market-mini market-convenience stores εν μέσω COVID-19
Η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού COVID-19 έχει φέρει αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία. Πλέον αναφερόμαστε σε ένα νέο περιβάλλον, μία νέα αγορά, ένα νέο τοπίο, ένα νέο ανταγωνιστικό πεδίο, νέα καταναλωτικά πρότυπα, νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Η εμπειρία μας από άλλες κρίσεις υπογραμμίζει την ανάγκη και να δράσουμε άμεσα διαχειριζόμενοι αποτελεσματικά τις τρέχουσες ανάγκες, αλλά και να σχεδιάζουμε ταυτόχρονα τις επόμενες κινήσεις μας.
Ποιοι θα είναι οι κλάδοι που ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται;

covid-super-market-franchise

Είναι γεγονός πως το λιανεμπόριο τροφίμων και τα convenience stores παρουσιάζουν ανοδική πορεία παγκοσμίως. Τον Φεβρουάριο, στη μακρινή μας Ιαπωνία οι πωλήσεις στα convenience stores αυξήθηκαν κατά 2,6% συγκριτικά με το 2019. Μάλιστα, σύμφωνα με το Japan Franchise Association, οι πωλήσεις των 7 μεγαλύτερων αλυσίδων convenience store στη χώρα ανήλθαν σε 802,68¥ δις, σημειώνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο.

Έρευνες στην εγχώρια αγορά δείχνουν αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά. Ενδεικτικά έρευνα του ΙΕΛΚΑ -25 με 27 Μαρτίου- καταγράφει αύξηση στην πιο «μακροχρόνια» επιλογή των εβδομαδιαίων αγορών/προμηθειών από 74% σε 85%. Επίσης αύξηση καταγράφεται και στην προμηθεια υλικών για μαγείρεμα στο σπίτι. Έρευνα της IRI για το διάστημα 09/03/2020-15/03/2020 κατέγραψε αύξηση της αγοράς σούπερ μάρκετ κατά 95,7%. Η αξία πωλήσεων την εβδομάδα 09/03/2020-15/03/2020 άγγιξε τα 191,92 εκατ. ευρώ (την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019 ήταν 98,08 εκατ. ευρώ) και για τα Τρόφιμα η αύξηση ανέρχεται στα 86,9%. Αντίστοιχη έρευνα της NIELSEN δείχνει ρυθμό ανάπτυξης του λιανεμπορίου τροφίμων 27,5% συγκριτικά με την περισινή περίοδο.

