KIOSKY’S CONVENIENCE STORE: Πολλαπλά οφέλη με μία και μόνο στάση

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 03 Οκτωβρίου 2019
KIOSKY’S CONVENIENCE STORE: Πολλαπλά οφέλη με μία και μόνο στάση
Όλα ξεκινούν από το πρωτότυπο και καινοτόμο concept του KIOSKY’S CONVENIENCE STORE, τονίζει η Ειρήνη Πολίτη, franchisee του δικτύου στη Γλυφάδα. «Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη και πολύ θετική, καθώς δεν υπήρχε ο συνδυασμός του καλού καφέ με τα ψώνια, σε ευχάριστο περιβάλλον».

Προερχόμενη από τα τουριστικά επαγγέλματα η Ειρήνη Πολίτη είχε ένα όνειρο. Να κάνει στροφή στην επαγγελματική της καριέρα και να ασχοληθεί με το εμπόριο. Επέλεξε το KIOSKY’S CONVENIENCE STORE για την πρωτοτυπία και την καινοτομία της πρότασής του και το αποτέλεσμα τη δικαιώνει με το δικό της κατάστημα στη Γλυφάδα. «Στη ζωή πρέπει να ρισκάρεις! Το να γίνω επιχειρηματίας ήταν ένα στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου και δεν το μετανιώνω», μας εξηγεί.

Με θάρρος κι αποφασιστικότητα λοιπόν, λέει το μεγάλο ναι και προχωρά στην απόκτηση του δικού της καταστήματος. Ποιοι ήταν οι καθοριστικοί λόγοι για την τελική επιλογή; Τι ρόλο έπαιξε για εκείνη η γνωριμία με τους εκπροσώπους των franchisors; Ποια η υποστήριξη που έχει λάβει και λαμβάνει από την εταιρεία; Η κα Πολίτη μας υποδέχθηκε με ένα πλατύ χαμόγελο στο κατάστημά της, όπου και μας έδωσε όλες τις απαντήσεις!

kioskys franchisee1Ειρήνη Πολίτη, franchisee του δικτύου KIOSKY’S CONVENIENCE STORE στη Γλυφάδα
Πώς ξεχωρίσατε την KIOSKY’S CONVENIENCE STORE ανάμεσα στα υπόλοιπα concepts της κατηγορίας mini market-convenience stores;

Αρχικά, το KIOSKY’S CONVENIENCE STORE μου θύμισε το διεθνές concept 7-Eleven σε μικρογραφία. Μου άρεσε το ότι με μια και μόνο στάση, κάνει πιο εύκολη τη ζωή του καταναλωτή, καλύπτοντας με τον συνδυασμό και την ποικιλία των προϊόντων του όλα τα απαραίτητα της ημέρας και όχι μόνο! Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με το αντικείμενο, δεν γνώριζα άλλα, αντίστοιχα concepts αυτής της κατηγορίας στην Ελλάδα. Ρώτησα για την KIOSKY’S CONVENIENCE STORE και πίστεψα ότι είναι μια εταιρεία πολλά υποσχόμενη και φιλόδοξη.

kioskys newTo KIOSKY’S CONVENIENCE STORE κάνει πιο εύκολη τη ζωή του καταναλωτή.

Προτού κάνετε την τελική σας επιλογή, συζητήσατε με άλλους franchisees για την πορεία και τις εμπειρίες τους στο δίκτυο;

Φυσικά και συζήτησα προτού κάνω την τελική επιλογή. Αρχικά, ήρθα σε επαφή με τον υπεύθυνο καταστήματος της περιοχής μου, όπου και πήρα τις βασικές πληροφορίες. Έπειτα, επισκέφθηκα άλλα δυο καταστήματα της αλυσίδας, στην Λ. Αμφιθέας και στη Λ. Ιωνίας. Η γνωριμία επίσης με τους franchisors έπαιξε καθοριστικό ρόλο διότι έχοντας σχηματίσει πια άποψη για την αλυσίδα, μπήκαμε πλέον σε λεπτομέρειες. Η ομάδα διοίκησης μου κάλυψε συγκεκριμένες ερωτήσεις που αφορούσαν στη λειτουργία της νέας επιχείρησης. Μιλήσαμε πλέον με νούμερα και χρονοδιαγράμματα, τα οποία και τηρήθηκαν!

kioskys convenience store kafes

Οι ώρες εργασίας κατά το άνοιγμα μιας επιχείρησης είναι πολλές. Σκεφτήκατε ποτέ, λόγω πίεσης ή κούρασης, ότι κάνατε λάθος επιλογή στο να γίνετε εσείς επιχειρηματίας;

