KIOSKY’S CONVENIENCE STORE: Κάλυψη πολλαπλών αναγκών σε ένα κατάστημα

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 27 Ιουνίου 2019
KIOSKY’S CONVENIENCE STORE: Κάλυψη πολλαπλών αναγκών σε ένα κατάστημα

Κόσμος μπαίνει στο κατάστημα και τη φωνάζει με το μικρό της. «Κυρία Ελευθερία, ένα καφεδάκι για να μας πάει καλά η μέρα». Εκείνη με ένα πλατύ χαμόγελο εξυπηρετεί τους πελάτες, τους «γείτονές» της που την επιλέγουν ξανά και ξανά για τις καθημερινές τους ανάγκες!

Η συνεργασία της κας Ελευθερίας Σάλα με την INKAT A.E. ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, καθώς διαθέτει ήδη δύο μίνι μάρκετ. Σίγουρη για την επιλογή της, αποφάσισε να λειτουργήσει το δικό της KIOSKY’S CONVENIENCE STORE, καθώς έβρισκε ελκυστική την ιδέα να διαθέτει 5 καταστήματα σε 1. «Επιθυμούσα να δραστηριοποιηθώ στον χώρο των convenience stores, πέραν από τα μίνι μάρκετ και γνωρίζοντας ήδη πως η INKAT A.E. είναι μια αξιόλογη εταιρεία που εμπνέει εμπιστοσύνη, αποφάσισα να συνεργαστώ για άλλη μια φορά μαζί της, για το άνοιγμα του δικού μου KIOSKY’S CONVENIENCE STORE», μας εξηγεί. Για εκείνη το να λειτουργεί ένα κατάστημα ευκολίας είναι μια νέα εμπειρία, καθώς πλέον έχει προστεθεί και ο καφές στο κατάστημά της. Ποια τα οφέλη της συνεργασίας και ποια η υποστήριξη που έχει λάβει από την εταιρεία; Την επισκεφθήκαμε στο κατάστημά της στην οδό Πατησίων, όπου μας έδωσε όλες τις απαντήσεις!

kioskys convenience store patisia1

Κυρία Σάλα, πώς σας υποδέχθηκε η τοπική αγορά;

Αν και το κατάστημα λειτουργεί μόνο 6 μήνες, ο κόσμος μας έχει αγαπήσει! Τα σχόλια που ακούμε καθημερινά είναι πολύ θετικά. Το κοινό είναι ευχαριστημένο με το προσωπικό αλλά την εξυπηρέτησή μας γενικότερα. Μας λένε πως έλειπε ένα τέτοιο κατάστημα από την περιοχή, όπου μπορούν να βρουν τα πάντα σε έναν στεγασμένο χώρο. Εδώ, ο πρωινός καφές και το σνακ μπορούν εύκολα να συμπληρωθούν από τα πρώτα ημερήσια ψώνια, όπως είναι οι αγορές για το σπίτι και τα καπνικά. Επί τη ευκαιρία, ο πελάτης μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του ή να παραλάβει μια παραγγελία, μιας και το KIOSKY’S CONVENIENCE STORE λειτουργεί και ως service point. Ό,τι χρειάζονται το βρίσκουν σε εμάς!

kioskys newΤο KIOSKY’S CONVENIENCE STORE είναι ένα καινοτόμο concept που προσφέρει τα πάντα στον πελάτη.

Τι είδους υποστήριξη και εκπαίδευση έχετε λάβει από την αρχή της συνεργασίας σας έως σήμερα;

Αν και διαθέτω εμπειρία στη μικρή λιανική, για εμένα, το κομμάτι του καφέ ήταν κάτι καινούριο. Μέσω της εταιρείας και εγώ αλλά και το προσωπικό μου παρακολουθήσαμε σεμινάρια για την παρασκευή του καφέ, ώστε να γνωρίζω κάθε πτυχή της λειτουργίας του νέου μου καταστήματος. Ουσιαστικά, για αυτό και επέλεξα το franchising ως μέθοδο συνεργασίας. Γιατί γνώριζα πως θα έχω στο πλευρό μου την INKAT A.E. και πως θα με προετοιμάσει ανάλογα, ώστε να μπορώ να λειτουργήσω αποδοτικά τη δική μου επιχείρηση, παρέχοντάς μου μια δοκιμασμένη συνταγή.