Η εξάπλωση του κορωναϊού έχει φέρει αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία. Αναταράξεις όμως που έχει αντικρίσει ξανά υπό άλλη μορφή και τις έχει ξεπεράσει. Ορισμένοι κλάδοι ακόμα και σε αυτή τη δυσμενή εποχή αναπτύσσονται σημαντικά και προσφέρουν εξαιρετικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Το λιανεμπόριο τροφίμων και τα convenience stores παρουσιάζουν ανοδική πορεία παγκοσμίως. Τον Φεβρουάριο, στην Ιαπωνία οι πωλήσεις στα convenience stores αυξήθηκαν κατά 2,6% συγκριτικά με το 2019. Μάλιστα, σύμφωνα με το Japan Franchise Association, οι πωλήσεις των 7 μεγαλύτερων αλυσίδων convenience store στη χώρα ανήλθαν σε 802,68¥ δις, σημειώνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο.
Αλυσίδες σούπερ μάρκετ, Convenience Stores και franchising: 8 σημεία προσοχής
Εκτός από τα φυσικά καταστήματα, από την κρίση που δημιούργησε ο COVID-19, ανάπτυξη σημειώνει και το on line λιανεμπόριο. Υπολογίζεται πως από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Ιταλία και η εξάπλωση του ιού άρχισε να παίρνει διαστάσεις, οι παραγγελίες στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ υπερδιπλασιάσθηκαν. Κατακόρυφα αυξήθηκε και ο αριθμός των νέων πελατών που έσπευσαν να κάνουν τα ψώνια τους μέσα από τις πλατφόρμες τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία τρία χρόνια, η αγορά του online super market παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη, ενώ ολοένα και περισσότεροι παραδοσιακοί λιανέμποροι επενδύουν στις ηλεκτρονικές πωλήσεις (πρόσφατα έκανε την είσοδό του και ο Σκλαβενίτης). Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας ερευνών Convert Group, ο κύκλος εργασιών των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ το 2018 σημείωσε αύξηση 47,5% φτάνοντας τα 28,5 εκατ. ευρώ (εξαιρουμένου του ΦΠΑ).
Σε αυτό το κλίμα, το franchising συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο των Τροφίμων-Ποτών. Το KIOSKY’S CONVENIENCE STORE franchise έχοντας ισχυρή παρουσία στην Αττική, «ανέβηκε» προσφάτως στη Θεσσαλονίκη και αναπτύσσεται πλέον σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για τη μοναδική πρόταση της ελληνικής αγοράς που παρέχει τη λύση των πέντε καταστημάτων σε ένα. Coffee & snack shop, περίπτερο με καπνικά είδη, mini market, κάβα και service point, όλα σε ένα κατάστημα της οικογένειας KIOSKY’S CONVENIENCE STORE! Ο franchisee επωφελείται και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-kioskys.gr, μέσα από την οποία ο πελάτης βρίσκει combo προσφορές και παραγγέλνει τα ψώνια του, τα οποία λαμβάνει μόλις σε λίγα λεπτά στην πόρτα του.
Επιλέγουμε Franchising – Κριτήρια σε Εποχές Κρίσης
Στον χώρο των super market-mini market, εξαιρετικές είναι οι προτάσεις AB Food Market franchise και AB Shop & Go franchise. Με εγγύηση το ισχυρό όνομα, την υψηλή τεχνογνωσία, την άρτια οργάνωση, τις σύγχρονες υποδομές και τις συνέργειες που έχει αναπτύξει με προμηθευτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η ΑΒ αποτελεί μία αξιόπιστη επιλογή για συνεργασία τόσο για τους επιχειρηματίες του κλάδου, όσο και για νέους που θέλουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του πελάτη στην αγορά τροφίμων.
Ακόμα μία ισχυρή επιχειρηματική πρόταση είναι αυτή των express market franchise. Τα express market είναι παντοπωλεία που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε καταναλωτή. Συνδυάζουν το μικρό παντοπωλείο της γειτονιάς με τη μεγάλη ποικιλία και τις απίθανες προσφορές, με την υποστήριξη της μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων λιανικής και χονδρικής πώλησης Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
To concept 4all franchise αποτελεί μια διαφορετική εκδοχή του ψιλικατζίδικου, όπου οι πελάτες μπορούν να βρουν μέχρι προϊόντα supermarket, όπως τρόφιμα, καλλυντικά, απορρυπαντικά. Παράλληλα, το 4all παρέχει και καφέ take away.
Θες συμβουλές ώστε να δραστηριοποιηθείς στον χώρο των Τροφίμων-Ποτών αποκτώντας το δικό σου κατάστημα franchise; Κάλεσέ μας στο 210 6756200, ώστε να συζητήσουμε τις επιλογές σου.Η εξάπλωση του κορωναϊού έχει φέρει αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία. Αναταράξεις όμως που έχει αντικρίσει ξανά υπό άλλη μορφή και τις έχει ξεπεράσει. Ορισμένοι κλάδοι ακόμα και σε αυτή τη δυσμενή εποχή αναπτύσσονται σημαντικά και προσφέρουν εξαιρετικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Αλυσίδες σούπερ μάρκετ, Convenience Stores και franchising: 8 σημεία προσοχής

Εκτός από τα φυσικά καταστήματα, οι επιπτώσεις της κρίσης που δημιούργησε ο COVID-19, προκαλούν ανάπτυξη και στο on line λιανεμπόριο. Υπολογίζεται πως από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Ιταλία και η εξάπλωση του ιού άρχισε να παίρνει διαστάσεις, οι παραγγελίες στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ υπερδιπλασιάσθηκαν. Κατακόρυφα αυξήθηκε και ο αριθμός των νέων πελατών που έσπευσαν να κάνουν τα ψώνια τους μέσα από τις πλατφόρμες τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία τρία χρόνια, η αγορά του online super market παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη, ενώ ολοένα και περισσότεροι παραδοσιακοί λιανέμποροι επενδύουν στις ηλεκτρονικές πωλήσεις (πρόσφατα έκανε την είσοδό του και ο Σκλαβενίτης). Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας ερευνών Convert Group, στην Ελλάδα ο κύκλος εργασιών των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ το 2018 σημείωσε αύξηση 47,5% φτάνοντας τα 28,5 εκατ. ευρώ (εξαιρουμένου του ΦΠΑ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας Franchising 2020 που διεξήγαγε το Franchise Success Media Group σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους συμβούλους της The Franchise Co. για το 2019, o κλάδος των Τροφίμων-Ποτών, για ακόμα μία χρονιά στο σύνολο των 4.253 καταστημάτων, παρουσιάζει άνοδο της τάξεως του 3%, γεγονός που οφείλεται στις υποκατηγορίες «Βιολογικά Προϊόντα», «Super Market» και «Mini Market-Convenience stores».

