Koi Sushi Bar: Το sushi που έγινε street food

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 06 Απριλίου 2020
Koi Sushi Bar: Το sushi που έγινε street food

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ethnic κουζίνας στην ελληνική αγορά, τo Koi Sushi Bar, αναπτύσσεται, εξελίσσεται και διευρύνει συνεχώς το δίκτυό της, ξεπερνώντας πλέον τα δεκαοκτώ καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Ο επόμενος στόχος της; Η σύνδεσή της με τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό.

 Το πρώτο κατάστημα Koi Sushi Bar άνοιξε το 2013 στο Σύνταγμα. Εξαρχής το concept γνώρισε μεγάλη επιτυχία χτίζοντας σταθερά ένα δυνατό και αξιόπιστο brand. Το Koi είναι ένα γνήσιο sushi bar που στηρίζεται σε 3 βασικές αξίες: premium προϊόν, προσιτές τιμές, σωστή εξυπηρέτηση. Όλα αυτά μέσα σε ένα όμορφα διαμορφωμένο, casual και φιλόξενο χώρο με έντονο το στοιχείο της ιαπωνικής κουλτούρας. Αυτό είναι το Koi Experience…

koi sushi franchise

Δίνοντας λοιπόν έναν άλλον αέρα στην αγορά των εστιατορίων ιαπωνικής κουζίνας, το Koi έκανε το sushi street food, μια προσιτή επιλογή για έξοδο και διασκέδαση, πάντα με προσεγμένη ποιότητα. Sushi στο ελληνικό τραπέζι Προσφέροντας ποιοτικό αλλά και άκρως οικονομικό sushi, προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα και στις γεύσεις που αρέσουν στον Έλληνα, το Koi απευθύνεται σε όλους.
Μικροί, μεγάλοι, άνδρες, γυναίκες, παρέες, ζευγάρια και οικογένειες απολαμβάνουν μια γευστική, ποιοτική και υγιεινή πρόταση χωρίς να ξοδεύουν μια περιουσία. Την επιτυχία του concept τη διαπιστώνεις απλά με ένα περίπατο έξω από τα καταστήματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πελάτες περιμένουν στην ουρά για ένα τραπέζι!
 
koi sushi bar

Παλαιότερα τo sushi θεωρούταν περίπλοκο και gourmet. Στο Koi Sushi Bar θελήσαμε να σπάσουμε αυτό το κλισέ και να μετατρέψουμε το sushi σε ένα value for money πιάτο, που απευθύνεται στην ευρύτερη αγορά και όχι σε εκείνο το μικρό κομμάτι της, που σύχναζε κάποτε στα sushi bars.

Χρήστος Σουλρίγκας, Ιδρυτής
Σύνδεση με τον τουρισμό
Το επόμενο μεγάλο βήμα της αλυσίδας είναι η σύνδεσή της με τον τουρισμό. Το Koi Sushi Bar παρουσίασε το concept «Hotel Corner», με το οποίο προτείνει την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών εστιατορίων με την προσθήκη της ιαπωνικής κουζίνας του Koi. Η νέα αυτή πρόταση μπορεί να εφαρμοστεί με δύο τρόπους. Είτε με την κατασκευή ενός μικρού open kitchen περιπτέρου στους χώρους των εστιατορίων, το οποίο θα επιτρέπει στον πελάτη να παρακολουθεί τη δημιουργία των πιάτων. Είτε με τη παραγωγή των πιάτων στην ήδη υπάρχουσα κουζίνα του καταλύματος. Η συγκεκριμένη επένδυση έχει μικρότερο κόστος, συγκριτικά με αυτή των καταστημάτων, μιας και το entry fee διαμορφώνεται στα 30.000 ευρώ ενώ παράλληλα δεν συμπεριλαμβάνει διαφημιστική δαπάνη.
Ένα ακόμη νέο project της εταιρείας είναι τα Sushi Corners στα αεροδρόμια, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να «τσιμπήσουν» κάτι διαφορετικό κατά τη διάρκεια της αναμονής.
Koi Sushi Bar franchise
 
Η καινοτομία ρίχνει το food cost
Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στα Koi Sushi Bar, σε σχέση με άλλες αλυσίδες εστίασης, έγκειται στην εξαιρετικά χαμηλή επένδυση, στην οποία καλείται να προχωρήσει ο franchisee, γεγονός που ενισχύει τις προϋποθέσεις κερδοφορίας κάθε καταστήματος. Μέσα από σταθερές συνεργασίες με εγκεκριμένους προμηθευτές και καινοτομίες στον τρόπο παρασκευής, η ομάδα του Koi Sushi Bar έχει επιτύχει να μειώσει το food cost.
Όσον αφορά τους προμηθευτές το Koi έχει συνάψει συμφωνίες με ευρωπαίους παραγωγούς από την Ιταλία και τη Γερμανία. Μάλιστα, η εταιρεία εισάγει η ίδια τα προϊόντα εξασφαλίζοντας οικονομίες κλίμακας για τους franchisees της. Επιπλέον, για να διασφαλίσει την καλύτερη ποιότητα και τη φρεσκάδα πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους.
Koi Sushi Bar franchise
 
Μπες στην ομάδα του Koi!
Μεγάλο πλεονέκτημα του Koi Sushi Bar είναι η απλότητα στο επίπεδο της λειτουργίας. Η εταιρεία προσφέρει στον νέο επενδυτή ένα ολοκληρωμένο σύστημα franchise, ένα μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο και ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποστήριξης, επιτυγχάνοντας πολύ γρήγορα υψηλή κερδοφορία και διαρκείς αποδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, στον franchisee παρέχεται:
 • Ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο street food concept που προσφέρει ένα premium προϊόν, όπως το sushi, σε προσιτές τιμές και σταθερά υψηλή ποιότητα
 • Συνεχής ανανέωση των γεύσεων, εκλεπτυσμένο και διαφοροποιημένο μενού
 • Λιτή και ζεστή ατμόσφαιρα, που αποπνέει τη γοητεία της ιαπωνικής κουλτούρας με έμφαση σε άυλα στοιχεία του retail mix
 • Ένα concept που ανταποκρίνεται στη στροφή των καταναλωτών στο υγιεινό και φρέσκο φαγητό
 • Μειωμένα κόστη πρώτων υλών λόγω της υψηλής διαπραγματευτικής δύναμης της εταιρείας
 • 3 profit centers (sit-in, take-away και delivery)
 • Ιδιαίτερα χαμηλή επένδυση για τα δεδομένα του κλάδου και εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις
 • Winning strategies και πλάνα λειτουργίας εύκολα διαχειρίσιμα
 • Αποκλειστικότητα περιοχής
 • Πλήρη εκπαίδευση και συνεχή υποστήριξη
 • Διαμόρφωση καταστήματος
 • Δυνατότητα παράδοσης με το κλειδί στο χέρι
Η επιτυχία του Koi Sushi Bar στηρίζεται στην αγάπη για την ιαπωνική κουζίνα και το ποιοτικό low budget sushi, που πλέον μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε. Η Νο 1 ελληνική αλυσίδα ethnic street food σας προσκαλεί να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας για να μπείτε στη μεγάλη ομάδα της και σας περιμένει για να εξερευνήσετε μαζί τη συναρπαστική αυτή ευκαιρία!

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

KOI SUSHI BAR