ANGELOPOULOS HAIR COMPANY: «Τα ίδια τα έργα, η πορεία και η αγάπη του κόσμου επιβεβαιώνουν την επιτυχία μας»

Κατηγορία: Τελευταία Nέα της Αγοράς
Δημοσιεύτηκε: 07 Νοεμβρίου 2016
ANGELOPOULOS HAIR COMPANY: «Τα ίδια τα έργα, η πορεία και η αγάπη του κόσμου επιβεβαιώνουν την επιτυχία μας»

Ο…  αέρας του Hollywood στα μαλλιά, τη ζωή και στο… franchise! Η ANGELOPOULOS HAIR COMPANY ή αλλιώς ο «ναός της κερατίνης» όπως την αποκαλούν στην αγορά, εισέρχεται στο franchising, μεταφέρει την τεχνογνωσία, προσφέρει το ισχυρό brand name της και συνθέτει μια επιχειρηματική πρόταση άκρως δελεαστική! Ο Νικόλας Αγγελόπουλος, όπου μαζί με τον αδερφό του Ιωάννη «δημιούργησαν» την αλυσίδα, μας αφηγείται την ιστορία πίσω από τα δημοφιλή κομμωτήρια και την εξειδικευμένη θεραπεία λείανσης που έχει κατακλύσει την αγορά! Σήμερα, η…  Brazilian Keratin treatment -με το δικό της φανατικό κοινό που συνεχώς αυξάνεται- μετατρέπεται στη βασική υπηρεσία ενός franchise concept που ήρθε να ανανεώσει το  χώρο του franchising και των υπηρεσιών ομορφιάς!

FS: ANGELOPOULOS HAIR COMPANY. Πώς ξεκίνησαν όλα λοιπόν;

Ν.Α: Ήταν Σεπτέμβριος του 1997, όταν το πρώτο κατάστημα με το όνομα «ANGELOPOULOS HAIR COMPANY» στην Κηφισιά υποδέχθηκε το κοινό. Μαζί με τον αδελφό μου τον Ιωάννη μόλις είχαμε τελειώσει τις σπουδές κομμωτικής στην Αγγλία και έχοντας ήδη εμπειρία σε μεγάλα «σαλόνια» της Αγγλίας και της Ολλανδίας αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το βήμα. Απευθυνθήκαμε σε ένα κοινό απαιτητικό και με τις ποιοτικές υπηρεσίες μας, την προσωπική εξυπηρέτηση και την αγοραστική εμπειρία που προσφέρουμε το κερδίσαμε και εδραιωθήκαμε στην αγορά. Δεν επαναπαυθήκαμε όμως καθώς για εμάς η κομμωτική είναι τέχνη γι’ αυτό και παρακολουθούμε συνεχώς σεμινάρια σχετικά με τις τάσεις και τις νέες τεχνικές, ενώ παράλληλα φροντίζουμε για τη συνεχή κατάρτισή μας σχετικά με τη διοίκηση, οργάνωση και ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας.

FS: 2008 και η καινοτομία της Brazilian Keratin treatment (BKT ) έρχεται μέσα από εσάς στην ελληνική αγορά. Πώς πήρατε αυτή την απόφαση;

Ν.Α: Το ανήσυχο πνεύμα μας και η διαρκής αναζήτηση για καλύτερες υπηρεσίες μας έφερε μπροστά, με ένα προϊόν άγνωστο μέχρι τότε στην Ελλάδα την εποχή εκείνη. Από την αρχή όμως συνειδητοποιήσαμε τη δύναμη που θα έχει αυτό το προϊόν στο ελληνικό κοινό, κυρίως λόγω της μεσογειακής υφής της τρίχας τόσο της γυναίκας όσο και του άνδρα. Άν και στις αρχές το κόστος της θεραπείας ήταν υψηλό δεν αποθαρρυνθήκαμε, δεν τα παρατήσαμε, πιστέψαμε σε αυτό που κάναμε και μετά από 8 χρόνια μπορώ να πω με σιγουριά ότι η τεχνογνωσία μας επάνω στις θεραπείες και κυρίως της κερατίνης αναγνωρίζεται ανάμεσα στις πιο εξειδικευμένες παγκοσμίως. Σήμερα πλέον στα καταστήματά μας εφαρμόζουμε 15 διαφορετικές brazilian keratin treatments ιδανικές για όλους τους τύπους μαλλιών.

FS: Και σήμερα λοιπόν μιλάμε για 9 εξειδικευμένα καταστήματα

Ν.Α: Ναι και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. 8 εξειδικευμένα καταστήματα στην Αττική, 1 στη Μύκονο, ενώ ετοιμάζονται και νέα καταστήματα που θα λειτουργήσουν τους επόμενους μήνες.

FS: Δραστηριοποιείστε σε μια αγορά που είναι έντονα ανταγωνιστική και σε επίπεδο τιμών και σε επίπεδο υπηρεσιών. Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τη δική σας πρόταση;

Ν.Α: Εμείς δεν κάνουμε μόνο ωραία μαλλιά για μια έξοδο ή μια εκδήλωση. Εμείς φτιάχνουμε υγιή, όμορφα, λαμπερά μαλλιά ευκολοχτένιστα, με μοναδικές θεραπείες και αποτελέσματα που διαρκούν ακόμα και μετά από πέντε μήνες. Το σημαντικό είναι πως αυτό γίνεται εύκολα -μετά από τόσο καιρό πλέον- και ακούραστα για τον πελάτη. Έτσι δικαιώνονται για την απόφασή τους να μας εμπιστευτούν.  Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το brand πλέον θεωρείται κυρίαρχο στον χώρο των θεραπειών κερατίνης.

FS: Ο νέος συνεργάτης θα μπορεί να ανοίξει κατάστημα αποκλειστικά με θεραπείες κερατίνης ή και με γκάμα υπηρεσιών;

Ν.Α: Ναι μεν έχουμε ταυτιστεί με το Brazilian keratin treatment και έχουμε καθιερωθεί ως τα πλέον εξειδικευμένα κομμωτήρια  για θεραπείες κερατίνης αλλά ουσιαστικά είμαστε αλυσίδα κομμωτηρίων που παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες. Άλλωστε όταν ο πελάτης εμπιστεύεται το brand, τότε είναι έτοιμος για όλα. Ξέρει ότι μπορεί να αφεθεί στα χέρια σου. Αυτό που θα το προτείνεις, θα το ακούσει και θα το κάνει. Όπως δουλεύουμε λοιπόν στους δικούς μας χώρους, πλαισιώνοντας με διάφορες υπηρεσίες τον πελάτη που έρχεται αρχικά για μια θεραπεία κερατίνης και στη συνέχεια εντάσσεται στο σταθερό μας πελατολόγιο, έτσι θα δείξουμε και στους συνεργάτες μας πώς να αξιοποιούν όλη τη γκάμα κομμωτηριακών υπηρεσιών, κερδίζοντας πιστό πελατολόγιο με επακόλουθο μεγαλύτερο τζίρο με λιγότερο κόπο.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Νικόλα Αγγελόπουλου στο FRANCHISE SUCCESS-τεύχος 62- που κυκλοφορεί τον Νοέμβριο.