Σε αυτό το κλίμα, το franchising συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο των Τροφίμων-Ποτών.

Οι επιχειρηματικές προτάσεις με μια ματιά

kioskys-convenience-store-franchise

Το KIOSKY’S CONVENIENCE STORE αποτελεί τη μοναδική πρόταση franchise της ελληνικής αγοράς που παρέχει τη λύση των πέντε καταστημάτων σε ένα. Coffee & snack shop, περίπτερο με καπνικά είδη, mini market, κάβα και service point, όλα σε ένα κατάστημα της οικογένειας KIOSKY’S CONVENIENCE STORE! Ο franchisee επωφελείται και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-kioskys.gr, μέσα από την οποία ο πελάτης βρίσκει combo προσφορές και παραγγέλνει τα ψώνια του, τα οποία λαμβάνει μόλις σε λίγα λεπτά στην πόρτα του. Το δίκτυο, έχοντας ισχυρή παρουσία στην Αττική, «ανέβηκε» προσφάτως στη Θεσσαλονίκη και αναπτύσσεται πλέον σε όλη την Ελλάδα!

Επιλέγουμε Franchising – Κριτήρια σε Εποχές Κρίσης

ab-shop-and-go-franchise

Στον χώρο των super market-mini market, οι προτάσεις franchise AB Food Market και AB Shop & Go έχουν στόχο να καλύψουν τις πλήρεις αλλά και τις άμεσες ανάγκες των καταναλωτών σε τρόφιμα και ποτά, αντίστοιχα. Με εγγύηση το ισχυρό όνομα, την υψηλή τεχνογνωσία, την άρτια οργάνωση, τις σύγχρονες υποδομές και τις συνέργειες που έχει αναπτύξει με προμηθευτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η ΑΒ αποτελεί μία αξιόπιστη επιλογή για συνεργασία τόσο για τους επιχειρηματίες του κλάδου, όσο και για νέους που θέλουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του πελάτη στην αγορά τροφίμων.

ok-anytime-markets-franchise

Τα OK! Anytime Markets franchise για περισσότερα από 15 χρόνια αποτελούν πρεσβευτή ενός οργανωμένου δικτύου καταστημάτων ευκολίας (convenience stores) στην Ελλάδα. Διαθέτουν μια ευρεία ποικιλία προϊόντων που ανέρχεται στους 3.500 κωδικούς και μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες της οικογένειας στην κατηγορία των αγαθών που προμηθευόμαστε από το τυπικό super market. Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας τους από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, διευκολύνει τους πελάτες που πιέζονται από την έλλειψη χρόνου να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

express-market-franchise

Τα express market franchise προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων και καλύπτουν τις ανάγκες κάθε καταναλωτή. Συνδυάζουν το μικρό παντοπωλείο της γειτονιάς με τη μεγάλη ποικιλία και τις ελκυστικές προσφορές, με την υποστήριξη της μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων λιανικής και χονδρικής πώλησης Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

To δίκτυο franchise 4all αποτελεί μια διαφορετική εκδοχή του ψιλικατζίδικου, όπου οι πελάτες μπορούν να βρουν μέχρι προϊόντα supermarket, όπως τρόφιμα, καλλυντικά, απορρυπαντικά.Παράλληλα, το 4all παρέχει και καφέ take away.

Θες συμβουλές ώστε να δραστηριοποιηθείς στον χώρο των Τροφίμων-Ποτών αποκτώντας το δικό σου κατάστημα franchise; Κάλεσέ μας στο 210 6756200, ώστε να συζητήσουμε τις επιλογές σου.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

AB Food Market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. AB SHOP & GO ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. KIOSKY’S CONVENIENCE STORE OK! ANYTIME MARKETS | OK! GROCERY SUPER MARKET & DELI