Καταρχάς, σε καμία περίπτωση δεν το μετανιώνω! Η αλήθεια είναι πως οι ώρες είναι αρκετές, όπως και οι απαιτήσεις. Φυσικά, κανείς δεν είπε πως το να είσαι επιχειρηματίας είναι εύκολο. Κυνηγάς στόχους, δημιουργείς σχέσεις εμπιστοσύνης, αφιερώνεις χρόνο και κάποια στιγμή οι κόποι σου ανταμείβονται. Θέλει υπομονή κι επιμονή!

kioskys franchisee4

Πώς θα περιγράφατε τη μέχρι τώρα εμπειρία σας στο franchising;

Όλοι οι κλάδοι και τα επαγγέλματα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Αντιμετωπίσαμε ίσως περισσότερες προκλήσεις απ΄ ότι θα αντιμετωπίζαμε με μια αλυσίδα που είναι περισσότερα χρόνια στον χώρο. Ήταν όμως κάτι το οποίο γνωρίζαμε εξ αρχής, γιατί μας το είχε επικοινωνήσει η ομάδα των franchisors από το πρώτο ραντεβού. Από την άλλη, είχαμε το πλεονέκτημα ως έβδομο κατάστημα της αλυσίδας, να περάσουμε μαζί τις «παιδικές αρρώστιες» και να αποκτήσουμε έτσι γνώση κι εμπειρία. Είναι πράγματα που δεν μαθαίνονται αλλιώς, παρά μόνον στην πράξη και όπως λέει και το γνωμικό, όσο ζεις μαθαίνεις!

Η καθοδήγηση στις πωλήσεις και οι εμπορικές συμφωνίες, παράγοντες επιτυχίας!

Τι είδους υποστήριξη κι εκπαίδευση έχετε λάβει από την αρχή της συνεργασίας σας έως σήμερα;

Βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης καλύφθηκε μέσα από σεμινάρια. Όσα περισσότερα παρακολουθήσεις, τόσο το καλύτερο! Τα σεμινάρια που μας παρείχε η εταιρεία σχετίζονταν με τη χρήση επαγγελματικής καφετιέρας και παρασκευής καφέ από έμπειρο barista, με την εξυπηρέτηση πελατών, το bodylanguage, τους κανόνες υγιεινής προσωπικού κ.ά. Επίσης, εκπαίδευση υπήρχε στο σύστημα μηχανογράφησης INTALE, καθώς και σε θέματα που αφορούν στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

kioskys franchisee5

H Ειρήνη Πολίτη, μαζί με τη Ροδιάνα Αδαμίδη, συντάκτρια του FRANCHISE SUCCESS.
Ποια η ανταπόκριση του κοινού στη γωνιά του καφέ στο KIOSKY’S CONVENIENCE STORE; Πόσο συμβάλλει στην ελκυστικότητα του καταστήματος;

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη και πολύ θετική. Δεν υπήρχε ο συνδυασμός του καλού καφέ με τα ψώνια σε ευχάριστο περιβάλλον. Όσο για την ελκυστικότητα του καταστήματος, έχουν ήδη γίνει πολλές αλλαγές, βασισμένες στην προτίμηση των πελατών. Για να ομορφύνει ακόμα περισσότερο η γειτονιά, πρόκειται να ολοκληρωθεί ένα καινούριο facelift, όπου και θα διοργανώσουμε μια μεγάλη γιορτή στην οποία είστε καλεσμένοι!

Πώς είναι να χτίζετε την καθημερινή επικοινωνία με τους πελάτες για να πετύχετε επαναληψιμότητα και πιστότητα του κοινού; Ποια στοιχεία του KIOSKY’S CONVENIENCE STORE συμβάλλουν σε αυτό;

Όλα ξεκινούν από το πρωτότυπο και καινοτόμο conceptτου KIOSKY’S CONVENIENCE STORE. Τα μέλη της σωστά δεμένης ομάδας είναι ευχαριστημένα από τη συνεργασία και το περιβάλλον μέσα στο οποίο εργάζονται. Αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στους πελάτες μας. Την επαναληψιμότητα και την πιστότητα την έχουμε κερδίσει με τον καιρό, με σεβασμό προς το κοινό, σταθερή συμπεριφορά και ποιότητα. Χρειάστηκε προσπάθεια, αλλά η εξυπηρέτηση με χαμόγελο και ο σεβασμός προς τον καταναλωτή, κέρδισε την καθημερινή επικοινωνία και την πιστότητά τους.

Ένα βασικό στοιχείο της ΙΝΚΑΤ ΑΕ που συνέβαλε σε αυτό είναι και το προσεκτικά επιλεγμένο μείγμα προϊόντων, η καθοδήγηση στις πωλήσεις και οι εμπορικές συμφωνίες. Οι τελευταίες βοήθησαν σημαντικά στην καθημερινή λειτουργία του καταστήματος. Επίσης, Μας βοήθησε πολύ και το γεγονός ότι η εταιρεία είναι ευέλικτη και ανοιχτή σε νέες προτάσεις.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise
KIOSKY’S CONVENIENCE STORE