Ισπανία: Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα οι αγωγές για θέματα franchise

Κατηγορία: Διεθνή Νέα
Δημοσιεύτηκε: 31 Οκτωβρίου 2023
Ισπανία: Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα οι αγωγές για θέματα franchise

Στην Ισπανία οι franchisees δεν αντιδικούν. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του 7ου Παρατηρητηρίου για νομικά θέματα franchise της Ισπανίας. Η έρευνα έδειξε ότι το σύστημα franchise της Ισπανίας εμφανίζει πολύ χαμηλά επίπεδα αγωγών, με μέσο ποσοστό 0,09%. Η έρευνα αφορά ανάλυση 21 χρόνων, γεγονός που διαλύει όλες τις αμφιβολίες που μπορεί να υπάρχουν περί διενέξεων μεταξύ franchisors και franchisees.

Ένα ακόμα στοιχείο που φέρνει στην επιφάνεια αυτή η έρευνα είναι το γεγονός ότι ο τομέας του franchising έχει «ωριμάσει» σε μεγάλο βαθμό.

Παράλληλα, αποδεικνύει τη σταθερότητα και την ικανότητα για αυτορρύθμιση αυτού του επιχειρηματικού μοντέλου, το οποίο εγγυάται την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών που μπορεί να προκύψουν μεταξύ των δύο πλευρών της συμφωνίας.

Ένα ακόμα στοιχείο που φέρνει στην επιφάνεια αυτή η έρευνα είναι το γεγονός ότι ο τομέας του franchising έχει «ωριμάσει» σε μεγάλο βαθμό. Από τη μία πλευρά, οι franchisors είναι αρκετά πιο οργανωμένοι και προετοιμασμένοι, και από την άλλη, επιλέγονται περισσότερο multi-franchisees και franchisees με πιο επαγγελματικό βιογραφικό.