Ποια η ανταπόκριση του κοινού στη γωνιά του καφέ στο KIOSKY’S CONVENIENCE STORE; Πόσο συμβάλλει στην ελκυστικότητα και επισκεψιμότητα του καταστήματος;

Η γωνιά του καφέ σαφώς και βοηθάει τις πωλήσεις. Ο πελάτης θα μπει μέσα για να πάρει τον καφέ του και στη συνέχεια θα ψωνίσει και ό,τι άλλο επιθυμεί, πραγματοποιώντας συνδυαστικές αγορές.

kioskys convenience store patisia2

Ποιες ωφέλειες προκύπτουν από το διευρυμένο ωράριο στη λειτουργία του καταστήματος και ποια η ανταπόκριση του κοινού;

Το κατάστημα είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο. Ο κόσμος ακόμα μας μαθαίνει, ρωτάει για το ωράριο λειτουργίας μας και είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό. Το γεγονός ότι λειτουργώ το KIOSKY’S CONVENIENCE STORE μαζί με την κόρη μου, με εξυπηρετεί απόλυτα, καθώς μοιραζόμαστε τα πόστα, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για family business. Δουλεύω αρκετές ώρες την ημέρα, αλλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένη, καθώς βλέπω πως οι κόποι μου αποδίδουν.

Πόσο βοηθάνε οι συμφωνίες που έχει συνάψει η εταιρεία με τους προμηθευτές στην καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων;

Η ΙΝΚΑΤ ΑΕ είναι μια μεγάλη εταιρεία με ισχυρό όνομα στην αγορά. Οι συμφωνίες της με προμηθευτές σίγουρα μας έχουν βοηθήσει, καθώς πετυχαίνουμε καλύτερες τιμές. Αν είσαι μόνος σου, ταλαιπωρείσαι πολύ, ενώ τώρα υπάρχει καλύτερη οργάνωση από κάθε άποψη.

kioskys convenience store patisia4

Πώς είναι να χτίζετε την καθημερινή επικοινωνία με τους πελάτες για να πετύχετε επαναληψιμότητα και πιστότητα του κοινού; Ποια στοιχεία του KIOSKY’S CONVENIENCE STORE συμβάλλουν σε αυτό;

Δεν είμαστε ένα απρόσωπο κατάστημα. Πάντα φροντίζουμε να αναπτύσσουμε διαπροσωπικές σχέσεις με τους πελάτες μας, να μας θεωρούν δικούς τους ανθρώπους και αυτό σαφώς και είναι αλληλένδετο!

To KIOSKY’S CONVENIENCE STORE έχει δημιουργήσει μια νέα κατηγορία στον χώρο των convenience stores. Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι προοπτικές εξέλιξης του δικτύου στην ελληνική αγορά;

Θεωρώ πως το KIOSKY’S CONVENIENCE STORE έχει δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης στην αγορά, γιατί είναι ένα καινοτόμο concept που προσφέρει τα πάντα στο καταναλωτικό κοινό. Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφθεί κάποιος το κατάστημα και να μην ψωνίσει κάτι! Το KIOSKY’S CONVENIENCE STORE απέχει από τα μίνι μάρκετ, τα οποία διαθέτουν περιορισμένη προϊοντική γκάμα και λόγω τετραγωνικών μέτρων. Εμείς είμαστε ένα σχετικά μεγάλο κατάστημα όπου ο πελάτης βρίσκει ό,τι ψάχνει σε συμφέρουσες τιμές.

kioskys convenience store patisia3

Το KIOSKY’S CONVENIENCE STORE αποτελεί ιδανική πρόταση για family business.

Τι θα συμβουλεύατε έναν υποψήφιο franchisee που θα ήθελε να ξεκινήσει ένα κατάστημα ευκολίας καθημερινών αγορών;

Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για δουλειά και καλή διαχείριση. Θα πρέπει να βρίσκεται ο ίδιος στο κατάστημα, να ελέγχει αν όλα πάνε καλά. Με «παραγγελίες» εξ αποστάσεως τίποτε δεν λειτουργεί αποδοτικά.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Αν όλα πάνε καλά, το επόμενο έτος σκεφτόμαστε να λειτουργήσουμε και δεύτερο KIOSKY’S CONVENIENCE STORE. Είμαστε ικανοποιημένοι με το πρώτο κατάστημα, εμπιστευόμαστε απόλυτα την εταιρεία, επομένως στα σχέδιά μας είναι να συνεργαστούμε εκ νέου μαζί της για το άνοιγμα ακόμη ενός σημείου.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

KIOSKY’S CONVENIENCE STORE